Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας | “Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως τις συντάξεις”

«Η σελίδα έχει αλλάξει» και στόχος της κυβέρνησης είναι η «δίκαιη ανάπτυξη», υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία για το χρέος είναι «ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε», ενώ διαμηνύει ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία, όπως συνέβη με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «άκρως διχαστικό λόγο».Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ακόμα στις αλλαγές που θα επέλθουν στον εκλογικό νόμο και επισημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2019.

Σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται με «διαφορετικές ταχύτητες», ενώ σημειώνει ότι «την κριτική από τα αριστερά οφείλουμε να την ακούμε πολύ προσεκτικά».

Για την επόμενη μέρα και τους στόχους που έχει η κυβέρνηση μετά και την αξιολόγηση αλλά και το Eurogroup της 24 Μαϊου μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών  Γιάννης Μπαλάφας από την Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου η προσπάθεια που έγινε πέρισυ για να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας δεν πέτυχε και αναγκαστήκαμε να συνθηκολογήσουμε.

Για ψέματα και ανικανότητα κατηγορεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή συνέντευξή του που διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία «όπως έκανε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».
«Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ.  Επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων» τονίζει η ΝΔ.

Παράλληλα για το ενδεχόμενο των εκλογών πράγμα που ζητά η ΝΔ, ο κ. Κούλογλου σημειώνει πως όταν το ακούν στην Ευρώπη γελάνε και ότι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να δοθεί στην χώρα μία εικόνα σοβαρότητας.

Την απόφασή τους να συνταχθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωστοποιούν 12 –πρώην πια- στελέχη του Ποταμιού τονίζοντας ότι «επιδιώκουμε να γίνουμε προπομπός ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

150 δέματα σε άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η επί του Σταυρού Θυσία του Θεανθρώπου για την σωτηρία των ανθρώπων υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης των χριστιανών για έργα ευποιΐας, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Ακολουθώντας τα ίχνη του Κυρίου μας η Εκκλησία, με τις προνοιακές και κοινωνικές δομές της, σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την αγάπη Της, το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή Της στους αναγκεμένους αδελφούς μας στηρίζοντας άπορες, πολύτεκνες και εμπερίστατες οικογένειες ή και μοναχικά πρόσωπα, που έχουν ανάγκη μιας ιδιαίτερης φροντίδας.

Εν όψει, λοιπόν, των εορτών του Αγίου Πάσχα, την Μεγάλη Δευτέρα, 29η του μηνός Απριλίου ε.έ. παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ʺΑποστολήʺ και την υπεραγορά ʺΜασούτηʺ διενεμήθησαν 150 δέματα σε ισάριθμες άπορες οικογένειες. Προνοία ωσαύτως της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ʺΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣʺ διενεμήθησαν άλλα 50 δέματα σε πολύτεκνες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τέλος, επιδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο προσωπικά σε 105 δικαιούχους τα επιδόματα, που χορηγεί η Εκκλησία της Ελλάδος στις τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αμέριστη και ανύστακτη φροντίδα του για την ακριτική Θράκη, και τους χορηγούς των δράσεων, ευχήθηκε στους ευεργετουμένους το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίζει τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

evros24.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en