ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαιρετισμός Στυλιανίδη για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Αγαπητοί φίλοι, 

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση συνέβαλε, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι την υπεραξία του αγαθού της ζωής και της ανθρώπινης υγείας. 

Άλλαξε η καθημερινότητα μας. Ιεραρχήσαμε από την αρχή τις αξίες μας και συνειδητοποιήσαμε ότι η ανευθυνότητα του ενός μπορεί να μας καταστρέψει όλους. Όλοι όμως μπορεί να μην είναι αρκετοί, για να σώσουν τον ένα.

Σε αυτές τις κρίσιμες για την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας ώρες αναδείχθηκε η υπεύθυνη στάση της ελληνικής πολιτείας που ιεράρχησε τη ζωή πάνω από την οικονομία, γλιτώνοντας την κοινωνία από βαρύ φόρο αίματος. Η ατομική ευθύνη των πολιτών συνδυασμένη με την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης συνέβαλε στο να ανακτήσει η Ελλάδα την διεθνή της αξιοπιστία. Σημαντικοί πρωταγωνιστές αυτής της δύσκολης μάχης ήταν και παραμένουν οι αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές. Όλοι αυτοί μαζί με το ιατρικό προσωπικό με ζήλο και αυταπάρνηση δε δίστασαν ούτε λεπτό, δεν υπολόγισαν ούτε στιγμή τη ζωή και την υγεία τους. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό,  για να σταθούν δίπλα σε όλους όσους δοκιμάζονται εκπέμποντας το ισχυρότερο μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, σήμερα, τους τιμούμε στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της ημέρας του νοσηλευτή.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης και επ’ ευκαιρία αυτού του εορτασμού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για ό,τι κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε για το τόπο μας. Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο η ελληνική Κυβέρνηση όσο και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξει τον τομέα της υγείας αλλά και ειδικότερα το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ξεπέρασαν τις σαράντα, καλύπτοντας για πρώτη ίσως φορά με πληρότητα τις ανάγκες που ανέκυψαν, ενώ από το υπουργείο και τη διοίκηση του νοσοκομείου αναπτύχθηκαν όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού καθώς τη διασφάλιση του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Εύχομαι σε όλους σας να είστε γεροί για να συνεχίσετε με επιτυχία το δύσκολο έργο σας αναδεικνύοντας καινούρια θετικά πρότυπα στην κοινωνίας μας.

Φιλικά,

Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version