ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσίπρας προς υπουργούς | Πιό γρήγορα!

Μπαράζ επαφών ξεκινά αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο ταχεία ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, το κλείσιμο της αξιολόγησης και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις και συσκέψεις σε υπουργεία, προς διευθέτηση προβλημάτων και χάραξη πολιτικής στους τομείς τους. Η πρώτη θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας και θα ακολουθήσει στο Υγείας. Το μήνυμα προς υπουργούς και στελέχη του κρατικού μηχανισμού θα είναι “προχωρήστε πιό γρήγορα”.

Παράλληλα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των εφαρμοστικών νομοσχεδίων για τα μέτρα και τα αντίμετρα της νέας συμφωνίας, τα οποία πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή.

Εν συνεχεία, εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα, όπου θα έχει σημαντικές επαφές. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες, σε μια περίοδο όπου τα δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τα Σκόπια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης. Στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον κ. Γκουντιέρες θα είναι επίσης το Κυπριακό και η προσφυγική κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.  Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία  με τους θεσμούς, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ το ζήτημα του  χρέος. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version