ΚΑΒΑΛΑ

Τσανάκα | Ενίσχυση των κοινωνικών δομών, μεταφορά της θέσης του κοινωνικού παντοπωλείου

Την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο Καβάλας μέσω του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ αποφάσισαν η νέα Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα και στελέχη του εν λόγω εγχειρήματος. Στη διάρκεια μιας άκρως εποικοδομητικής συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν, η πρόεδρος του συλλόγου «Πνοή», Ιωάννα Χατζηβαρύτη, ο κ. Μάρκος Δέμπας εκ μέρους του Επιμελητηρίου όντας Αντιπρόεδρός του και η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου, αναλύθηκαν τα ισχύοντα δεδομένα και εξετάσθηκαν οι τρόποι, άμεσοι και υλοποιήσιμοι, που μπορούν να ακολουθηθούν προκειμένου να γίνει πράξη η εξαγγελία της ενίσχυσης του προγράμματος.

Αξίζει να προσθέσουμε στο σημείο αυτό, ότι περί τις επτακόσιες πενήντα, συνολικά, είναι οι οικογένειες που ωφελούνται από τις δομές του προγράμματος «Στηρίζω», στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας και ο σύλλογος «Πνοή», που είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Έως σήμερα κάθε ωφελούμενος  εξυπηρετείται μόνο από μία δομή του προγράμματος. Οι δομές αυτές είναι: Το «Κοινωνικό Κατάστημα» (στην Καβάλα και στις Κρηνίδες), το «Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο», ο δημοτικός λαχανόκηπος, το συσσίτιο (της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου), το Γραφείο Διαμεσολάβησης και η Τράπεζα Χρόνου.

Αυτές λοιπόν οι δομές πρόκειται να ενισχυθούν από τη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από τον χώρο που είναι σήμερα, σε αυτό της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δικαιούχοι των δομών.

«Ήταν η πρώτη εξαγγελία μας, η στήριξη και ενίσχυση των κοινωνικών δομών, με στόχο να συνδράμουμε τον έχοντα ανάγκη. Αυτό θα πράξουμε άμεσα» δήλωσε προς τους συνομιλητές της κ. Τσανάκα, ενώ υποσχέθηκε η συνεργασία από εδώ και στο εξής να είναι πιο τακτική προκειμένου να καταρτισθεί ένα πλήρες οργανωμένο πλάνο δράσης.

LNG

Με την ευκαιρία της παραπάνω συνεργασίας, η Δήμαρχος Καβάλας είχε την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμης κατ΄ιδίαν συζήτησης βέβαια, με τον κ. Δέμπα αναφορικά με τον σταθμό LNG και τα όσα αναφέρονται από την πλευρά του Επιμελητηρίου, που ζητά επίσημη ενημέρωση πριν λάβει οριστική θέση!

Θα πρέπει άλλωστε να διευκρινισθεί ότι και οι δύο πλευρές, δήλωσαν θετικές στο LNG. Όχι όμως μέσα στον κλειστό κόλπο της Καβάλας.

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version