ΞΑΝΘΗ

ΦΕΞ | Ξάνθη | Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Πέμπτη 21 Ιανουάριου 2016
στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Στις 19.00 προβολής της ταινίας «Good Will Hunting»
και στις 21.00 συζήτηση για την υποστήριξη που έχουν ανάγκη οι έφηβοι από τους μεγάλους.

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.

Τις συζητήσεις συντονίζει η Βασιλική Στυλιανίδου, μέλος της Ευρωπαϊκής Σχολής Ψυχανάλυσης FEDEPSY.

Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ θμιας Εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες στο 25410 25421, 6932451755

Πρόκειται για μια συγκινητική ταινία του Gys van Sunt (1997) με άψογες ερμηνείες από τον Matt Demon στο ρόλο του κεντρικού ήρωα νεαρού Γουίλ και τον Robin Williams στο ρόλο του καθηγητή της ψυχολογίας Σων που επιτυγχάνει τελικά να τον βοηθήσει να ενταχθεί κοινωνικά, να αποκτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του που θα του επιτρέψει να εξελιχθεί και να ωριμάσει. Πλάι στους κύριους αυτούς πρωταγωνιστές παρακολουθούμε την παρέα του Γουίλ που του μοιάζει αλλά τα καταφέρνει κάπως καλύτερα και δοκιμάζει την τύχη της με τα κολλεγιόπαιδα του Χάρβαρντ και όποια άλλη ευκαιρία παρουσιάζεται μπροστά τους.
Αντίθετα ο Γουίλ δεν μπορεί να εργαστεί ούτε να χαρεί την ηλικία του και τα χαρίσματά του αφού είναι βίαιος και επιθετικός με την παραμικρή αποτυχία, τόσο που τελικά έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη και μόνον χάρη στις εγγυήσεις του καθηγητή των Μαθηματικών που γοητεύεται από την ιδιοφυία του Γουίλ στα Μαθηματικά, υποχρεώνεται να δεχθεί τη βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξη του Σων .
Η ταινία μας συναρπάζει με τη ζωντάνια και την πολυεπίπεδη προσέγγιση των προβλημάτων των εφήβων. Μας αποκαλύπτει πότε η βίαιη συμπεριφορά αποτελεί διαταραχή και πότε απλά εντάσσεται στα θέματα της εφηβείας. Πώς χειρίζονται τη σεξουαλικότητα οι ώριμοι συναισθηματικά έφηβοι και πως οι ανώριμοι. Αλλά και από τη πλευρά των καθηγητών πώς τοποθετείται η Γνώση, η Ευφυία, η Καρριέρα ανάλογα με τη προσωπικότητα του καθενός και πόσο ευαίσθητοι αποδέκτες είναι οι έφηβοι των αδυναμιών των καθηγητών τους. Για το καλό τους ή για το κακό τους…
Μή τη χάσετε!
Σας περιμένουμε για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει !
Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Πληροφορίες: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 / www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version