Quantcast
Connect with us

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπόθεση Πολάκη | Το παρασκήνιο και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το παρασκήνιο στην υπόθεση Πολάκη

Πηγές με πολύ καλή γνώση των γεγονότων μετέδιδαν χθες πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «έχει λάβει τις αποφάσεις του» αναφορικά με τη στάση του απέναντι στον Παύλο Πολάκη.

Αυτό άλλωστε διαφάνηκε τόσο με την κίνηση της Κουμουνδούρου να του δείξει την πόρτα της εξόδου από τα ψηφοδέλτια, όσο και αργά χθες το βράδυ, όταν ο Βουλευτής Χανίων παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η επικοινωνία του Κρητικού πολιτικού με την Κουμουνδούρου είχε ατονήσει μετά τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής για την υπόθεση του ψηφοδελτίου της Κρήτης, αν και αρκετά στελέχη ανέμεναν από το Βουλευτή Χανίων να μεταβάλει τη δημόσια στάση του ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι επόμενες κινήσεις

Η τελευταία αποστροφή, μάλιστα, της Κουμουνδούρου, δηλαδή πως «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου». Η συγκεκριμένη φράση αντανακλά σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, καθώς ζητούμενο για την Κουμουνδούρου αποτελεί το να μην θολώνει το πολιτικό της μήνυμα, για την ενότητα του οποίου καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες από όλες τις πτέρυγες του κόμματος.

Στην μεγάλη εικόνα των μηνυμάτων της χθεσινής ημέρας, κατέστη ακόμη σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν εκβιάζεται. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς και του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι για την αξιωματική αντιπολίτευση αγώνας συλλογικός και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται με όρους σταυροφορίας ενός ατόμου, αλλά με σχέδιο, σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα. Για το λόγο αυτό, η σκυτάλη περνά τώρα στα όργανα του κόμματος, το οποίο λειτουργεί συλλογικά, για να κρίνει την τύχη του κ. Πολάκη.

Στην νέα Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία εξελέγη από το 3ο Συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας ισχυρή εσωκομματική νομιμοποίηση, συμμετέχουν οι:

Βαρτζελή Ρεγγίνα
Βεντούρας Ερρίκος
Γιαννακίδου Χαρίκλεια
Θεοδωρακοπούλου Αναστασία
Κακουλάκης Γεώργιος
Καλογήρου Μιχαήλ
Καπράνας Ζήσης
Κοτσακάς Αντώνης
Κουντούρη Κυριακή
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Πορτάλιου Αμαλία
Σακελλίων Σταμάτης
Σπουρδαλάκης Μιχαήλ
Σταματάκη Ελένη
Χρήστου – Διαούρτα Λίνα

Οι πρώτοι προβληματισμοί

Παρά το αρχικό σοκ, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαναν χθες για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη πως «με αντικειμενικά κριτήρια αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί», καθώς για δεύτερη, συνεχόμενη Κυριακή και «παραμονές της προκήρυξης των εκλογών» ο Βουλευτής Χανίων επέλεξε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, αγνοώντας τις πιθανές συνέπειες της πολιτικής συμπεριφοράς του, στην κομματική κάλπη.

Για μια ικανή μερίδα στελεχών, ωστόσο, η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν αποκλείεται να δημιουργήσει νέα δυναμική αναφορικά με την επιχειρούμενη διείσδυση του κόμματος προς το Κέντρο. «Δεν αποκλείεται να απελευθερώσει δυνάμεις μεγαλύτερες και από αυτές που κι εμείς φανταζόμαστε» σχολίασε στο Protothema.gr πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέπεμψε ισχυρή αποφασιστικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, ορισμένα στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τα επίπεδα συσπείρωσης και εκλογικής απήχησης του κόμματος, φοβούμενοι μήπως «αυτή η Σχολή της πολιτικής σύγκρουσης (σ.σ. του Παύλου Πολάκη) λείψει στα καφενεία, όπου είχε ένα κάποιο ακροατήριο», στην κορύφωση μάλιστα της προεκλογικής περιόδου. Επιπλέον, μια πρώτη αποτίμηση της πιθανής απομάκρυνσης Πολάκη αποτελεί ζητούμενο για τα ίδια στελέχη.

«Για να νικήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να διώξουμε την Κυβέρνηση #Μητσοτακη χρειάζεται πανστρατιά! Το απαιτούν οι καιροί και ο κόσμος που υποφέρει από τη Δεξιά! Με επικεφαλής τον Alexis Tsipras, πρόγραμμα τετραετίας, σοβαρότητα, συσπείρωση κ συλλογικότητα. Δεν περισσεύει κανείς και καμμιά!» ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τέλος, ένας πρώτος προβληματισμός καταγράφεται και αναφορικά με την εκλογική απήχηση του κόμματος ειδικά στην Κρήτη, όπου ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά από την Κουμουνδούρου για τις προσεχείς εκλογές, καθώς ο κ. Πολάκης είχε πρωτεύσει στις εθνικές εκλογές του 2019 στον νομό Χανίων με περισσότερους από 15.000 σταυρούς και ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει πολιτικά, σε περίπτωση που η πόρτα της Κουμουνδούρου κλείσει οριστικά πίσω του.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ισχυρή εκπροσώπηση ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Εριφυλλίδη

Την περασμένη Παρασκευή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας υποδέχθηκαν και συζήτησαν με την υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου.

Δεν ξέρουμε αν συζήτησαν και για τις αυτοδιοικητικές – δημοτικές εκλογές και για το αν και ποιον θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας.

Πάντως από το σύνολο των έως τώρα υποψηφίων δημάρχων ο μόνος που συμμετείχε σε αυτήν την κομματική συνάθροιση ήταν ο Γιάννης Εριφυλλίδης, που συνομίλησε με την κ. Αχτσιόγλου.

Πιθανόν το θέμα της συζήτησης να ήταν η στήριξή του ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως που προφανώς έχει προτεραιότητα για την ίδια είναι να εκλεγεί πρώτα πρόεδρος και μετά όπως τόνισε “…το συζητάμε”.

Άξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν ξεκινήσει προεργασίες για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Καβάλα από άτομο το οποίο ανήκει στην Συμπαράταξη Πολιτών (παράταξη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) και αυτό το άτομο είναι ο Νίκος Μουρτασάγας (διαβάστε εδώ)

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τσαταλμπασίδης | Δεν φοβάμαι καμία διαγραφή από το κόμμα, θα συνεχίσω να ειμαι Νέα Δημοκρατία

Για το πρόσφατο ρεπορτάζ του enanews.gr, το ότι δηλαδή υπάρχουν εισηγήσεις οι οποίες επιθυμούν την άμεση διαγραφή από το κόμμα των Ιωσηφίδη-Μαρκόπουλου και Τσαταλμπασίδη επειδή “συστρατεύονται” με τον συνδυαμό Τοψίδη-και όχι με του Μέτιου (διαβάστε σχετικά εδώ) μίλησε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας και πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΕΕΠ Ν.Δ στην Καβάλα Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα :

“Υπηρξαν εισηγησεις οι οποιες ζητουν την διαγραφη μου και των αλλων δυο συνυποψηφίων μου στον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη. Όσον αφορα εμενα η κομματικη μου ταυτοτητα και η ιδιότητα μου ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας δεν ειναι γραμμενη σε ενα σε χαρτι που μπορει ο οποιοσδήποτε να την σβήσει. Όσες διαγραφες και να υπάρξουν βεβαίως και θα στεαχωρεθώ αλλα ημουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Για μένα δεν αλλάζει κάτι εαν διαγραφώ από το κόμμα, θα συνεχίζω να είμαι Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί η επιλογή ενός ανθρώπου να επηρεάζει τα δικά μου πιστεύω, και την δική μου τοποθέτηση. Και ούτε με νοιάζει ότι ένας άνθρωπος για δικούς του λόγους, ο οποίος μάλιστα είχε υπηρετήσει και σε άλλους πολιτικούς χώρους επιθυμεί τώρα την διαγραφή μου.”

Δείτε την απάντηση Τσαταλμπασίδη από το 8:00 λεπτό μέχρι το τέλος :

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει την εμπιστοσύνη του στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Μπορεί να πέρασε στα «ψιλά» της χθεσινής επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θάσο, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό και αποτελεί μήνυμα σε κάποιους «πονηρούς πολιτευτές» που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική θέλει σοβαρότητα, εργατικότητα και αποτέλεσμα αντί για επικοινωνία πυροτεχνήματα και πειραματισμούς με ρητορική λάσπη.

Κατά την ομιλία του στους κατοίκους της Θάσου, τόνισε ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι πρέπει να αναλογιστούν πριν πάνε στην κάλπη στις 25 Ιουνίου τα εθνικά θέματα. «Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, σταμάτησε και γύρισε προς τον υποψήφιο βουλευτή Καβάλας και τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Τα λέω καλά κύριε υπουργέ;», τον ρώτησε κι εκείνος απάντησε με ένα καταφατικό νεύμα του κεφαλιού και “like” με τον αντίχειρα, εισπράττοντας από τον πρόεδρο την απάντηση: «Τα λέω καλά».

Η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή των συγκεντρωμένων, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Όσοι καλύπτουν τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας όμως, διαπίστωσαν ότι για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθύνεται δημοσίως στο πρόσωπο του κ. Παναγιωτόπουλου, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη και την αποδοχή προς εκείνον προσωπικά, αλλά και προς το έργο που έχει επιτελέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η προηγούμενη φορά ήταν στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου.

Και κάπως έτσι φαίνεται πώς ο Μητσοτάκης τιμά τα στελέχη που δουλεύουν για τη ΝΔ, πετυχαίνουν αποτελέσματα και δεν ασχολούνται με μικρότητες. Έτσι έχει νόημα και το σύνθημα του Καβαλιώτη Υπουργού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en