Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φ.Γεννηματά | Ο Πρωθυπουργός Παραπαίει Ανάμεσα Στο Να Υπογράψει Τα Πάντα Ή Να Δραπετεύσει

Σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.

Η απόφαση του Eurogroup είναι πολύ πίσω από την προηγούμενη απόφαση που η χώρα είχε εξασφαλίσει το 2012 για το χρέος. Δεν δίνεται ουσιαστική λύση ενώ δυστυχώς η Κυβέρνηση αλυσοδένει την χώρα με τα πρωτογενή πλεονάσματα, τη μόνιμη επιτροπεία, τον κόφτη και το δημόσιο πλούτο ενέχυρο για 100 χρόνια.

Η πραγματική απομείωση του χρέους έγινε από την παράταξή μας. Ξεκίνησε από το 2011 η διαδικασία αυτή και ολοκληρώθηκε το Φλεβάρη του 2012. Κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό.

Ο Πρωθυπουργός παραπαίει

Ο Πρωθυπουργός παραπαίει και παραπαίει ανάμεσα στο να υπογράψει τα πάντα, όλα όσα του ζητάνε, ή να δραπετεύσει μπροστά στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει και να πάει σε εκλογές.

Ό, τι και να επιλέξει εγώ ένα πράγμα έχω να πω: ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Έχουν φέρει ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, είναι φανερό ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά για τη χώρα και είναι φανερό ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση και διέξοδο στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε Κυβέρνησης που πια οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει φτάσει σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Για το ΦΠΑ στα νησιά.

Θέλω να σας θυμίσω κ. Χατζηνικολάου ότι επισκέφθηκα πριν ένα μήνα τη Χίο και από εκεί έθεσα το ζήτημα στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού για την αναστολή εφαρμογής του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά. Το θεωρούσαμε απολύτως αναγκαίο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η οικονομία των νησιών αυτών που έχει πληγεί βάναυσα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το προσφυγικό από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Επαναφέραμε το ζήτημα με ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29 Νοεμβρίου. Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν.

Για τις παροχές Τσίπρα:

Δίνει ένα φιλοδώρημα, ένα χαρτζιλίκι και από την άλλη το ξαναπαίρνει στο πολλαπλάσιο .

Δεν πρόκειται να κρατήσουμε την ίδια μίζερη στάση που κράτησε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, γιατί μέρισμα δόθηκε και το ’14. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι οι συμπολίτες μας τους οποίους αφορά το ζήτημα αυτό, έχουν απόλυτη ανάγκη έστω και αυτό το μικρό ποσό που θα πάρουν εφ ‘άπαξ.

Όμως ο κος Τσίπρας ήρθε χτες να μας πεί ότι έδωσε τη 13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί, ενώ όλο το τελευταίο διάστημα οι συνταξιούχοι ψάχνουν τη 12η σύνταξη στα ΑΤΜ. Ας μη κοροϊδεύει πλέον άλλο αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Την ώρα που κάνει περικοπές 1,8 δις από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και επιστρέφει τα 617 και έρχεται επιπλέον και βάζει 2,4 δις φόρους το 2017 που πλήττουν ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους στους οποίους σήμερα απευθύνεται. Από τη μια μεριά τους δίνει ένα φιλοδώρημα, ένα χαρτζιλίκι και από την άλλη μεριά τους το ξαναπαίρνει στο πολλαπλάσιο και λέει «αποθεώστε με»?

Για το προσφυγικό

Επιμένω εδώ και πολύ καιρό ότι μας έχουν ήδη στριμώξει άσχημα με το προσφυγικό. Γι ‘αυτό μίλησα στη Βουλή για το θέμα, κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές από πέρσι το Νοέμβριο στην προσύνοδο της Μάλτας , το επανέφερα στην Μπρατισλάβα. Φωνάζω εδώ και πολύ καιρό ότι δεν υπάρχει πραγματικό σχέδιο δεν υπάρχει πρόγραμμα , με την ανοχή της Κυβέρνησης έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβίστηκαν όλες αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι εδώ . Ζουν σε άθλιες συνθήκες, με κινδύνους για τους ίδιους και πλέον με σοβαρούς κινδύνους και για τις τοπικές κοινωνίες .

Είναι τεράστια η ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι ‘αυτό που ζουν σήμερα τα νησιά και αυτό που κινδυνεύουμε να ζήσουμε από εδώ και πέρα .

Σχετικά με την διεύρυνση της Κεντροαριστεράς

Ήδη υπάρχει σοβαρή διεύρυνση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με επιστροφή και στελεχών και κυρίως αυτοδιοίκητων στελεχών. Πριν από λίγες μέρες κατά το Συνέδριο της ΚΕΔΕ είχα συνάντηση με την Παράταξή μας, με περίπου 200 στελέχη από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ήρθαν να δηλώσουν το παρόν στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης πρέπει να πω ότι σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες στους μαζικούς χώρους τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν την αλλαγή που υπάρχει στην κοινωνική βάση του χώρου μας. Και αυτό είναι για μας το πρώτο μας μέλημα.

Ποτέ η υπόθεση της Κεντροαριστεράς δεν αφορούσε συνεννοήσεις κορυφής. Οι προσπάθειες διαλόγου συνεχίζονται και μάλιστα βαθαίνει αυτή η προσπάθεια γιατί πια ο διάλογος κάθε μέρα έχει και ένα πεδίο προτάσεων, που αφορά την ελληνική κοινωνία.

Και το λέω αυτό, γιατί είδατε ότι καταθέσαμε προτάσεις και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα εργασιακά. Σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά που απαντά στα πραγματικά προβλήματα. Και για το συνδέσουμε με το θέμα που συζητούσαμε πριν, εγώ αισθάνομαι κ. Χατζηνικολάου ότι ιδιαίτερα οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που τους αφορούν και οι χτεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αυτό που πραγματικά θέλουν, είναι να δουν μια χώρα να ξαναστέκεται στα πόδια της. Μια οικονομία που κινείται, να έχουν τα παιδιά τους δουλειά και να μην αναγκάζονται τα εγγόνια τους να φεύγουν από τη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Διαμορφώνουμε «εθνική γραμμή» για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της

Διαμορφώνουμε μια πρόταση μια εθνική γραμμή, ένα πρόγραμμα για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της, τι πρέπει να διεκδικήσει από τους εταίρους. Γιατί χρειάζεται μια ισχυρή Κυβέρνηση για να μπορέσει να διεκδικήσει αποτελεσματικά από τους δανειστές μας και πάνω σε αυτό εμείς θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση, Αυτό πιστεύουμε ότι είναι το όφελος για την ελληνική κοινωνία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε με ασφάλεια να βγούμε από την κρίση.

Το «φύγε εσύ, να έρθω εγώ» δεν απέδωσε κ. Χατζηνικολάου, ιδού τα αποτελέσματα.

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο».

Έχω ήδη αντιδράσει. Θα θυμάστε ότι έχω ήδη δώσει εντολή για να υπάρξει αγωγή σε βάρος της εφημερίδας. Η διαδικασία προβλέπεται από το νόμο και την έχω ξεκινήσει και έχω δώσει όλες τις αναγκαίες οδηγίες για να προχωρήσουμε.

Έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και συναντήθηκα και μαζί του. Πιστεύω ότι θα έπρεπε στην Επιτροπή θεσμών να έρθει η λίστα και να κληθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας που τη χειρίζεται. Ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει και πως όλα αυτά έχουν φτάσει, με τον τρόπο που έφτασαν τον παραπλανητικό, στα χέρια του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος και του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Σήμερα έχω συνάντηση με την αρμόδια Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Δημητρίου. Σύμφωνα με όσα γράφονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχουν δήθεν συνομιλίες των λασπολόγων με δικαστικούς λειτουργούς. Επομένως πρέπει να υπάρξει άμεσα με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου άμεση διερεύνηση ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος της δικαιοσύνης.

Διότι όλα αυτά ξεπερνούν το πρόσωπό μου κ. Χατζηνικολάου και την οικογένειά μου. Εξάλλου πιστεύω είναι ξεκάθαρο ότι όσο και να ψάξει κανείς, όσο βαθιά κι αν ψάξει κανείς και τους προκαλώ να το κάνουν, δεν θα μπορέσει ποτέ να βρει κάτι, που θα σπιλώσει το όνομα Γεννηματά.

Όμως με αυτές τις πρακτικές υπάρχει πλήγμα σοβαρό στη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας και αυτό είναι το μέλημά μου αυτή τη στιγμή.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στον πάγο οι σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας | Το Βερολίνο ανακάλεσε στον πρέσβη της στη Μόσχα

Τον πρέσβη της στη Μόσχα, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπνσντορφ, ανακάλεσε στο Βερολίνο η κυβέρνηση για διαβουλεύσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων.

Η ανάκληση έγινε τρεις ημέρες αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) και των εταιρειών άμυνας, αεροδιαστημικής και πληροφορικής της χώρας. Η επιστροφή του απεσταλμένου διατάχθηκε μόλις μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γερμανία δεν θα εκπροσωπηθεί στην ορκωμοσία του Πούτιν την Τρίτη (7/5) για την επόμενη εξαετή θητεία του, η οποία επισφραγίστηκε με συντριπτική νίκη στις εκλογές του Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια εκστρατεία που, όπως λέει, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από μια ομάδα που συνδέεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU της Μόσχας.

Επικαλούμενη μια έρευνα για μια κυβερνοεπίθεση του 2023 εναντίον του SPD, το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ κατηγόρησε την ομάδα APT28, η οποία «κατευθύνεται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας».

Η ομάδα, γνωστή και ως Fancy Bear, έχει κατηγορηθεί για δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι στο επίκεντρο των επιθέσεων βρέθηκαν επίσης γερμανικές εταιρείες, μεταξύ άλλων στους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής και της πληροφορικής, καθώς και στόχοι που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

cnn.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί | Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας – Τι δήλωσε στα εγκαίνια ο Ερντογάν

Οπως αναφέρει, η απόφαση των τουρκικών Αρχών «συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα, καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκον στην ανθρωπότητα»

«Η διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων και η τήρηση των διεθνών προτύπων προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σαφή διεθνή υποχρέωση που δεσμεύει όλα τα κράτη», σημειώνεται.

kathimerini.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Θοδωρής Ζαγοράκης |“Προχωράμε, είμαι με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη”

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την  Μεγάλη Τετάρτη 2 Μαϊου 2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών του η συνάντηση με τον δήμαρχο  Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και τέλος με στελέχη και την νεολαία του κόμματος.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en