Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορός & Κινητική Τέχνη στη ΦΕΞ

image_print

Χορευτικό Εργαστήρι Φ.Ε.Ξ. (παραδοσιακών ελληνικών χορών) / 2017-18

Μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, για παιδιά & ενήλικες, με σκοπό την γνωριμία της πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης, τη διερεύνηση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Υπεύθυνος εργαστηρίων:  Γιάννης Γκορόγιας   6945837013

Γραμματεία – Βεστιάριο : Ένη Κουτελίδου  τηλ.  6948051293

Χώρος λειτουργίας εργαστηρίου : σπίτι πολιτισμού  

Συμμετοχή: 12€ το μήνα

Εφηβικό  Ι : Σάββατο 12.00 στο σπίτι πολιτισμού  

Υπεύθυνος Κωστής Μπαρουκτσής  6932732359  

Παιδικό:  Ι & ΙΙ : Σάββατο 10.00 & 11.00  

Υπεύθυνη Βάσω Γεωργούλα   6946304029

Αρχάριοι Ι  : Δευτέρα 18.00     

Υπεύθυνος  Γιάννης Χρόνης  6974523404

Αρχάριοι ΙΙ : Τετάρτη 18.30     

Υπεύθυνος Κωστής Μπαρουκτσής  6932732359  

Προχωρημένοι Ι – : Τρίτη 18.00    

Υπεύθυνος Δήμος Κουρτέσης  6974702017

Προχωρημένοι ΙΙ: Τετάρτη 20.00  

Υπεύθυνος Κωστής Μπαρουκτσής  6932732359  

Προχωρημένοι ΙΙI  : Πέμπτη 18.30   

Προχωρημένοι ΙV : Πέμπτη 20.00  

Προχωρημένοι V : Τρίτη 19.30    

Παραστάσεων: Δευτέρα 20.00 στο σπίτι πολιτισμού   

Υπεύθυνος:  Γιάννης  Γκορόγιας τηλ. 6945837013

Εργαστήρι Latin Salsa – Ballroom

Μαθήματα εκμάθησης Λατινοαμερικάνικων χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Διδάσκονται οι χοροί Salsa Cubana, Rueda de Casino, Bachata, Merengue, Rumba Cubana (Yambu Guaguango, Columbia), Afro de los  Orishas….  Salsa ladies – men style.

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Ανέστης Αποκατανίδης: τηλ. 6974760292 & Ιωαννίδης Βασίλης  τηλ.  6948538539

Χώρος λειτουργίας εργαστηρίου : σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

Συμμετοχή: 20€ το μήνα και συμμετοχή σε όλα 35€

KIZOMBA Ι: Δευτέρα 20.00

KIZOMBA ΙΙ: Δευτέρα 21.00

BALLROOM I:Τετάρτη 20.00

BALLROOM I:Τετάρτη 21.00

SALSA I : Παρασκευή 18.00

REGGEATON Ι: Παρασκευή 19.00

REGGEATON Ι: Παρασκευή 19.30

SALSA IΙ : Παρασκευή 20.00

SALSA IΙΙ : Παρασκευή 21.00

Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

Το Lindy Hop είναι ο πρώτος αφροαμερικάνικος χορός σε ζευγάρια και αναπτύχθηκε στην Αμερική τις δεκαετίες ’20-’40 μέσα από τη swing μουσική των Big Bands και την ανάγκη των αφροαμερικανών να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της καθημερινότητας! Είναι ένας ελεύθερος και αυτοσχεδιαστικός χορός που στηρίζεται στην επικοινωνία leader και follower καθώς και στην έκφραση των συναισθημάτων του χορευτή μέσα από τη μουσική!

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου τηλ. 6988085092  & Παναγιώτης Παρασκευόπουλος τηλ. 6979951420

Συμμετοχή: 20€ το μήνα

Προχωρημένοι: Δευτέρα 21.45 στην καπναποθήκη ΦΕΞ

Αρχαρίων: Πέμπτη 22.00 στο σπίτι πολιτισμού  

Lindy Hop – Swingfloor:  Τρίτη 22:00 στο σπίτι πολιτισμού

Εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ.

Το εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, οργανώνωντας τμήματα για παιδιά και ενήλικες. Είναι κομμάτι του Groupo International Jacobina Arte με ιδρυτή το Mestre Pitbull από την Bahia (στη Βραζιλία) και έχει παρουσία σε 6 χώρες. Η ομάδα της Φ.Ε.Ξ. έχει ως δασκάλα την Σταυρούλα Ταβουλάρη (Professora Pipoca).

Στην Capoeira τα μόνα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κανείς είναι θέληση και σεβασμό προς την κουλτούρα και την παράδοση της.

Υπεύθυνη εργαστηρίου:  Σταυρούλα Ταβουλάρη  τηλ. 6909004045

Χώρος λειτουργίας εργαστηρίου: ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Συμμετοχή: 20€ το μήνα

Τμήμα Ι: Τρίτη 20:30

Τμήμα ΙΙ: Πέμπτη 21:00   

Εργαστήρι Tango(TangoAires)

Το 2003 μία μικρή ομάδα νέων έφερε το Τango στην Ξάνθη και δημιούργησε τους Tango Aires.  Μετά από πέντε δημιουργικά χρόνια όπου η ομάδα βελτιωνόταν κάνοντας μαθήματα με διάφορους δασκάλους, ενώθηκε με μέλη άλλων ομάδων και το 2008 δημιούργησαν την ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο της ΦΕΞ, του παλαιότερου πολιτιστικού συλλόγου της πόλης. Η Ομάδα Τάνγκο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης αποτελεί σημείο αναφοράς για το Tango στην πόλη και απευθύνεται σε όσους ήδη το έχουν αγαπήσει αλλά και σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν .

Υπεύθυνος  Επικοινωνίας: Γιάννης Δάφνης,  τηλ. 6948878929

Δάσκαλοι (maestros): Θεοδωρόπουλος Διονύσης – Θεοδωροπούλου Χλόη  

Συμμετοχή: 20€ το μήνα

Αρχάριοι: Σάββατο 17.30 στο σπίτι πολιτισμού  (20:30 στα επαναληπτικά μαθήματα)  

Μεσαίοι-προχωρημένοι: Σάββατο 19:30 στο σπίτι πολιτισμού (21:30 στα επαναληπτικά μαθήματα)  

Ανοικτή practica tango: Tετάρτη 21:30 στην ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Milonga El Barrio Antiguo & Mini Milonga: Σάββατο 23:00 στο σπίτι πολιτισμού

Εργαστήρι Tai Chi Chuan για ενήλικες & παιδιά. Μέσα από μία ποικιλία στιλ στην κινητική τέχνη του Tai Chi Chuan, το αυθεντικό Yang stil θεωρείται το δημοφιλέστερο λόγω των απαλών κινήσεών του. Γενικά δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ή φυσική κατάσταση.

Το Εργαστήρι ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 και διοργανώνει δράσεις και συμπράξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μαθήματα Tai Chi του αυθεντικού Yang στυλ σηματοδοτούν την αρχή της διάδοσης της αρχαίας κινεζικής εσωτερικής πολεμικής και κινητικής τέχνης στην πόλη της Ξάνθης.

Περισσότερα: http://taichi-xanthi.blogspot.com/  

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Έμη Χατζηπαναγιώτη  τηλ. 6977560795

Συμμετοχή: 15€ -35€ το μήνα

Αρχάριοι: Δευτέρα 18:30  στην ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Προχωρημένων:  Πέμπτη 20:30 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

Όπλα προχωρημένων :  Τρίτη 17:00 στην ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Ήπιο Tai Chi & Qi Gong: Τετάρτη & Παρασκευή 18:00 στην ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Qi Gong : Τετάρτη 19:00  ΚαπνΑποθήκη ΦΕΞ (Πλάτωνος 27)

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  •  ΣΕΚΕ ΑΕ  • ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ  •  ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε κοντά στη Σαρακήνα – Πέντε τραυματίες στο Νοσοκομείο

Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο μετά από τροχαίο κοντά στη Σαρακήνα Καβάλας.
image_print

Πέντε τραυματίες από ανατροπή αυτοκινήτου κοντά στη Σαρακήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (5/7) στην παλιά παραλιακή εθνική οδό του Δήμου Παγγαίου, λίγο μετά τους Αμμολόφους, στο ύψος της παραλίας Σαρακήνα, όταν επιβατικό αυτοκίνητο ανετράπη υπό συνθήκες που διερευνώνται.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στους επιβαίνοντες.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας οι τραυματίες

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να κάνουν λόγο για σοβαρούς τραυματισμούς.

Μεγάλη κίνηση στον παραλιακό δρόμο

Το ατύχημα σημειώθηκε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους οδικούς άξονες της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Η παλιά παραλιακή εθνική οδός συγκεντρώνει αυξημένη κυκλοφορία, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, καθώς χιλιάδες λουόμενοι κατευθύνονται καθημερινά προς τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου.

Σε εξέλιξη η προανάκριση

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξήχθη προσωρινά με δυσκολία μέχρι την απομάκρυνση του οχήματος και την αποκατάσταση της ομαλής ροής των οχημάτων.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Rolex Ελλάς: Τι δείχνει ο ισολογισμός για τις πωλήσεις του 2025

Βιτρίνα καταστήματος Rolex με πολυτελή ελβετικά ρολόγια.
image_print

Τι αποκαλύπτει ο ισολογισμός της Rolex Ελλάς

Η Rolex δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για τον αριθμό των ρολογιών που διαθέτει σε κάθε αγορά και η ελληνική θυγατρική δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2025 δίνουν σημαντικές ενδείξεις για την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Η Rolex Ελλάς ολοκλήρωσε τη χρήση με κύκλο εργασιών 97,67 εκατ. ευρώ, έναντι 100,4 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας μείωση 2,7%. Για το 2026, η διοίκηση θέτει στόχο αύξησης πωλήσεων άνω του 6%, που θα μπορούσε να οδηγήσει τον τζίρο σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 103 εκατ. ευρώ.

Τα αποθέματα δείχνουν λιγότερα αλλά ακριβότερα ρολόγια

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του ισολογισμού αφορά τα αποθέματα.

Η αξία τους υποχώρησε στα 3,85 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας πτώση περίπου 36%, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών μειώθηκε μόλις κατά 2,7%.

Η εικόνα αυτή αποτελεί ένδειξη ότι το 2025 διατέθηκαν λιγότερα ρολόγια, αλλά με υψηλότερη μέση αξία ανά πώληση, αποτέλεσμα που συνδέεται και με τη στρατηγική περιορισμένης διαθεσιμότητας που εφαρμόζει διεθνώς η Rolex.

Αλλαγές στο δίκτυο καταστημάτων

Το 2025 σηματοδότησε και σημαντικές αλλαγές στο δίκτυο λιανικής.

Τον Απρίλιο έκλεισε οριστικά το ιστορικό κατάστημα της πλατείας Κολοκοτρώνη, το πρώτο κατάστημα Rolex στην Ελλάδα, μετά από περίπου έξι δεκαετίες λειτουργίας, λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας του ακινήτου.

Παράλληλα, το κατάστημα της Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι παρέμεινε για αρκετούς μήνες κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης.

Περιορισμένη προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο

Η εικόνα της ελληνικής αγοράς ακολουθεί τη διεθνή στρατηγική του ελβετικού ομίλου.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλύσεις, η Rolex αύξησε τον παγκόσμιο κύκλο εργασιών της το 2025, ενώ παράλληλα περιόρισε την παραγωγή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διατηρώντας τη στρατηγική της περιορισμένης προσφοράς.

Η διοίκηση της Rolex Ελλάς επισημαίνει ότι η συγκρατημένη διαθεσιμότητα προϊόντων επηρέασε και την εγχώρια αγορά.

Μειωμένα κέρδη, αυξημένες αγορές

Παρότι οι πωλήσεις υποχώρησαν ελαφρά, η εταιρεία αύξησε τις αγορές εμπορευμάτων από τη Rolex SA και τη Montres Tudor SA στα 74,9 εκατ. ευρώ, έναντι 72,9 εκατ. ευρώ το 2024.

Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 16,5%, από 19,7% την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ από 7,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση περίπου 39%.

Η Tudor συνεχίζει ανοδικά

Σε αντίθεση με τη Rolex, η Tudor συνέχισε την ανοδική της πορεία στην ελληνική αγορά.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% σε σχέση με το 2024, εξέλιξη που αποδίδεται στη διεύρυνση της γκάμας των μοντέλων και στην ενίσχυση του δικτύου διάθεσης.

Ισχυρή οικονομική θέση και αισιοδοξία για το 2026

Παρά τη μείωση της κερδοφορίας, η οικονομική θέση της εταιρείας παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή.

Τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς τραπεζικό δανεισμό.

Για τη χρήση του 2025 προτείνεται η διανομή μερίσματος ύψους 6 εκατ. ευρώ, έναντι 7 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί την προηγούμενη χρονιά.

Η διοίκηση εμφανίζεται αισιόδοξη για το 2026, εκτιμώντας ότι η πλήρης επαναλειτουργία του ανακαινισμένου καταστήματος στο Κολωνάκι, η αυξημένη ζήτηση για Rolex και Tudor και η πορεία της τουριστικής αγοράς θα στηρίξουν την ανάπτυξη, με βασική προϋπόθεση τη διαθεσιμότητα προϊόντων από τη μητρική εταιρεία.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα εφαρμογή δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ στην Αθήνα

Οδηγός χρησιμοποιεί εφαρμογή στο κινητό για να βρει ελεύθερη θέση πάρκινγκ στην Αθήνα.
image_print

Νέα εφαρμογή για πιο εύκολο πάρκινγκ στην Αθήνα

Τέλος στο ατελείωτο ψάξιμο για θέση στάθμευσης επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της δωρεάν εφαρμογής Parkout.

Η εφαρμογή δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού ελευθερώνεται θέση πάρκινγκ, βοηθώντας τους οδηγούς να εξοικονομούν χρόνο και να περιορίζουν την άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Πώς λειτουργεί το Parkout

Το Parkout βασίζεται στη συνεργασία των ίδιων των οδηγών.

Όταν ένας οδηγός πρόκειται να φύγει από μία θέση στάθμευσης, το δηλώνει μέσα από την εφαρμογή. Έτσι, άλλοι οδηγοί που αναζητούν θέση στην περιοχή ενημερώνονται άμεσα ότι υπάρχει διαθέσιμο σημείο.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση και δεν απαιτεί αισθητήρες ή πρόσθετες υποδομές.

Διαθέσιμο για Android και iOS

Το Parkout διατίθεται δωρεάν για συσκευές Android και iOS.

Οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν στο κινητό τους και να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για θέσεις που ελευθερώνονται κοντά τους.

Στόχος η μείωση της άσκοπης κυκλοφορίας

Με το νέο εργαλείο, ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη.

Η αναζήτηση πάρκινγκ αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, καθώς πολλοί οδηγοί κινούνται για αρκετή ώρα γύρω από οικοδομικά τετράγωνα μέχρι να βρουν θέση.

Η εφαρμογή φιλοδοξεί να μειώσει αυτόν τον χρόνο και να κάνει τη στάθμευση πιο εύκολη και άμεση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en