Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκβίαζαν επιχειρηματίες προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην απολυθούν

image_print

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις τους.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζητούσαν να ακυρωθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου με τις οποίες παύθηκαν (απολύθηκαν) οριστικά από την υπηρεσία τους για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπούς ή ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ειδικότερα, 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν εντολή να μεταβούν για να πραγματοποιήσουν ελέγχους, στη Βόρεια Εύβοια και Σκύρο, αλλά εκείνοι εκβιάζοντας επιχειρηματίες και καταστηματάρχες για δήθεν ανύπαρκτες παραβάσεις που είχαν στα λογιστικά τους βιβλία, αποσπούσαν χρήματα. Συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και απολύθηκαν, αλλά δύο εξ αυτών ζήτησαν από το ΣτΕ να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΕΟ (πρώην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) το καλοκαίρι του 2007 πήρε εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, στην Σκύρο και την Εύβοια. Πράγματι, επισκέφθηκαν την Σκύρο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθο και Λιανή Άμμο Χαλκίδας.

Έλεγξαν κέντρα διασκεδάσεως, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίας σκαφών αναψυχής, καταστήματα ελαστικών, κ.λπ. Κατά τους έλεγχους έλεγαν ότι δήθεν έβρισκαν στα βιβλία των ελεγχομένων φορολογικές παραβάσεις και «απειλώντας τους με την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις» τους εξανάγκασαν να τους δίνουν χρηματικά ποσά.

Όμως, όταν πήγαν για έλεγχο σε κέντρο διασκεδάσεως στην περιοχή της Χαλκίδας και αφού ήλεγξαν τα λογιστικά του βιβλία, απειλώντας τον ιδιοκτήτη με «την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις, επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει το ποσό των 1.000 ευρώ». Ο καταστηματάρχης δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Κατόπιν αυτού η Ασφάλεια Χαλκίδας διεξήγαγε έρευνα και στη συνέχεια τους συνέλαβε. Στον πρώτο βρέθηκαν στην τσέπη του 3.400 ευρώ (των 500, 100 και 50 ευρώ) και στο πορτοφόλι του 425 ευρώ. Στο πορτοφόλι του δεύτερου βρέθηκαν 320 ευρώ και στον τρίτο βρέθηκαν στο πορτοφόλι του 500 ευρώ και στο τσαντάκι του μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ (100 των 50 ευρώ) που είχε ακόμη πάνω την τραπεζική ταινία και σφραγίδα, όπως και την ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007. Συνολικά και στους 3 βρέθηκαν επάνω τους 9.645 ευρώ.

Από την Ασφάλεια συνελήφθησαν για εκβίαση κατά συναυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με ένταλμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας προφυλακίστηκαν και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση από κοινού (τελεσμένη και σε απόπειρα) από υπαίτιους που μεταχειρίσθηκαν απειλή βλάβης της επιχείρησης των εξαναγκαζομένων και μάλιστα κατά συνήθεια και κατ΄ επάγγελμα» και για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί πρόκλησης τρόμου. Οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν από καταστηματάρχες και επιχειρηματίες από 1.200 έως 5.000 ευρώ.

Για τα περιστατικά διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην οποία καταγράφεται ότι η τριμελής ομάδα με εκβιασμούς εξανάγκαζε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κ.λπ. να τους δίνουν χρηματικά ποσά ενώ εκείνοι προσπόριζαν στον εαυτό τους παράνομο περιουσιακό όφελος. Ακόμη, με τις παράνομες πράξεις τους «έθιξαν το κύρος τόσο του ιδίου του εφοριακού υπαλλήλου και δη ελεγκτή μιας από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εντεταλμένου από την Πολιτεία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου», κλονίζοντας έτσι «την εμπιστοσύνη των φορολογουμένων πολιτών και προκαλώντας αρνητικά σχόλια σε βάρος της υπηρεσίας».

Δύο από τους 3 προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της απόλυσης, αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Εστία κινδύνου στον Άγιο Ιωάννη με ακαθάριστη βλάστηση

image_print

Στον Άγιο Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Π.Π. Γερμανού, η πυκνή και ξερή βλάστηση έχει μετατρέψει έναν χώρο ανάμεσα σε πολυκατοικίες σε πιθανή εστία κινδύνου, ιδιαίτερα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο σημείο βρίσκεται και ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, συμπληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης και εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων.

Οι περίοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση του οχήματος, πριν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκό Λαχείο: Σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα οι μεγάλοι νικητές Μαΐου και Ιουνίου

Λαχνοί του Λαϊκού Λαχείου και μεγάλα κέρδη σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα
image_print

Τέσσερις μεγάλοι νικητές στο Λαϊκό Λαχείο

Τέσσερις μεγάλους νικητές ανέδειξε το Λαϊκό Λαχείο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με κάθε έναν από τους υπερτυχερούς να κερδίζει από 250.000 ευρώ.

Οι τυχεροί λαχνοί αγοράστηκαν από λαχειοπώλες σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα και Καβάλα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η τύχη μπορεί να χαμογελάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χιλιάδες μικρότεροι νικητές

Πέρα από τους τέσσερις μεγάλους νικητές, το ίδιο διάστημα το Λαϊκό Λαχείο ανέδειξε ακόμη 2.042 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν έπαθλα από 100 έως 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην 26η κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19:00.

Κέρδη έως 2 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

Στην επόμενη κλήρωση, οι παίκτες του Λαϊκού Λαχείου διεκδικούν συνολικά κέρδη που μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το παιχνίδι της Allwyn προσφέρει 50% πιθανότητες για κέρδη τουλάχιστον 10 ευρώ στην πεντάδα, όταν ο μονός ή ζυγός λήγοντας του λαχνού αντιστοιχεί στο τελευταίο ψηφίο του Μεγάλου Λαχνού της κλήρωσης.

Τα μικρότερα έπαθλα

Εκτός από το μεγάλο έπαθλο του τρίδυμου λαχνού, η κλήρωση της Τετάρτης θα μοιράσει και μικρότερα ποσά στους παίκτες.

Λαχνοί που έχουν τον ίδιο αριθμό με τον Μεγάλο Λαχνό σε άλλες σειρές, εκτός από τον τρίδυμο, θα κερδίσουν από 15.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους 139 λαχνούς κάθε σειράς, τα κέρδη κυμαίνονται από 50 έως 5.000 ευρώ.

Πώς μπορούν να παίξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι παίκτες μπορούν να προμηθεύονται λαχνούς από το δίκτυο καταστημάτων Allwyn και από λαχειοπώλες σε όλη την Ελλάδα.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά πεντάδα και 2 ευρώ ανά λαχνό.

Για την κλήρωση της Τετάρτης είναι διαθέσιμη και η εκτυπωμένη μορφή, με δυνατότητα επιλογής λήγοντα και χιλιάδας, καθώς και επιλογής τυχαίου μονού ή ζυγού λήγοντα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Διαρροή μολύβδου από φορτηγό στην Εγνατία – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διαχείριση διαρροής μολύβδου από φορτηγό
image_print

Διαρροή φορτίου στην Εγνατία Οδό

Κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε η διαρροή φορτίου από φορτηγό στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή της Καβάλας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου για διαρροή υλικού στο οδόστρωμα από φορτηγό που κινούνταν στο ύψος της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για μόλυβδο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το φορτίο που διέρρευσε ήταν μόλυβδος.

Για την ασφαλή διαχείριση του περιστατικού πραγματοποιήθηκε ρίψη πριονιδίου στο οδόστρωμα, ώστε να απορροφηθεί το υλικό, ενώ οι πυροσβέστες προχώρησαν στην περισυλλογή του, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για επικίνδυνα φορτία.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 1 Ιουλίου, χωρίς να αναφερθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα προς Κήπους, διεξάγεται πλέον κανονικά.

Έλεγχος των οχημάτων

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, και τα δύο φορτηγά οδηγήθηκαν, υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ., στο λιμάνι της Καβάλας, όπου θα υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής και να διασφαλιστεί η ασφαλής συνέχιση της μεταφοράς του φορτίου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en