ΓΥΝΑΙΚΑ

Φυσικές λύσεις στο πρόβλημα της ακμής

Η ακμή αποτελεί πρόβλημα πολλών ανθρώπων. Αρκετοί προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη διατροφή τους ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και άλλοι δέχονται φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγους.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι τρόποι και συμβουλές, που μπορεί να αποτελέσουν εύκολες λύσεις στο πρόβλημα της ακμής:

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά

Ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των γαλακτοκομικών προϊόντων και της έξαρσης της ακμής. Συγκεκριμένα, βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ των ορμονών και βιοδραστικών μορίων του γάλατος, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Αποφύγετε λοιπόν το γάλα, το γιαούρτι και το παγωτό.

Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά σαπούνι στο πρόσωπό σας

Προσπαθώντας να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, συχνά καταφεύγετε σε υπερβολές. Αν πλένετε συνέχεια το πρόσωπό σας με σαπούνι ή ειδικό υγρό καθαρισμού, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να αυξήσετε τη λιπαρότητα του δέρματος. Αν το πρόσωπό σας είναι λιπαρό και ξηρό, επιτρέπετε με τον τρόπο αυτό στα βακτήρια να διεισδύσουν στο δέρμα.

Αυξήστε την ημερήσια κατανάλωση νερού

Η αύξηση της πρόσληψης νερού σας θα σας βοηθήσει να «ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να διατηρήσετε ενυδατωμένο το δέρμα σας. Επιπλέον, η κατάργηση κατανάλωσης αναψυκτικών και σακχαρωδών χυμών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής. Αν και δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι τα αναψυκτικά προκαλούν σπυράκια, ορισμένα συστατικά τους μπορεί να «πυροδοτήσουν» την ακμή.

Χρησιμοποιήστε Κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό γνωστό για ταθεραπευτικά οφέλη, τόσο στον οργανισμό όσο και στην εξωτερική εμφάνιση. Όσον αφορά την ακμή, οι αντιμυκητιασικές και αντι-βακτηρδιακές ιδιότητες του κουρκουμά μπορεί να βοηθήσουν στην γρήγορη απαλλαγή από ορισμένα σπυράκια.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version