Quantcast
Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές | Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής ή μετακίνησης

image_print

Μετεγγραφές φοιτητών – Ανοίγει το transfer minedu για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, που εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023,
  • φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
  • φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 Α του ν.4186/2013 (Α΄193), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,
  • φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. έχοντες αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, είτε με την κατηγορία των διακριθέντων αθλητών του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, είτε με την κατηγορία των επιτυχόντων στις επαναληπτικές εξετάσεις 2022, είτε με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές/μετακινήσεις αδελφών, ότι από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 έως και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14.00 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης.

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση μετεγγραφών έχουν μόνο οι φοιτητές των ανωτέρω κατηγοριών, οι οποίοι δεν είχαν δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία μετεγγραφών/μετακινήσεων της προηγούμενης φάσης (5/10/2022-14/10/2022), εξαιτίας μεταγενέστερης εγγραφής τους στα Τμήματα επιτυχίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους και αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρεμβάσεις συντήρησης και αντισεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία της Καβάλας

image_print

Με στόχο τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες επισκευής και αναβάθμισης των υποδομών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Την ίδια ώρα, προχωρούν και οι απαιτούμενες μελέτες για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων. Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα καταγράψει την κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων και θα καθορίσει τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως απαιτούνται για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειάς τους.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και η δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τις εργασίες να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων

image_print

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έδωσε η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι μαθητές μπορούν πλέον να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όπου οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν, με βάση τις βαθμολογίες και τις προτιμήσεις τους.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ολοκληρώνοντας τη φετινή διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και καθορίζοντας την εισαγωγή των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια της χώρας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΠΘ: Ιδρύεται η πρώτη Επώνυμη Έδρα με το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΔΠΘ-ίδρυση Επώνυμης Έδρας Ευγένιος Ευγενίδης με το Ίδρυμα Ευγενίδου
image_print

Την πρώτη Επώνυμη Έδρα στην ιστορία του αποκτά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσα από τη συνεργασία του με το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το ΔΠΘ και το Ίδρυμα Ευγενίδου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία της Επώνυμης Έδρας Διδασκαλίας και Έρευνας «Ευγένιος Ευγενίδης», στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ.

Η Έδρα θα έχει ως αντικείμενο την Αγροδιατροφική Καινοτομία, έναν τομέα με ιδιαίτερη σημασία για τη Θράκη, την παραγωγική της ταυτότητα και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Έδρα φέρει το όνομα του Ευγένιου Ευγενίδη, εθνικού ευεργέτη, επιχειρηματία και υποστηρικτή της επιστημονικής και τεχνικής εκπαίδευσης, ο οποίος καταγόταν από το Διδυμότειχο του Έβρου.

Η λειτουργία της Έδρας στον Έβρο συνδέει την παρακαταθήκη ενός Θρακιώτη ευεργέτη με ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό και ερευνητικό εγχείρημα, με επίκεντρο τη γνώση, την καινοτομία και τη νέα γενιά.

Μέσα από σύγχρονες εφαρμογές της μοριακής βιολογίας, της βιοτεχνολογίας και της βιοανάλυσης, η Έδρα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας, της ασφάλειας, της ιχνηλασιμότητας και της αυθεντικότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Παράλληλα, στόχος είναι η στήριξη της βιώσιμης παραγωγής, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και η σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τις ανάγκες της κοινωνίας, της παραγωγής και της αγοράς εργασίας.

Η λειτουργία της Έδρας προβλέπεται να έχει διάρκεια πέντε ετών και θα υποστηριχθεί μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα διατεθεί για τη στελέχωση και λειτουργία της Έδρας, την υποστήριξη ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων, την ενίσχυση υποδομών και τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Η επιλογή του ή της κατόχου της Έδρας θα γίνει μέσω δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Με την ίδρυση της Επώνυμης Έδρας «Ευγένιος Ευγενίδης», το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ίδρυμα Ευγενίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία με ισχυρό επιστημονικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα για τη Θράκη και τη χώρα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en