ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χειροπέδες στον Λιακουνάκο για δωροδοκία του Τσοχατζόπουλου

Χειροπέδες στον επιχειρηματία και εκδότη Θωμά Λιακουνάκο πέρασε η αστυνομία μέσα στο σπίτι του στο Ψυχικό, μετά από σχετικό ένταλμα για την υπόθεση των ραντάρ Ericson, που σχετίζεται με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών στο οποίο εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος. 

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ ο Θωμάς Λιακουνάκος κατηγορείται για δωροδοκία με μίζες 1,6 εκατ. των δυο κρατικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκεται η εταιρία του Axon μέσω της οποίας διακινήθηκαν οι μίζες.

Η υπόθεση αυτή, δηλαδή η προμήθεια των τεσσάρων ραντάρ μέσω της εταιρείας ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Μετά το πέρας της έρευνας, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κ. Βασιλική Μπράτη, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία. 

Το ένταλμα εκτελέστηκε και ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να οδηγηθεί άμεσα ενώπιον της ανακρίτριας.

Σε βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.

 

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version