Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάος, ξύλο, μηνύσεις και παραιτήσεις σε ένα ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ

Πολεμικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο γήπεδο της λεωφόρου όταν ματαιώθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού εξαιτίας των επεισοδίων,κατά το οποίο έγιναν 16 συλλήψεις και περισσότερες από 50 προσαγωγές, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστό με δήλωσή του ότι προτίθεται να παραιτηθεί.

Περίπου δύο ώρες πριν την σέντρα του αγώνα υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των δυνάμεων της Αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Όλα ξεκίνησαν πίσω από το πέταλο της Θύρας 13 στην προέκταση της Τσόχα και της οδού Παναθηναϊκού, όταν οι οπαδοί του τριφυλλιού αντέδρασαν στις εντολές της αστυνομίας να μπουν ανά τμήματα στη Θύρα του γηπέδου.

Τα αίματα άναψαν με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να απαντούν με πέτρες, σίδερα και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Για λίγο τα πράγματα ηρέμησαν όμως ο «κλεφτοπόλεμος» των οπαδών των πράσινων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίστηκε, ενώ την ίδια ώρα έφτασαν οι αποστολές των δύο μονομάχων στο γήπεδο, χωρίς -ευτυχώς- να συμβεί το παραμικρό απρόοπτο.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 λεπτά μετά τις 18.00 και όταν βγήκαν οι παίκτες των Πειραιωτών για αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο, έφυγαν από την κερκίδα των οργανωμένων κάποιες φωτοβολίδες.

Μία – δύο έσκασαν κοντά στους παίκτες του Ολυμπιακού, που ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα από την φισούνα, ενώ μία πέτυχε στο πόδι τον Φινμπόγκασον, ο οποίος άρχισε να τρέχει. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μη γίνει ο αγώνας με το Σάββα Θεοδωρίδη να δηλώνει εκείνη την ώρα στη Nova: «Εμείς σε ζούγκλα δεν παίζουμε».

Από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού θα ξεκινήσει κανονικά, αλλά υπάρχει αυστηρή προειδοποίηση από τον διαιτητή ότι αν συμβεί το παραμικρό θα το διακόψει. Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς αποφάσισε ότι το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων δεν θα διεξαχθεί και ότι θα ματαιωθεί.

Χάος με εισβολή οπαδών στο γήπεδο

Μετά το άκουσμα της ματαίωσης η κατάσταση στο γήπεδο ξέφυγε.

Οπαδοί του τριφυλλιού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά ένας στη συνέχεια πολλοί περισσότεροι και κατευθύνθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών. Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν και πυροσβεστήρες στα χέρια.

Ακολούθησαν εικόνες πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών προς την πλευρά του πετάλου που βρίσκονται οι οργανωμένοι στη Θύρα 13. Τα επεισόδια στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στις άλλες θύρες με τις μάχες μεταξύ των οπαδών και της αστυνομίας να εξελίσσονται σε πολλά σημεία του γηπέδου.

Τα ΜΑΤ υποχρεώθηκαν να ανέβουν και στις κερκίδες του γηπέδου με τα επεισόδια να γίνονται και στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις κερκίδες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

2413722

2413718

2413714

2413709

2413708

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

2413735

2413736

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Μηνύσεις Ολυμπιακού για τον τραυματισμό Φινμπόγκασον

Τραυματισμό του Φινμπόγκασον καταγγέλλει ο Ολυμπιακός από την φωτοβολίδα που έφυγε από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και τον πέτυχε.

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα έχουν καταθέσει ήδη μηνύσεις για τον τραυματισμό αυτό.

Άνθρωποι των ερυθρολεύκων προσθέτουν ότι τα περιστατικά αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια των διαιτητών, ενώ υπογραμμίζουν ότι από την πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού έφυγαν συνολικά επτά φωτοβολίδες. Καταλήγουν ότι γενικότερα σε όλα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου ήταν παρόντες και εισαγγελείς στο γήπεδο.

Δεκαέξι συλλήψεις και πάνω από 50 προσαγωγές στη Λεωφόρο

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν γίνει πάνω από 50 προσαγωγές και 16 συλλήψεις και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από καρέκλα στο κεφάλι, φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ ελαφρότερα.

Παναθηναϊκός: Λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.

Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».

Παραιτείται ο Αλαφούζος

Από τη στιγμή που έγιναν όσα έγιναν στη Λεωφόρο ο Γιάννης Αλαφούζος μπήκε σε σκέψεις για τη συνέχεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Για αρκετή ώρα βρισκόταν σε συζητήσεις με στενούς τους συνεργάτες και τελικά με δήλωση του έκανε γνωστό ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία.

Στη δήλωση του ο Γιάννης Αλαφούζος τονίζει επίσης ότι θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα.

«Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Τι έγραψε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς στο φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς στο φύλλο αγώνα αναφέρει πως έπεσαν πέντε φωτοβολίδες από την κερκίδα την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κουκουλάκης είδε συμπλοκές ματ και οπαδών στις κερκίδες πάνω απ’ την φυσούνα, ενώ όταν βγήκε στο γήπεδο ο Παππάς για επιθεώρηση έκανε λόγο για τεταμένη ατμόσφαιρα.

Τέλος και σημαντικότερο είναι το γεγονός πως ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνος πως ο Αστυνομικός Διευθυντής δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce Di Donato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en