ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Φάρμακο διακοπής του καπνίσματος της Pfizer

Aκίνδυνο για καρδιακά και κατάθλιψη

Δεν επιφέρει κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή κατάθλιψης το χάπι της Pfizer για τη διακοπή του καπνίσματος. Σε αντίθεση με προϋπάρχουσες θεωρίες που υποστήριζαν κάτι τέτοιο, τώρα οι επιστήμονες δηλώνουν πως θα πρέπει να συνιστάται σε περισσότερους καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και παρακολούθησε 150.000 καπνιστές για 6 μήνες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έπαιρναν το συγκεκριμένο (με δραστική ουσία τη βαρενικλίνη) φάρμακο δε διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής από αυτούς που χρησιμοποιούσαν θεραπείες με υποκατάστατα νικοτίνης.

Ο καθηγητής Aziz Sheikh, από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε πως είναι απίθανο η βαρενικλίνη να έχει αρνητικές επιδράσεις στην καρδιακή ή πνευματική υγεία και ότι φορείς, όπως ο FDA στις ΗΠΑ, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις προειδοποιήσεις τους απέναντι στο συγκεκριμένο φάρμακο, καθώς πρόκειται για αποτελεσματικό βοήθημα διακοπής του καπνίσματος και κρίνεται περιττός ο περιορισμός της πρόσβασης σε αυτό. 

Το χάπι βαρενικλίνης μειώνει την επιθυμία και την αίσθηση απόλαυσης που προκαλεί το κάπνισμα και χρησιμοποιείται από χρόνιους και φανατικούς καπνιστές, που δυσκολεύονται να το σταματήσουν. Πρόκειται για ένα από τα φάρμακα διακοπής του καπνίσματος με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. 

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version