ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φοιτητικές εκλογές | Χαμηλή η συμμετοχή στο ΤΕΙ Καβάλας

Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα “Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση” και τις γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά, κατά την προεκλογική περίοδο επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για άλλη μία φορά πρωταγωνιστής των εκλογών φαίνεται να είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ), η οποία στις περυσινές εκλογές, για 28η χρονιά, είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη,

Οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Καβάλας όπως και σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα, ωστόσο το ενδιαφέρον αλλά και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερως χαμηλή. Από την μία οι φοιτητές του ΤΕΙ δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την διαδικασία και από την άλλη ο εξανδραποδισμός και η εξαφάνιση παραδοσιακών δυνάμεων των φοιτητικών εκλογών όπως η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΑΚ επέτρεψε μόλις σε τρεις παρατάξεις να καταφέρουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο και να συμμετέχουν στις εκλογές.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και κλείνουν στις 19:00.

Για να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις φοιτητικές εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική:

-Τη φοιτητική του ταυτότητα

-Την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του

Στο ΤΕΙ Καβάλας τη ψήφο των φοιτητών διεκδικούν 3 παρατάξεις:

-ΔΑΠ

-ΠΚΣ

-ΑΡΕΝ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version