ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας στο υπουργικό | Τέλος η αξιολόγηση – Eρχεται η δόση

Με την επόμενη μέρα στο επίκεντρο συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές και εν όψει της επικείμενης εκταμίευσης της δόσης και της επιστροφής στην ομαλότητα, ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει μήνυμα στους πολίτες, πως τα δύσκολα βρίσκονται πίσω και πως η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα φάση οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησής του (που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά) παρουσιάζοντας τις θετικές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία αλλά και το πώς σχεδιάζει να κινηθεί η κυβέρνησή του ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Γι’ αυτό άλλωστε, αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο πέρα από μια σειρά νομοσχέδια που παίρνουν το δρόμο για τη βουλή και έναν «οδικό χάρτη» με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο χάρτης αυτός θα βασίζεται σε 4 πυλώνες (εκσυγχρονισμός του κράτους, αναπτυξιακά εργαλεία, κοινωνική πολιτική, θεσμικές αλλαγές) και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, θα αρχίσει ωστόσο να υλοποιείται άμεσα, με τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Στα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου οι ενδιαφερόμενοι προστατεύονται δεδομένου ότι υπάρχει αυτή ακριβώς η εγγύηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ .Τσακαλώτος είπε πως υπήρχε η ανησυχία ότι οι καταπτώσεις εγγυήσεων κόκκινων δανείων θα επηρεάζαν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. 

Παράλληλα Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με αφορμή, όπως αναφέρουν «τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ offshore», κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».
Τα στελέχη της ΝΔ καταγγέλλουν την Κυβέρνηση, ότι «επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version