Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσακαλώτος | Κάναμε δημοψήφισμα γιατί αν φέρναμε το πρόγραμμα στη Βουλή θα πέφταμε!

Ευθέως και χωρίς καμία περιστροφή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε στον ΣΚΑΙ ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα για ψήφιση στη Βουλή θα έπεφτε.

«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Διαφορετικά θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές».

Όταν ρωτήθηκε αν θα κουρευτούν οι καταθέσεις ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αρχικά όχι. Επικαλέστηκε, ωστόσο δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ ο οποίος είπε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά σας προβλήματα και πρόσθεσε ότι κ. Ντράγκι έχει δώσει χώρο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι λόγω δημοψηφίσματος θα δώσει ένα περιθώριο.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σωκράτης Φάμελλος: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος συζήτησε για τα καυτά ζητήματα της ακρίβειας, την ανάγκη ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Με έμφαση στη κοινωνική δικαιοσύνη, την οικονομική σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Φάμελλος παρουσιάζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σήμερα και κοιτάζει με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Δημοσιογράφος: Κύριε Φάμελλε, η ακρίβεια αποτελεί ένα από τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες πολίτες. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας;

Σωκράτης Φάμελλος: Η ακρίβεια είναι ένα φαινόμενο που πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών και διαβρώνει το βιοτικό τους επίπεδο. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτεί μια πολυδιάστατη προσέγγιση. Καταρχάς, πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς ώστε να καταπολεμηθούν οι αθέμιτες πρακτικές και τα μονοπώλια που οδηγούν σε αυξήσεις τιμών. Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τα νοικοκυριά μέσω άμεσων μέτρων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Τέλος, η προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας και η μείωση της εξάρτησης από τα εισαγόμενα καύσιμα είναι κρίσιμη για τη μείωση του κόστους ζωής.

Δημοσιογράφος: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης και υποδομών. Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη αυτής της Περιφέρειας;

Σωκράτης Φάμελλος: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες που όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: υποδομές, καινοτομία και κοινωνική συνοχή. Πρώτον, πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές, όπως δρόμοι, σιδηρόδρομοι και λιμάνια, για να ενισχυθεί η διασυνδεσιμότητα της περιοχής. Δεύτερον, η προώθηση της καινοτομίας μέσω της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και των ερευνητικών κέντρων είναι απαραίτητη για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Τέλος, η κοινωνική συνοχή απαιτεί επενδύσεις στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική προστασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω.

Δημοσιογράφος: Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Ποιο είναι το διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές;

Σωκράτης Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές αυτές είναι κρίσιμες, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το διακύβευμα είναι η υπεράσπιση μιας κοινωνικά δίκαιης και δημοκρατικής Ευρώπης. Πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που έχουν πλήξει την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζουμε μια Ευρώπη που θα στηρίζει τους πολίτες της, θα προάγει την ισότητα και θα προστατεύει το περιβάλλον.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα βασικά σημεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη;

Σωκράτης Φάμελλος: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη εστιάζει σε τέσσερα βασικά σημεία: κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική προστασία, δημοκρατία και αλληλεγγύη. Πρώτον, προτείνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, όπως η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την κοινωνική προστασία. Δεύτερον, στηρίζουμε την πράσινη μετάβαση με πολιτικές που προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Τρίτον, η ενίσχυση της δημοκρατίας απαιτεί μεταρρυθμίσεις για την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων. Τέλος, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η μεταναστευτική κρίση.

Δημοσιογράφος: Κύριε Φάμελλε, ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση. Έχετε κάποιο τελευταίο μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Σωκράτης Φάμελλος: Θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες σας και να τους καλέσω να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Η ψήφος τους είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας. Στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που χρειαζόμαστε.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης στη Θάσο: Εστίαση στην ανάπτυξη του τουρισμού του νησιού

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, επισκέφθηκε τη Θάσο σε μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τις υποδομές, τον τουρισμό και την βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί.

Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών, ιδιαίτερα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, που αποτελούν ζωτικής σημασίας παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να προωθήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Καβάλα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε μια  ομιλία μπροστά προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, με την παρουσία ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις και το όραμα του κόμματος για το μέλλον της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη για ανανέωση και προοδευτική πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών. Αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εκπαίδευσης και υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρές και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες.

Μετά την ομιλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινότητας, προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en