Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Υπολειτουργεί το ίδρυμα “Αγία Μαρίνα” (video)

Κι αυτήν την εβδομάδα υπολειτουργεί το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» αφού φιλοξενεί λιγοστά ΑμΕΑ. Δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να παραλάβει τα παιδιά από το σπίτι τους, να τα επιστρέψει σε αυτό το μεσημέρι.Κατόπιν τούτου εξυπηρετούνται μόνο τα παιδιά, οι γονείς των οποίων τα μεταφέρουν μόνοι τους στο κτίριο της συνοικίας του Περιγιαλίου.

Ελπίδα για το μέλλον της «Αγίας Μαρίνας» δημιουργεί το ενδιαφέρον του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και η ευκαιρία ρύθμισης του χρέους στο ΙΚΑ σε 120 δόσεις. Αόριστες υποσχέσεις από το Υπουργείο.

Αγία Μαρίνα: Ενδιαφέρον από το Ίδρυμα Νιάρχος

Αλλάζουν προς το καλύτερο τα δεδομένα στο Ίδρυμα Αγία Μαρίνα, έστω κι αν αυτό κι αυτή την εβδομάδα υπολειτουργεί. Ο οδηγός που μεταφέρει τα παιδιά από το σπίτι και το αντίστροφο, δεν εργάζεται, βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Το ίδρυμα φιλοξενεί λίγα παιδιά. Μόνο αυτά που οι γονείς μπορούν να τα μεταφέρουν με δικά τους μέσα στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Εξετάζεται λύση να βρεθεί οδηγός, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ν΄ αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών, προκειμένου αυτά να είναι περισσότερα στο χώρο του ιδρύματος.

Εξετάζεται επίσης η ένταξη του ιδρύματος στις 120 δόσεις, σχετικά με το χρέος προς το ΙΚΑ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ίδρυμα πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την κατασκευή και λειτουργία νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Με την ευκαιρία ενημερώθηκε για το πρόβλημα του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα, δέχθηκε να βοηθήσει, αρκεί όπως είπε η βοήθεια που θα δώσει να είναι σε μία λύση που θα είναι βιώσιμη. Γι΄ αυτό και θα επιδιωχθεί πριν το ίδρυμα ξαναχτυπήσει την πόρτα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να έχει τακτοποιήσει μέσω ρυθμίσεων τα βασικά του χρέη. Ταυτόχρονα ζωηρεύουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για στήριξη του ιδρύματος, είτε από τον ΕΦΚΑ είτε απευθείας από το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en