ΚΑΒΑΛΑ

Χαράτσι και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, σφίγγειακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό των εργατικών και λαϊκώνοικογενειών.

Νέα εκδήλωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ, στο φόντο τηςκαπιταλιστικής κρίσης, αποτελεί η απόφαση για το Χαράτσι 20 – 40 ευρώ, τροφεία για λόγους «λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος» από φέτος.

Το ποσό αυτό, που  θα επιβληθεί στους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σε  βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ,θα βάλει  τέλος στηδωρεάν φιλοξενία που ίσχυε μέχρι και σήμερα και έδινε ανακούφιση σε μια μερίδαλαϊκών οικογενειών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο αβέβαιο μέλλον συνολικά τωνκοινωνικών δομών των δήμων, οι οποίες απειλούνται με κλείσιμο λόγω μηχρηματοδότησης και μείωσης του  προσωπικού, στο πλαίσιο της κυβερνητικήςπολιτικής για καταργήσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που παρέχουνυπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του  δήμου Καβάλας ενώνει   τις δυνάμεις  του  με όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας διεκδικώντας:

  • Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς  με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοιχωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 ● Να χρηματοδοτηθούν τώρα από το κράτος και να μη πληρώσουν το κόστος λειτουργίας τους οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version