Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φαρμακοποιός αποκαλύπτει | Δίνουν ακόμα και 1.000 ευρώ για ένα «μαϊμού» θετικό rapid test!

image_print

Μεγάλα χρηματικά ποσά είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν κάποιοι συμπολίτες μας, προκειμένου να αποκτήσουν ένα «μαϊμού» θετικό rapid test, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα για ένα εξάμηνο.

Στην αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πολιτών που προσέφεραν από 500 έως 1.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, προέβη ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως συνήθως αυτές οι οχλήσεις είναι τηλεφωνικές, από άτομα που συνήθως δεν γνωρίζουν, ενώ σπανιότερα είναι άτομα της γειτονιάς, που είτε θέλουν να πάνε μια βόλτα, είτε συστήνονται ως αθλητές που χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικούς ελέγχους. Το κάνουν «με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσει τα rapid και πως για ένα εξάμηνο κυκλοφορεί ελεύθερος».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο ενδέχεται να καταφεύγουν σε αυτήν τη λύση, ο κ. Μανωλόπουλος εκτίμησε πως γίνεται υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί. Ετσι, δίνουν 20 ευρώ, ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας, γι’ αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές και μπλέκουν ενδεχομένως και συναδέλφους», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δήλωσε πως δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία για τις ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

image_print

Αυξανόμενο προβληματισμό προκαλούν τα συνεχή περιστατικά ανθρωποκτονιών που καταγράφονται στη χώρα, με το ζήτημα της ασφάλειας να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Αν και δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα τελευταία έτη, η δημοσιογραφική καταγραφή δείχνει ότι τα περιστατικά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη καταγραφή, το 2024 σημειώθηκαν περίπου 90 ανθρωποκτονίες, ενώ το 2025 οι υποθέσεις ανήλθαν περίπου στις 95, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,6%. Για το 2026, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει γνωστές περίπου 50 ανθρωποκτονίες, αριθμός που διατηρεί έντονο τον προβληματισμό για την εξέλιξη του φαινομένου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία για την πρόληψη και την καταπολέμηση των σοβαρών εγκλημάτων, καθώς και την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: 397.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καβάλας

image_print

Τη διάθεση συνολικής χρηματοδότησης ύψους 397.000 ευρώ προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εργασίες συντήρησης και επισκευών σε σχολικές μονάδες ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου και αφορά παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάρτηση αναφέρει:

To ποσό των 397.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Καβάλας θα λάβει 202.000 ευρώ, ο Δ. Παγγαίου 90.000 ευρώ, ο Δ. Νέστου 64.000 ευρώ και ο Δ. Θάσου 41.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά εργασίες συντήρησης, επισκευών και λοιπών αναγκαίων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en