Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΕΞ | «Νύχτα Στο Μουσείο»

Για δεύτερη χρονιά το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο  Ξάνθης  ανοίγει τις πόρτες του το βράδυ, για μια νύχτα στο μουσείο με τους μικρού μας φίλους.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ εντός του εντυπωσιακού αρχοντικού που στεγάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας.

  Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με το Μουσείο και η δημιουργία και ανάπτυξη μιας ουσιαστικά βιωματικής σχέσης με έναν χώρο που επιθυμούμε κάθε παιδί να τον αισθανθεί οικείο, σαν το σπίτι του.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

1η μέρα

  • 20:00-20:30 Έναρξη της δράσης, προσέλευση των παιδιών μαζί με τους γονείς τους, καλωσόρισμα, αναμνηστική φωτογράφιση, παιχνίδι γνωριμίας ώστε να δεθεί η ομάδα και να γνωριστεί καλύτερα. Αναχώρηση γονέων-συνοδών που δεν θα διανυκτερεύσουν στο χώρο.
  • 20:30-21:00 Περιήγηση-ξενάγηση των παιδιών στο μουσείο.
  • 21:00-21:30 Συγκέντρωση και συζήτηση για όσα είδαν τα παιδιά, παιχνίδι “ο μικρός λαογράφος/γνωρίζω την πόλη μου” με ερωτήσεις σχετικά με όσα άκουσαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Αναπαράσταση εθίμου από τα παιδιά (π.χ. του γάμου), παιχνίδι με τις παραδοσιακές παροιμίες κ.λπ.
  • 21:30-22:00 Κολατσιό των παιδιών και προετοιμασία για ύπνο (πιτζάμες, πλύσιμο δοντιών, στρώσιμο υπνόσακων κ.λπ.
  • 22:00-22.30 Τα παιδιά μπαίνουν στους υπνόσακους και συνεχίζουν με εκμάθηση παραδοσιακών στίχων και ομαδικό τραγούδι.
  • 22:30-… Αφήγηση παραμυθιού, αρχικά με ταυτόχρονη συζήτηση και στη συνέχεια χωρίς τη συμμετοχή των παιδιών (ώστε να κοιμηθούν). Αν το επιθυμούν τα περισσότερα παιδιά κλείνουν τα φώτα σε αυτό το σημείο, αλλιώς θα κλείσουν λίγο αργότερα, αφού αποκοιμηθούν.

Οι υπεύθυνοι θα παραμείνουν ξύπνιοι μέχρι να κοιμηθούν όλα τα παιδιά, ενώ τα παιδιά θα έχουν ενημερωθεί από πριν ότι μπορούν να απευθυνθούν για ό,τι χρειαστούν, στους υπεύθυνους.

2η μέρα

  • 07:00-08:00 Ξύπνημα των παιδιών όποτε συμβεί, ήρεμη απασχόληση-συζήτηση μέχρι να σηκωθούν όλοι.
  • 08:00-08.30 “Επίσημο” ξύπνημα όλων των παιδιών, ετοιμασία (ντύσιμο, πλύσιμο κ.λπ.), πρωινό.
  • 08:30-09:00 Κατασκευές εμπνευσμένες από τη διακόσμηση του χώρου που θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά, ετοιμασία παιχνιδιού “κρυμμένος θησαυρός” για τους γονείς.
  • 09:00-10:00 Υποδοχή των γονέων και «ξενάγησή» τους από τα παιδιά στο χώρο του μουσείου / παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αναμνηστική φωτογράφιση, λήξη της δράσης, αναχώρηση.

Διοργάνωση: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – ΦΕΞ  

Υπεύθυνη Προγράμματος: Βασιλική Στρώλη

Χορηγός: La Piazza

Κόστος συμμετοχής: 13€, περιλαμβάνει βραδινό και πρωινό

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ: (ΜΕ ΚΌΚΚΙΝΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ)

ΜΆΡΤΙΟΣ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 9 – ΣΑΒΑΤΟ 10  – ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 16  ΣΑΒΒΑΤΟ  17ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 23 – ΣΑΒΒΑΤΟ  24  – ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 30

Απρίλιος:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 20 – ΣΑΒΒΑΤΟ 21 –  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 – ΣΑΒΑΤΟ 28  

Μάιος: ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 4– ΣΑΒΒΑΤΟ 5ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 11 – ΣΑΒΒΑΤΟ 12  – ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 18 – ΣΑΒΒΑΤΟ 19ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 – ΣΑΒΒΑΤΟ 26  

Ιούνιος: ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 1 – ΣΑΒΒΑΤΟ 2 –   ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 9  

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω  

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI  –  Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr  

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου εδώ          

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  •  ΣΕΚΕ ΑΕ  • ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ  •  ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές 2024 | 68.851 φέτος οι εισακτέοι σην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Δείτε πόσους θα πάρει κάθε σχολή

Τον αριθμό των εισακτεών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσες φέτος οι εισακτέοι θα είναι 68.851.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

Από την απόφαση προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή:

eisakteoi_Page_1
eisakteoi_Page_2
eisakteoi_Page_3
eisakteoi_Page_4
eisakteoi_Page_5
eisakteoi_Page_6
eisakteoi_Page_7

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 18 έως και 28 Ιουνίου 2024.

Οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 είναι οι εξής:

Στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια, που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες.

Επίσης, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο).

Τέλος, σημειώνονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς επίσης και στη βαθμολόγηση και τον υπολογισμό των μορίων.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΞ | «Νύχτα Στο Μουσείο»

«Νύχτα Στο Μουσείο». Διανυκτέρευση παιδιών εντός του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης. Σάββατο 27 Μαΐου 2017. Διοργάνωση: ΦΕΞ – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού. Υπεύθυνη Προγράμματος: Ίριδα Γκάζου – Φαρμάκη. Χορηγός: La Piazza.

 Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Φ.Ε.Ξ. το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 μια ιδιαίτερη δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

 Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να διακυκτερεύσουν για ένα βράδυ εντός του εντυπωσιακού αρχοντικού που στεγάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας.

 Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικίωση των παιδιών με το Μουσείο και η δημιουργία και ανάπτυξη μιας ουσιαστικά βιωματικής σχέσης με έναν χώρο που επιθυμούμε κάθε παιδί να τον αισθανθεί οικίο, σαν το σπίτι του.

 Δείτε παρόμοιες δράσεις σε διάσημα μουσεία του κόσμου, γνωστές ως «sleepovers»

http://mymodernmet.com/museum-sleepovers/

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Σάββατο 27/05/2017

  • 20:00-20:30 Έναρξη της δράσης, προσέλευση των παιδιών μαζί με τους γονείς τους, καλωσόρισμα, αναμνηστική φωτογράφιση, παιχνίδι γνωριμίας ώστε να δεθεί η ομάδα και να γνωριστεί καλύτερα. Αναχώρηση γονέων-συνοδών που δεν θα διανυκτερεύσουν στο χώρο.
  • 20:30-21:00 Περιήγηση-ξενάγηση των παιδιών στο μουσείο.
  • 21:00-21:30 Συγκέντρωση και συζήτηση για όσα είδαν τα παιδιά, παιχνίδι “ο μικρός λαογράφος/γνωρίζω την πόλη μου” με ερωτήσεις σχετικά με όσα άκουσαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Αναπαράσταση εθίμου από τα παιδιά (π.χ. του γάμου), παιχνίδι με τις παραδοσιακές παροιμίες κ.λπ.
  • 21:30-22:00 Κολατσιό των παιδιών και προετοιμασία για ύπνο (πιτζάμες, πλύσιμο δοντιών, στρώσιμο υπνόσακων κ.λπ.
  • 22:00-22.30 Τα παιδιά μπαίνουν στους υπνόσακους και συνεχίζουν με εκμάθηση παραδοσιακών στίχων και ομαδικό τραγούδι.
  • 22:30-… Αφήγηση παραμυθιού, αρχικά με ταυτόχρονη συζήτηση και στη συνέχεια χωρίς τη συμμετοχή των παιδιών (ώστε να κοιμηθούν). Αν το επιθυμούν τα περισσότερα παιδιά κλείνουν τα φώτα σε αυτό το σημείο, αλλιώς θα κλείσουν λίγο αργότερα, αφού αποκοιμηθούν.

Οι υπεύθυνοι θα παραμείνουν ξύπνιοι μέχρι να κοιμηθούν όλα τα παιδιά, ενώ τα παιδιά θα έχουν ενημερωθεί από πριν ότι μπορούν να απευθυνθούν για ό,τι χρειαστούν, στους υπεύθυνους.

Κυριακή 28/05/2017

  • 07:00-08:00 Ξύπνημα των παιδιών όποτε συμβεί, ήρεμη απασχόληση-συζήτηση μέχρι να σηκωθούν όλοι.
  • 08:00-08.30 “Επίσημο” ξύπνημα όλων των παιδιών, ετοιμασία (ντύσιμο, πλύσιμο κ.λπ.), πρωινό.
  • 08:30-09:00 Κατασκευές εμπνευσμένες από τη διακόσμηση του χώρου που θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά, ετοιμασία παιχνιδιού “κρυμμένος θησαυρός” για τους γονείς.
  • 09:00-10:00 Υποδοχή των γονέων και «ξενάγησή» τους από τα παιδιά στο χώρο του μουσείου / παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αναμνηστική φωτογράφιση, λήξη της δράσης, αναχώρηση.

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω  

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI  –  Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr  

 Το πρόγραμμα της ΦΕΞ  υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  SMIRDEX   • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  ΣΕΚΕ ΑΕ  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ •

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας | Ματαίωση παράστασης “Αρκούδα”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση ΑΡΚΟΥΔΑ που θα φιλοξενούνταν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ατυχήματος ενός από τους ηθοποιούς της παράστασης.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας | Την Κυριακή η τελευταία παράσταση του Συρανό

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό και τους μικρούς του φίλους, ότι η τελευταία παράσταση του Συρανό που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, ματαιώνεται για τεχνικούς λόγους.

Συνεπώς η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (9:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας: 24 χρόνια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Για 24η συνεχόμενη χρονιά αδιάκοπα, χωρίς τίποτα ποτέ να το πτοήσει, το αγαπημένο Γκατζολάκι του Έβρου επιμένει σταθερά να δημιουργεί με υπομονή, εργατικότητα, αγάπη και χαρά. Το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ξεκινά πάντα με το Γκατζολάκι να καλεί τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο θεσμό του πανελλήνιου ερασιτεχνικού θεάτρου.

  • Είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα
  • Διεξάγεται πάντα στο τέλος του καλοκαιριού, φέτος από 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023
  • Χώρος παραστάσεων το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας και σε περίπτωση
    κακοκαιρίας το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
  • Επιλέγονται έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Απονέμονται τιμητικά βραβεία από την Κριτική Επιτροπή και την Επιτροπή Κοινού

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Διαβιβαστική Επιστολή (θα πρέπει να αναγράφονται: επωνυμία Θεατρικού Σχήματος, τίτλος του
    έργου, συγγραφέας/μεταφραστής, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και τα συνημμένα
    που περιλαμβάνει ο φάκελος ή το ηλεκτρονικό μήνυμα).
  2. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  3. Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
  4. Φωτογραφίες, Πρόγραμμα, Αφίσα της συγκεκριμένης παράστασης (κατά προτίμηση ψηφιακά).
  5. Video της παράστασης (dvd ή usb stick ή μέσω link).

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.

Ηλεκτρονικά: mail@dionysos-net.gr

ΕΛ.ΤΑ.: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, τ.θ. 34, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.

Courier: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, τ.κ .68200

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (Άκης Τσονίδης).

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en