ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας | Ορατός ο ορίζοντας εξόδου της χώρας από την περιπέτεια της λιτότητας

Υπό τον τίτλο «Η επώδυνη συμφωνία του Τσίπρα», Spiegel επισημαίνει ότι η συμφωνία της Μάλτας προκάλεσε μεν ανακούφιση, διότι ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που θα συνιστούσε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να αποφευχθεί στο προοίμιο των γερμανικών εκλογών η επανάληψη του ελληνικού δράματος.

Εντούτοις, σύμφωνα με το περιοδικό, οι εξελίξεις είναι περισσότερο λόγος ανησυχίας, παρά πανηγυρισμών, όπως σχολιάζει «διότι η συμφωνία δεν είναι τελική.

Το γερμανικό μέσο αναφέρει ότι οι επιθεωρητές θα επιστρέψουν στην Αθήνα μόλις μετά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου και στη συνέχεια θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου και το Eurogroup, πιθανότατα το Μάιο».
«Για πόσο χρόνο θα πρέπει η Ελλάδα να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα; Και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους; Την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει τη συμφωνία μόνον όταν διευθετηθούν και τα δυο ζητήματα».

α μέτρα που παίρνουμε θα εφαρμοστούν υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Αναλύοντας τα επόμενα βήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ θα υπάρξει μια διαβούλευση και μια προκαταρκτική συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για να καθοριστούν τα προαπαιτούμενα και να κλείσει η τεχνική συμφωνία.

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα ψηφιστούν τα μέτρα και μαζί με όσα έχουν ήδη προσδιοριστεί για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εγκριθούν από το επόμενο Eurogroup, το οποίο μπορεί να είναι είτε της 22ας Μαΐου είτε ένα έκτακτο Eurogroup.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version