Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φθηνό πετρέλαιο το φετινό χειμώνα | Υποχώρηση και στην τιμή της αμόλυβδης

image_print

Σε τιμές που δεν είδαν ούτε τις πολύ καλές εποχές πριν από την κρίση θα προμηθεύονται οι καταναλωτές από τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ το λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα. Η παράλληλη ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές των καυσίμων θα κινηθούν πτωτικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στην παραμονή της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά στα χαμηλά επίπεδα των 46 δολαρίων για το αργό και των 49 με 50 δολαρίων για το μπρεντ, εκτός και αν μεσολαβήσει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Στην περίπτωση δε που προχωρήσει η κατάργηση της εξομοίωσης των ΕΦΚ, όπως η απερχόμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται με την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου να διαμορφωθεί κάτω και από τα 65 λεπτά το λίτρο, στο ήμισυ δηλαδή της τιμής έναρξης της περυσινής περιόδου, που είχε διαμορφωθεί στο 1,25 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, ένα μεγάλο ποσοστό της μείωσης από τη διεθνή τιμή της βενζίνης έχει εξανεμιστεί από τους φόρους που αντιπροσωπεύουν το 64% της λιανικής τιμής της βενζίνης και το οποίο μένει αμετάβλητο από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών.

Γεγονός είναι ότι πέραν της μείωσης που εξανεμίστηκε από τους φόρους, υπάρχει και ένα ποσοστό πάνω από 2% που… χάθηκε στον δρόμο από το διυλιστήριο μέχρι την αντλία. Τον δικό τους ρόλο σε αυτή τη διαδρομή είχαν τα capital controls που επιβλήθηκαν στις 29 Ιουνίου.

Το «καπέλο»

Η αύξηση των συναλλαγών με πιστωτική κάρτα στα πρατήρια μετέφερε στους καταναλωτές το κόστος προμήθειας, που κυμαίνεται στο 1,5%, ενώ το «καπέλο» συμπεριέλαβε και το κόστος της κεφαλαιακής στενότητας των πρατηριούχων που προέκυψε από την παύση των πιστώσεων από τις εταιρείες εμπορίας, λόγω των capital controls. Αυτή είναι η εξήγηση που δίνουν παράγοντες της αγοράς στην απόκλιση της μείωσης της διυλιστηριακής τιμής με τη λιανική το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Οπως φαίνεται από τον πίνακα που παρουσιάζει η «Καθημερινή» το διάστημα 3 Ιουλίου έως και 28 Αυγούστου, η τιμή διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, που αποτελεί την τιμή βάσης για τη διαμόρφωση της τιμής στην αντλία, μειώθηκε σε ποσοστό 13% και διαμορφώθηκε (προ ΦΠΑ) από 1,186 ευρώ το λίτρο σε 1,034 ευρώ το λίτρο.

kath 0609 petrelaio

Πηγή γραφήματος: «Καθημερινή»

Το ίδιο διάστημα, η μείωση της τιμής στην αντλία (μέση τιμή Αττικής, όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός) μειώθηκε κατά 9%, παρουσιάζοντας απόκλιση 4% από την τιμή διυλιστηρίου. Στον ίδιο πίνακα προκύπτει και μια μεγάλη απόκλιση διυλιστηριακής τιμής έναντι της τιμής Platts αμόλυβδης, με την πρώτη να υποχωρεί το ίδιο διάστημα σε ποσοστό 13% έναντι υποχώρησης 30% της δεύτερης. Κύκλοι των ΕΛΠΕ εξηγούν στην «Καθημερινή» ότι η απόκλιση αυτή οφείλεται στους φόρους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 64% της τιμής. Η επίδραση των πρωτογενών παραμέτρων (τιμή platts και ισοτιμία ευρώ δολαρίου) στη διαμόρφωση της διυλιστηριακής τιμής περιορίζεται σε ποσοστό μόλις 36% –εξηγούν– και καταλήγουν ότι με βάση αυτό το ποσοστό η διυλιστηριακή τιμή έχει υποστεί μεγαλύτερη μείωση από την τιμή platts σε ποσοστό 2%.

Οι χαμηλές τιμές αναμένεται, πάντως, να ενισχύσουν περαιτέρω τη ζήτηση στην αγορά καυσίμων, η οποία το β΄ τρίμηνο του έτους σημείωσε αύξηση της τάξης του 6% (1,6 εκατ. τόνους). Ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ κακός μήνας για την αγορά, η οποία έχασε το 15% του τζίρου της λόγω της αβεβαιότητας από το δημοψήφισμα και τα capital controls, τις απώλειες, ωστόσο, κάλυψε ο Αύγουστος, η ζήτηση του οποίου μετά το β΄ δεκαπενθήμερο ενισχύθηκε σημαντικά και από το εσωτερικό τουριστικό ρεύμα. Τραγική ήταν η πτώση της ζήτησης τον Ιούλιο στη βιομηχανία (-50%) όπως και στις τεχνικές εταιρείες. Το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου η αγορά αναμένει υποχώρηση της ζήτησης λόγω εκλογών και ΕΝΦΙΑ και στηρίζει τις προσδοκίες της για ανάκαμψη στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

rizopoulospost.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έντονη παρουσία ακρίδων στην Καβάλα – Καθησυχαστικοί οι ειδικοί

image_print

Αισθητή είναι τις τελευταίες ημέρες η παρουσία ακρίδων σε διάφορες περιοχές της Καβάλας, τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στα χωριά. Οι ακρίδες έχουν εμφανιστεί σε δρόμους, αυλές, πάρκα, κήπους και αγροτικές εκτάσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων.

Οι πολίτες, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς οι ακρίδες δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Η παρουσία τους σχετίζεται συνήθως με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις παραλίες της Π.Ε. Καβάλας

image_print

Εκδόθηκε η απόφαση για την καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στις ελεγχόμενες ακτές της περιοχής κρίνεται κατάλληλη για κολύμβηση, γεγονός που επιτρέπει σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις παραλίες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι δειγματοληψίες και οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών ρύπανσης.

Παράλληλα, στην απόφαση επισημαίνονται οι περιοχές στις οποίες η κολύμβηση δεν επιτρέπεται ή θα πρέπει να αποφεύγεται. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για λιμάνια, αγκυροβόλια, εκβολές χειμάρρων, ποταμών και αγωγών, καθώς και για σημεία που βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Οι πολίτες καλούνται να επιλέγουν οργανωμένες και συστηματικά ελεγχόμενες ακτές, να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και να αποφεύγουν την κολύμβηση σε σημεία όπου υπάρχει εμφανής ρύπανση ή ροή ομβρίων υδάτων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer
image_print

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο Σερραίας δημιουργού περιεχομένου, στο οποίο διατυπώνονται απόψεις σχετικά με την αναπηρία και τη γονεϊκότητα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Σερρών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιεχόμενο του βίντεο και κάνοντας λόγο για αναπηροφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου:

Δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο Σερραίας “influencer”.                                        

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απρόσκοπτη και αντιδραστική, φασίζουσας προέλευσης, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Σερραία “influencer”. Η συγκεκριμένη εμφανίζεται αγανακτισμένη να στοχοποιεί κινητικά ανάπηρη μητέρα που πηγαίνει στην παιδική χαρά το παιδί της, ενώ στη συνέχεια απογειώνει το ρατσιστικό της ντελίριο και προς τους συνανθρώπους μας με ψυχικές ασθένειες που ‘’τολμούν’’ να δημιουργήσουν οικογένεια. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς ολόκληρο το βίντεο είναι ένας οχετός αμάθειας που στόχο έχει την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών με αναπηρία σωματική ή ψυχική, την περιθωριοποίησή τους και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Οι σημερινές αντίξοες κοινωνικές συνθήκες,που κυριαρχούν ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης διαχρονικά πολιτικής των κυβερνήσεων, καθιστούν πραγματικό άθλο την υπερπήδηση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Ειδικά, οι οικογένειες με χρονίως πάσχοντα άτομα αναγκάζονται να υπερνικούν αντικειμενικές δυσκολίες,χωρίς την απαραίτητη, ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη από το κράτος.

Παράλληλα όμως, σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, παρέχοντας δωρεάν ισότιμη πρόσβαση σε εξειδικευμένες δομές υγείας και πρόνοιας, στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στον πολιτισμό,στην αναψυχή, στην εργασία και στην αυτόνομη διαβίωση.

Για να γίνει πραγματικότητα η δυνατότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά ή άλλης φύσης προβλήματα που ζουν με αξιοπρέπεια κι ευημερία, να είναι ενεργοί στην κοινωνική και πολιτική ζωή, έχει αποδειχθεί και στο νομό μας ότι περνάει μόνο μέσα από την πάλη και τη διεκδίκηση, με τη συσπείρωση στους συλλόγους και την ενεργό συμμετοχή σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Απέναντι στη σαπίλα αυτών των αντιλήψεων, καλούμε κάθε νέα γυναίκα, εργαζόμενη ή απόμαχο της δουλειάς, να απομονώσει ιδεολογίες αναπηροφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές που δεν αρμόζουν σε όποιον θέλει να λέγεται Άνθρωπος!

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φθηνό πετρέλαιο το φετινό χειμώνα | Υποχώρηση και στην τιμή της αμόλυβδης

image_print

Σε τιμές που δεν είδαν ούτε τις πολύ καλές εποχές πριν από την κρίση θα προμηθεύονται οι καταναλωτές από τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ το λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα. Η παράλληλη ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές των καυσίμων θα κινηθούν πτωτικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στην παραμονή της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά στα χαμηλά επίπεδα των 46 δολαρίων για το αργό και των 49 με 50 δολαρίων για το μπρεντ, εκτός και αν μεσολαβήσει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Στην περίπτωση δε που προχωρήσει η κατάργηση της εξομοίωσης των ΕΦΚ, όπως η απερχόμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται με την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου να διαμορφωθεί κάτω και από τα 65 λεπτά το λίτρο, στο ήμισυ δηλαδή της τιμής έναρξης της περυσινής περιόδου, που είχε διαμορφωθεί στο 1,25 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, ένα μεγάλο ποσοστό της μείωσης από τη διεθνή τιμή της βενζίνης έχει εξανεμιστεί από τους φόρους που αντιπροσωπεύουν το 64% της λιανικής τιμής της βενζίνης και το οποίο μένει αμετάβλητο από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών.

Γεγονός είναι ότι πέραν της μείωσης που εξανεμίστηκε από τους φόρους, υπάρχει και ένα ποσοστό πάνω από 2% που… χάθηκε στον δρόμο από το διυλιστήριο μέχρι την αντλία. Τον δικό τους ρόλο σε αυτή τη διαδρομή είχαν τα capital controls που επιβλήθηκαν στις 29 Ιουνίου.

Το «καπέλο»

Η αύξηση των συναλλαγών με πιστωτική κάρτα στα πρατήρια μετέφερε στους καταναλωτές το κόστος προμήθειας, που κυμαίνεται στο 1,5%, ενώ το «καπέλο» συμπεριέλαβε και το κόστος της κεφαλαιακής στενότητας των πρατηριούχων που προέκυψε από την παύση των πιστώσεων από τις εταιρείες εμπορίας, λόγω των capital controls. Αυτή είναι η εξήγηση που δίνουν παράγοντες της αγοράς στην απόκλιση της μείωσης της διυλιστηριακής τιμής με τη λιανική το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου. Οπως φαίνεται από τον πίνακα που παρουσιάζει η «Καθημερινή» το διάστημα 3 Ιουλίου έως και 28 Αυγούστου, η τιμή διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, που αποτελεί την τιμή βάσης για τη διαμόρφωση της τιμής στην αντλία, μειώθηκε σε ποσοστό 13% και διαμορφώθηκε (προ ΦΠΑ) από 1,186 ευρώ το λίτρο σε 1,034 ευρώ το λίτρο.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έντονη παρουσία ακρίδων στην Καβάλα – Καθησυχαστικοί οι ειδικοί

image_print

Αισθητή είναι τις τελευταίες ημέρες η παρουσία ακρίδων σε διάφορες περιοχές της Καβάλας, τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στα χωριά. Οι ακρίδες έχουν εμφανιστεί σε δρόμους, αυλές, πάρκα, κήπους και αγροτικές εκτάσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων.

Οι πολίτες, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς οι ακρίδες δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Η παρουσία τους σχετίζεται συνήθως με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις παραλίες της Π.Ε. Καβάλας

image_print

Εκδόθηκε η απόφαση για την καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στις ελεγχόμενες ακτές της περιοχής κρίνεται κατάλληλη για κολύμβηση, γεγονός που επιτρέπει σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις παραλίες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι δειγματοληψίες και οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών ρύπανσης.

Παράλληλα, στην απόφαση επισημαίνονται οι περιοχές στις οποίες η κολύμβηση δεν επιτρέπεται ή θα πρέπει να αποφεύγεται. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για λιμάνια, αγκυροβόλια, εκβολές χειμάρρων, ποταμών και αγωγών, καθώς και για σημεία που βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Οι πολίτες καλούνται να επιλέγουν οργανωμένες και συστηματικά ελεγχόμενες ακτές, να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και να αποφεύγουν την κολύμβηση σε σημεία όπου υπάρχει εμφανής ρύπανση ή ροή ομβρίων υδάτων.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer

Σέρρες: Καταγγελία για αναπηροφοβικό βίντεο influencer
image_print

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο Σερραίας δημιουργού περιεχομένου, στο οποίο διατυπώνονται απόψεις σχετικά με την αναπηρία και τη γονεϊκότητα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Σερρών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιεχόμενο του βίντεο και κάνοντας λόγο για αναπηροφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου:

Δελτίο τύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο Σερραίας “influencer”.                                        

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απρόσκοπτη και αντιδραστική, φασίζουσας προέλευσης, ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Σερραία “influencer”. Η συγκεκριμένη εμφανίζεται αγανακτισμένη να στοχοποιεί κινητικά ανάπηρη μητέρα που πηγαίνει στην παιδική χαρά το παιδί της, ενώ στη συνέχεια απογειώνει το ρατσιστικό της ντελίριο και προς τους συνανθρώπους μας με ψυχικές ασθένειες που ‘’τολμούν’’ να δημιουργήσουν οικογένεια. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς ολόκληρο το βίντεο είναι ένας οχετός αμάθειας που στόχο έχει την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών με αναπηρία σωματική ή ψυχική, την περιθωριοποίησή τους και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Οι σημερινές αντίξοες κοινωνικές συνθήκες,που κυριαρχούν ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης διαχρονικά πολιτικής των κυβερνήσεων, καθιστούν πραγματικό άθλο την υπερπήδηση των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Ειδικά, οι οικογένειες με χρονίως πάσχοντα άτομα αναγκάζονται να υπερνικούν αντικειμενικές δυσκολίες,χωρίς την απαραίτητη, ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη από το κράτος.

Παράλληλα όμως, σήμερα, υπάρχουν όλες εκείνες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, παρέχοντας δωρεάν ισότιμη πρόσβαση σε εξειδικευμένες δομές υγείας και πρόνοιας, στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στον πολιτισμό,στην αναψυχή, στην εργασία και στην αυτόνομη διαβίωση.

Για να γίνει πραγματικότητα η δυνατότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά ή άλλης φύσης προβλήματα που ζουν με αξιοπρέπεια κι ευημερία, να είναι ενεργοί στην κοινωνική και πολιτική ζωή, έχει αποδειχθεί και στο νομό μας ότι περνάει μόνο μέσα από την πάλη και τη διεκδίκηση, με τη συσπείρωση στους συλλόγους και την ενεργό συμμετοχή σε λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Απέναντι στη σαπίλα αυτών των αντιλήψεων, καλούμε κάθε νέα γυναίκα, εργαζόμενη ή απόμαχο της δουλειάς, να απομονώσει ιδεολογίες αναπηροφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές που δεν αρμόζουν σε όποιον θέλει να λέγεται Άνθρωπος!

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en