ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάμελλος | Στο «σχέδιο Β» εντάσσεται η επιχείρηση στην Ειδομένη

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παρεμπόδισης για να χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ»

Στο εναλλακτικό «σχέδιο Β» της κυβέρνησης, σε περίπτωση κρίσης, εντάσσεται η πρωινή αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, προκειμένου να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η μεταφορά των πιστοποιημένων προσφύγων στην Ευρώπη, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απελευθέρωση της γραμμής από τους καταληψίες μετανάστες έγινε για να μην υπάρχουν δικαιολογίες από την πλευρά της ΠΓΔΜ, για την είσοδο μη πιστοποιημένων προσφύγων στο γειτονικό κράτος και υπογράμμισε ότι ήδη ένα μεγάλο κλιμάκιο Σύρων προσφύγων αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για να περάσει τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Μεταφέρουμε πιστοποιημένους πρόσφυγες προς τα βόρεια σύνορα, έχουμε ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παρεμπόδισης για να χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπους της κυβέρνησης, ο κ. Φάμελλος είπε ότι πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και χαρακτήρισε, επίσης, ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι συμφωνήθηκε να ξανασυναντηθούν.

«Αυτό που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό στη χθεσινή συνάντηση δίνει πολύ καλύτερες φορολογικές συνθήκες αλλά και πολύ υψηλότερη σύνταξη για το 90% των αγροτών», επισήμανε ο κ. Φάμελλος, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις είπε: «Νομίζω ότι το πακέτο προτάσεων σιγά σιγά θα ωριμάσει με τους αγρότες και θα βρεθεί διέξοδος. Απλά δεν μπορούμε να κάνουμε αδικία σε βάρος των άλλων κοινωνικών ομάδων».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version