Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Υποβαθμίζουν όλες οι κυβερνητικές επιλογές συνειδητά την Επαρχία Νέστου

Δυστυχώς η ανοχή και η υπομονή εξαντλήθηκε σε όλο το μήκος και πλάτος στην Επαρχία Νέστου με τις επιλογές που λαμβάνονται τόσο από πλευράς κυβέρνησης καθώς και σε δημοτικό επίπεδο.

Επιλογές που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Νέστου.

Επισημαίνονται τα παρακάτω θέματα τα οποία άμεσα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τον υπεύθυνο ανεύθυνό κρατικό μηχανισμό της  εξουσίας:

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που ακόμη εκκρεμούν για τα ορεινά του δήμου Νέστου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Αντιχαλαζική προστασία του Δήμου  πολλά λέγονται, άλλα έργα μηδέν για τον αγρότη της Επαρχίας Νέστου που παραμένει αβοήθητος στο μένος των καιρικών συνθηκών.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Ορεινό

Ανύπαρκτες υπηρεσίες διαδικτύου σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο του Νέστου παρόλο φυσικά που πολλοί έχουν διατυμπανίσει ότι έχουν λύσει το πρόβλημά.

Βελτίωση του οδικού δικτύου  στα ορεινά του δήμου Νέστου και κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με την περιουσία του δημότη  που καθημερινά αγωνίζεται για να προστατεύσει το βιός του.

Η τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Νέστου δεν υφίσταται διότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Νέστου.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2017 να υπάρχουν κοντέινερ σε δημοτικό σχολείο στο δήμο Νέστου και άπαντες να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε σχολικές εγκαταστάσεις στον Δήμο. Το θέμα το οποίο έπρεπε να είναι προς συζήτηση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών  κτηρίων και όχι η ύπαρξη κοντέινερ.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Οδικό δίκτυο πόλης.

Τα ελάχιστα χιλιόμετρα που ρίχτηκαν μέσα στην πόλη δεν βοήθησαν την βελτίωση του οδικού δικτύου, τεράστιες παγίδες εγκυμονούν κινδύνους για τους δημότες του Νέστου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Κέντρο υγείας Χρυσούπολης

Τα προβλήματα σε προσωπικό και υλικά θέσεως παραμένουν για το κέντρο υγείας της πόλης μας. Επιβάλετε  να δοθεί λύση  άμεσα στις υγειονομικές παροχές.

Αγροτικό ιατρείο Κεραμωτής

Άμεση ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Κεραμωτής προκειμένου να υποδεχθεί  τους χιλιάδες τουρίστες που θα διέλθουν από την πόλη μας με προορισμό την Κεραμωτή και συνέχεια για αρκετούς εξ’ αυτών τη ν. Θάσο

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Τεχνικό γραφείο υποκαταστήματος Δ.Ε.Η. Χρυσούπολης.

Δυστυχώς ακόμη μία υπηρεσία έκλεισε στο Δήμο Νέστου και αναφερόμαστε στο τεχνικό γραφείο της Δ.Ε.Η. το οποίο είχε την ευθύνη της αποκατάστασης  βλαβών για όλη την επαρχία Νέστου.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέστου της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμφωνεί με την ενέργεια αυτή και θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιστροφή του γραφείου στην Χρυσούπολη .

Γεωθερμικό πεδίο Νέστου .

Μελέτη και αξιοποίηση του χώρου με κατεύθυνση την αρχική σκέψη δημιουργίας αυτού η οποία ήταν η αγροτική χρήση και όχι άλλη μορφή εκμετάλλευσης του χώρου.

Ορθή ενημέρωση των αγροτών και ενίσχυση με ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να γίνει αξιοποίηση της γεωθερμίας από τους αγρότες μας.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής του Νέστου.

Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεπίτρεπτη. Ο χώρος ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση κάτι που φυσικά δεν υπάρχει και παραμένει σε πρωτόγονη κατάσταση. Επιβάλλεται να στρέψουμε τα βλέμματα μας και ανατολικά στο ποτάμι το οποίο είναι ένας πραγματικά ανεκμετάλλευτος θησαυρός.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες για ένταξη στο πρόγραμμα Man and Biosphere (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα) της UNESCO, ενεργοποιηθείτε σοβαρά προς την κατεύθυνση αυτή.  

Μην κωλυσιεργείτε.

Διόδια

Σταματήστε επιτέλους τους ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς που αποτέλεσμα έχουν να φυτρώνουν διόδια παντού με την ανοχή των κυβερνητικών παραγόντων. Ευχόμαστε να μην δούμε ποτέ διόδια παράπλευρα στη Χρυσούπολη διότι αυτό θα ήταν μεγάλο τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής του Νέστου.  

Καταπολέμηση κουνουπιών 2017-2018

Απαράδεκτη και ελλιπέστατη η φετινή καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την Επαρχία Νέστου διότι, αν και Ιούνιος 2017 δεν έχει εγκριθεί ακόμη το νέο πρόγραμμα ψεκασμού με αποτέλεσμα η προστασία των δημοτών  να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Γιατί κωλυσιεργείτε;

Καταθέτουμε το παραπάνω κείμενο ως πλάνο εργασίας για όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας.

Εμείς επανερχόμαστε και δηλώνουμε ότι τα θέματα που προαναφέρθηκαν και άλλα τόσα που υπάρχουν και αφορούν  τους δημότες του Νέστου είναι για μας θέματα προτεραιότητας στα οποία θα εργαστούμε για την επίλυση αυτών.

Πολλά εξ αυτών θα τα δείτε σύντομα στο ελληνικό κοινοβούλιο και περιμένουμε πραγματικά να δούμε και την στάση των βουλευτών της παράταξης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δείχνουν να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους σε κατεύθυνσή διαφορετική από την επαρχία Νέστου και γενικότερα για το νομό Καβάλας.

                  Φώτης Πασχαλίδης                                                    Κωνσταντίνος Χιώτης

                         Πρόεδρος                                                            Γενικός Γραμματέας

       ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΕΣΤΟΥ Νέας Δημοκρατίας                         ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΕΣΤΟΥ Νέας Δημοκρατίας

                Τηλέφωνο 6936632186                                                 Τηλέφωνο 6938069895           

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en