Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας | Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε ότι οι γαλλικές εταιρίες δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα και θα συνεχίζουν να στηρίζουν στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιήθηκε  η κοινή συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με την επενδυτική συνεργασία να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός τόνισε πως μετά από επτά χρόνια κρίσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για τον σχεδιασμό του μέλλοντος χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Ειδικότερα υπογράμμισε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είπε ότι πρόκειται για έναίδρυμα που συμβολίζει την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα γιατί αυτός ο υπέροχος χώρος που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, επίσης ότι μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλα έργα στον τόπο και να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο για την κοινωνία τρόπο.

Για την προσπάθεια δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Τόνισε ότι «σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές», και είπε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βγει οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Είπε ότι προσωπικά θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σε άλλη χώρα στην Ευρώπη τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε τόσο μικρό διάστημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδα ως ένα σημαντικό ελκυστικό επενδυτικό προορισμό -«και γι΄ αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε για άλλη μια φορά πως η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση. επισημαίνοντας ότι οι γαλλικές εταιρίες δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα.

«Το θέμα είναι τώρα να δράσουμε μπορώ να σας εγγυηθώ τη στήριξη της Γαλλίας στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Μακρόν προσθέτοντας ότι «όμιλοι που βρίσκονται στην Ελλάδα συνεχίζουν να επενδύουν ακόμα και όταν υπάρχουν πιέσεις να σταματήσουν».

Ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην Ελλάδα παρατηρώντας ότι «σπρώξαμε την Ελλάδα προς μη ευρωπαϊκές επενδύσεις και αυτό δεν με χαροποιεί».

«Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι να έρθουν στην Ελάδα να επενδύσουν αλλά να μπορεί η Ελλάδα να επιλέξει» συμπλήρωσε ο κ. Μακρόν.

Επανέλαβε, δε, ότι για τον ίδιο η μόνη βιώσιμη στρατηγική είναι η αλληλεγγύη και οι μεταρρυθμίσεις που βεβαιώς χρειάζονται.

«Η Ευρωζώνη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη. Η Γαλλία έδειξε ότι στηρίζει αυτή τη γραμμή και αυτό το έκανε κάθε φορά που υπήρχε δυνατότητα να το κάνει στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος λέγοντας ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Κυριωών Δράμας βοηθάει και φέτος το Πάσχα οικογένειες που έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε άπορες οικογένειες προσέφεροντας τους τρόφιμα και εδέσματα για το Πασχλινό του τραπέζι, μια ενέργεια που κάνουν αρκετά χρόνια.

Εκτος απο την συγκεκριμένη όμως βοήθεια, η ένωση Κυριών Δράμας, δεν σταματά εκεί καθώς προσπαθεί καθημερίνα και μέσα απο προγράμματα να βοηθάει γυναίκες, παιδιά και γενικότερα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεια στην Ξάνθη με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία

Στην καθιερωμένη απεργιακή κιμνητοποιήση και πορεία τους προώρησαν το πρωί της Τεάρτης 1 Μαϊου, τα σωματεία της Ξάνθης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.

Τα σωματεία, συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αλλα και στην κεντρική πλατεία μιλώντας για τα εργατικά τους δικαιώματα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης 1 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εργατική κινητοποίηση  για την Πρωτομαγεία από πολλά σωματεία της πόλης, ενω ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en