Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά | Πώς η μητέρα έπειθε τα παιδιά να μην μιλήσουν για τον ξυλοδαρμό από τον πατέρα τους

image_print

Το κατώφλι του ανακριτή στα Χανιά πέρασε το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, ο 52χρονος πατέρας, προκειμένου να απολογηθεί για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών του. Με απόφαση της εισαγγελέως διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 52χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα βίαια ξεσπάσματα του 52χρονου Χανιώτη σε βάρος των τριών ανήλικων παιδιών του, από την προσχολική ηλικία μέχρι σήμερα, αλλά και σε βάρος της συζύγου του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι για την κατηγορία της οπλοκατοχής και την επόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Το δικαστήριο ζήτησε τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τις δύο επιθέσεις σε βάρος του γείτονα και του γαμπρού του, με συνέπεια η εκδίκαση των πλημμελημάτων να οριστεί σε δύο φάσεις.

Δεν τα άφηνε να «λύσουν» τη σιωπή τους

Όπως αναφέρει το neakriti, o 52χρονος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη βάναυση συμπεριφορά του απέναντι στη 15χρονη σήμερα κόρη του, στον 13χρονο γιο του, στο μόλις 4 ετών κοριτσάκι της οικογένειας και απέναντι στη σύζυγό του, η οποία, αν και θύμα, διαχρονικά έμενε αμέτοχη αποτρέποντας τα παιδιά της να «λύσουν» τη σιωπή τους. Ενδεικτικό της στάσης της μητέρας είναι ότι, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, μετά από κάθε περιστατικό κατάφερνε να πείθει τα παιδιά της να μην παραδεχτούν στους αστυνομικούς όσα βίωναν μέσα στο σπίτι τους, ενώ τα διαβεβαίωνε πως δε θα επαναληφθούν σκηνικά βίας.

Ζήτησαν δικαιοσύνη

Κάτοικοι της Νέας Χώρας, που επανειλημμένως είχαν καλέσει την Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στα Δικαστήρια Χανίων ζητώντας να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Οι ίδιοι περιέγραψαν τον 52χρονο ως έναν βίαιο άνθρωπο, χωρίς συναισθήματα, που ήταν εριστικός με όλους.

Όλα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μετά από ένα ακόμα επεισόδιο ξυλοδαρμού της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, το οποίο πήρε τέλος όταν παρενέβη ο 65χρονος γείτονας. Επίθεση δέχτηκε και ο γείτονας, αλλά και ο γαμπρός του. Ο τελευταίος μάλιστα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο

 Άγριο ξύλο για ασήμαντη αφορμή

Όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, ωστόσο, η 15χρονη κόρη του 52χρονου προκαλούν σοκ. Είπε ότι η ίδια ήταν θύμα από την ηλικία των 5 ετών και πως ο 52χρονος χτυπούσε για ασήμαντη αφορμή και τον 13 αδελφό της και τη μικρή αδελφή της από την ηλικία του ενός έτους! Έκλεινε μάλιστα στο μπαλκόνι τα παιδιά κάθε φορά που ήθελε να κοιμηθεί, ενώ βιαιοπραγούσε σε βάρος τους για ασήμαντες αφορμές. Για την ημέρα που συνέβη το τελευταίο περιστατικό η 15χρονη είπε: «Με χτυπούσε στο χέρι με ένα μαύρο σκληρό λάστιχο, σαν γκλοπ. Με χτύπησε στο χέρι. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν πρόλαβε. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα».

 

enikos.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas»

Χαλκιδική-το φεστιβάλ Μεγάλη Παναγία Ampelonas αφιερωμένο στην αμπελουργική παράδοση
image_print

Ένας νέος θεσμός αφιερωμένος στην αμπελουργική παράδοση, τον οίνο, το τσίπουρο και τους ανθρώπους της αμπέλου εντάσσεται φέτος στο διευρυμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Αριστοτέλεια» του Δήμου Αριστοτέλη.

Από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2026, η Μεγάλη Παναγία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το τετραήμερο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas», μια διοργάνωση που συνδέεται με το KOUZINA και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της αμπελουργικής ταυτότητας της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η Μεγάλη Παναγία, ως ένας από τους σημαντικότερους οινικούς κόμβους του Δήμου Αριστοτέλη, θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός προγράμματος που συνδέει την τοπική παραγωγή με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον ιστορικό και σύγχρονο αμπελώνα της περιοχής, να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ορεινού όγκου και να προβάλει τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο φυσικός και παραγωγικός πλούτος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις με τοπικές φιλαρμονικές και παραδοσιακές φορεσιές, αναβιώσεις οινικών εθίμων, μακεδονικά γλέντια, καθώς και μουσικά σχήματα jazz και χάλκινων από την Banja Luka.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής τοπικών προϊόντων και οίνων, ειδικά booths για cocktails με κρασί και ντόπιο τσίπουρο, γευστικές προτάσεις με οινολάσπη και συνταγές μαγειρεμένες με κρασί.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης family day, εργαστήριο με θέμα «σταφύλι και μέλι», επισκέψεις σε οινοποιεία, μανιταροεξορμήσεις, ελαιογευσίες, ανοικτά τυροκομεία και επίδειξη παρασκευής μεγαλοπαναγιώτικου λουκάνικου με οινολάσπη.

Αφιέρωμα στους ανθρώπους της αμπέλου

Η διοργάνωση αποτίει φόρο τιμής στους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν ζωντανή μια παράδοση αιώνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ταυτότητα.

Ξεχωριστή θέση θα έχει και το αφιέρωμα στην οινοπαραγωγή του Άθωνα, αναδεικνύοντας την παράδοση που διατηρούν επί αιώνες οι αγιορείτες μοναχοί.

Το «Μεγάλη Παναγία Ampelonas» αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία θεματικών διοργανώσεων που συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία, την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Καβάλα - Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ - 2026
image_print

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καβάλας θα ισχύσουν μέσα στον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας. Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως το ΚΕΠ 143 στη Δημοτική Αγορά και το ΚΕΠ 164 στο Διοικητήριο, ενώ τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για το θερινό πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ημέρες που ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Πρωινό ωράριο στο ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς

Το ΚΕΠ 143, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Καβάλας, θα ακολουθήσει αποκλειστικά πρωινό ωράριο από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 07:45 έως τις 15:00.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί απογευματινή βάρδια.

Ποια Σάββατα θα παραμείνει κλειστό

Το ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς θα παραμείνει κλειστό όλα τα Σάββατα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσει στις εξής ημερομηνίες:

  • Σάββατο 8 Αυγούστου
  • Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Σάββατο 22 Αυγούστου
  • Σάββατο 29 Αυγούστου

Οι πολίτες που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο συγκεκριμένο ΚΕΠ θα πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε εργάσιμη ημέρα και εντός του πρωινού ωραρίου.

Κλειστό για δύο εβδομάδες το ΚΕΠ στο Διοικητήριο

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ισχύσει για το ΚΕΠ 164, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο Καβάλας.

Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαστήματος, το ΚΕΠ θα επιστρέψει στο κανονικό του ωράριο.

Κανονικά η λειτουργία σε Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα

Χωρίς μεταβολές θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα.

Οι δύο υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες με το συνηθισμένο πρόγραμμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή κατά τις ημέρες που τα κεντρικά ΚΕΠ της πόλης θα έχουν περιορισμένο ωράριο ή θα παραμένουν κλειστά.

Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Καβάλας διευκρινίζει ότι μετά τη λήξη των προσωρινών αλλαγών τα ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς και του Διοικητηρίου θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους.

Οι πολίτες καλό είναι πριν από την επίσκεψή τους να επιβεβαιώνουν το ωράριο της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en