ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υψηλή η δημοφιλία του Ολάντ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η «αποκατάσταση» της δημοφιλίας του Ολάντ συνδέεται με τη μελανότερη ημέρα στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας. Σε δημοσκόπηση της Ifop / Fiducial που δημοσιεύθηκε σήμερα από το περιοδικό Paris Match και το ραδιοφωνικό δίκτυο Sud Radio καταγράφει τη δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ σε αλματώδη άνοδο 22 εκατοστιαίων μονάδων μετά από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, με τις θετικές γνώμες να ανέρχονται πλέον στο 50%.

Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του Σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας από το 2012, τη χρονιά που είχε εκλεγεί. Η δημοτικότητα του Ολάντ, η οποία είχε κατακρημνιστεί ξανά τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας, είχε καταγράψει μια παρόμοια αύξηση (+21%) τον Ιανουάριο, όταν είχαν διαπραχθεί οι επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo και του εβραϊκού σουπερμάρκετ.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, των TNS Sofres-One Point για το Le Figaro Magazine, κατέδειξε επίσης αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας του Ολάντ από τον Νοέμβριο, κατά 15%, στο 35% αυτόν τον μήνα. Αυτή η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων από την 26η Νοεμβρίου ως την 28η Νοεμβρίου.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version