Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσίπρας | Εφικτή η συνολική συμφωνία τον Απρίλιο

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινωνία με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής εάν ζήτησε από την κ. Λαγκάνρτ να δεσμευτεί το ΔΝΤ δίπλα στην Ελλάδα, απάντησε ότι ζήτησε από το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

«Με τη διευθύντρια του ΔΝΤ είναι γνωστό πως έχω διαρκή επικοινωνία. Αυτή η επικοινωνία δεν είναι πάντα εύκολη, οι διαφωνίες είναι δεδομένες, αλλά είναι ειλικρινής επικοινωνία» είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ζήτησε από το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλάει χρόνο, να κρατήσει μία σταθερή θέση και να δεσμευτεί ότι με βάση τα τεχνοκρατικά πρότυπα που απαιτούνται για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Σε αυτήν τη βάση, ναι, βεβαίως, ζήτησα τη δέσμευση του ΔΝΤ να μην είναι α λα καρτ, δηλαδή μόνο με μέτρα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις. Θα φτάσουμε πολύ σύντομα σε μία συνολική λύση για το ελληνικό πρόβλημα τον Απρίλιο» τόνισε.

Ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις είπε πως είναι εφικτό να έχουμε την τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου και τον Απρίλη να έχουμε τη συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Σημείωσε, μάλιστα, πως υπάρχει καθυστέρηση και είναι γνωστό πού οφείλεται αυτή, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχει προοπτική θετικής διεξόδου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επαφές που είχε στο περιθώριο της συνόδου σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, απάντησε ότι ιδίως η γερμανίδα καγκελάριος ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη. Τόνισε, δε, πως οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες προεξοφλούν ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζήτημα εντός των επόμενων ημερών και ότι οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι τον Απρίλη θα πάμε σε μία συνολική λύση.

«Ανάπτυξη, η μοναδική προοπτική»

Ξεκινώντας την παρουσίαση όσων συζητήθηκαν στη Σύνοδο, ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη, όχι από περισσότερη λιτότητα, αλλά από ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της, συμπληρώνοντας ότι η εξειδίκευση ως προς την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει την ένταξη στο QE και τη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για της ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η ελληνική πλευρά πέτυχε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο συμπερασμάτων ειδική αναφορά για τις ειδικές πρόσθετες και παράλληλες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας στα κράτη-μέλη, όπου η ανεργία παραμένει δυσανάλογα υψηλή.

Η προσθήκη αυτή, πρόσθεσε, αποτελεί έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι η επιλογή της λιτότητας στην μεταρρυθμιστική ατζέντα πρέπει να αντιμετωπιστεί, και να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα στις χώρες που έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή που έχει η χώρα τόσο για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και του χρέους όσο και για την έξοδο από την κρίση.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί περί μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας Ένωσης «πολλών επιλογών», λέγοντας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όσοι επιθυμούμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μας επειδή κάποιοι επιλέγουν μια Ευρώπη αλα καρτ, φέρνοντας ως παράδειγμα την άρνηση ορισμένων κρατών-μελών να δεχθούν πρόσφυγες.

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και της συνοχής. Δεν μιλάμε για αποκλεισμούς, όπως για παράδειγμα από την ευρωζώνη, αλλά για ενίσχυση της συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις» εξήγησε.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών, έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της αντιπολίτευσης, με «επικοινωνιακές στρακαστρούκες», να δημιουργήσει ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Συγκεκριμένα, είπε: «Εδώ πρόκειται για επικοινωνιακές στρακαστρούκες της αντιπολίτευσης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Οι απόκριες, όμως, τελείωσαν, οπότε και οι στρακαστρούκες θα σταματήσουν να μας απασχολούν».

Ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό για τη συνέπεια της στάσης του και τη σοβαρότητα της πολιτικής του, ανέφερε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς εάν θα απευθυνθεί η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση όταν θα έρθει η ώρα της ψήφισης των μέτρων και αντίμετρων, και για το πώς σχολιάζει τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «ίσως αυτή η στάση να είναι ένα δώρο προς την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως ήταν και η στάση της μη υπερψήφισης των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα για περίπου 1.200.000 συνταξιούχους, που είχαν τη δυνατότητα να πάρουν εφάπαξ πριν τα Χριστούγεννα μία σημαντική ενίσχυση, αυτό που ονομάσαμε 13η σύνταξη».

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν αναμένουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ενημέρωσε ότι ζήτησε να υπάρξει επιτάχυνση της στελέχωσης των υπηρεσιών EASO στα νησιά και στη διαδικασία της μετεγκατάστασης. Ζήτησε, επίσης, να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

Μήνυμα στην Τουρκία

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «ποσοτική και ποιοτική κλιμάκωση, όχι μόνο της ρητορικής, αλλά και της στρατιωτικής δραστηριότητας της Τουρκίας».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί και θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας και θα παραμένει ακλόνητη και σταθερή στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, το μήνυμα όλων προς την Τουρκία πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Θ. Μαρκόπουλος : «Το φράγμα Μαρμαρά αν δεν ολοκληρωθεί τώρα, δεν θα γίνει ποτέ»!

Επίσκεψη και επιτόπου επιθεώρηση – στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα – πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος στο Φράγμα του Μαρμαρά μαζί με το Διευθυντή Φραγμάτων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη, με σκοπό να εκτιμήσουν την ακριβή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ημιτελή έργα. Στην επιθεώρηση που έγινε την Τετάρτη 29 Μαίου, ήταν παρόντες, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, όσο και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΑΜΘ και του αρμόδιου υπουργείου και μεταξύ των οποίων ο Δ/ντης της Δ.Τ.Ε κ. Γιώργος Κυπραίος, ο προϊστάμενος του Τμ. Δομών και Περιβάλλοντος και ο κ. Ιωάννης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου κ. Χρήστος Παρασκευάς κ.α.

Από τον επιτόπου έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το έργο – το οποίο είναι ολοκληρωμένο κατά 95% του φυσικού αντικειμένου- βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς αν δεν προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, με νέο διαγωνισμό, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή βλάβη. Να θυμίσουμε ότι μετά την τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Καβάλα με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και την συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της συνέχισης των εργασιών.

Μετά την προχθεσινή επιθεώρηση ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε στον κ. Κοτσώνη την κρισιμότητα της κατάστασης, σημειώνοντας ότι «Το φράγμα Μαρμαρά βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο και αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι όσο παραμένει σε αυτή την ημιτελή κατάσταση και χωρίς να πληρωθεί με νερό, κινδυνεύει το σύνολο του έργου. Ως εκ τούτου έγινε στην Κομοτηνή το πρωί, μια σύσκεψη του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταïκούρα και του γενικού διευθυντή φραγμάτων Αντώνη Κοτσώνη όπου εξετάστηκε το θέμα.

Εκεί ο κ. Τοψίδης πέτυχε την εξασφάλιση όλων των επιπλέον πιστώσεων για την ολοκλήρωση του έργου. Εκείνο το οποίο προκρίνεται μετά και την αυτοψία στο φράγμα είναι να μεταφερθούν οι διαθέσιμοι πόροι στο Υπουργείο Υποδομών και εκείνο να προκηρύξει την ολοκλήρωση του έργου. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια στην οποία το Υπουργείο έχει εμπειρία στην κατασκευή φραγμάτων και στην λεγόμενη πρώτη πλήρωση με νερό, οπότε πρέπει να προχωρήσει το θέμα και από την δική μας πλευρά θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου μέσα στις προθεσμίες που υπάρχουν. Την ίδια στιγμή θα αναληφθεί προσπάθεια επίσπευσης και της μελέτης που αφορά το αρδευτικό δίκτυο.

Όταν θα ολοκληρωθούν όλα αυτά, θα πρέπει να αναζητήσουμε και τις σχετικές ευθύνες των ανθρώπων που οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Την παρούσα στιγμή αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το έργο και θα το πετύχουμε».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας με τους εκπροσώπους του Σωματείου Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Χωρίς Πλήρωμα

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), σας ενημερώνει αναφορικά με την συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας με τους εκπροσώπους του Σωματείου Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής χωρίς πλήρωμα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, το παρόν έδωσαν οι εκπρόσωποι του σωματείου κα. Δανάη Γιαννακοπούλου και κ. Χριστόφορος Γκριντζελάκης, ενώ από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν  Πρόεδρος, κ. Μάρκος Δέμπας, ο Υπεύθυνος του Τμήματος ΓΕΜΗ & Υπηρεσίας Μίας Στάσης, κ. Γιάννης Κούτρας, καθώς και ο Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Πληροφόρησης, κ. Λευτέρης Κουκουτίνης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων με στόχο την βελτίωση των υποδομών της περιοχής και την ενίσχυση του τουρισμού, ενώ τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

  1. Οι πρόσφατες αυξήσεις στην τιμολόγηση των διερχόμενων σκαφών δια θαλάσσης

  2. Η έλλειψη μονίμων θέσεων στα επαγγελματικά σκάφη, καθώς και η απουσία ειδικού τιμοκαταλόγου

  3. Το φαινόμενο των αλλοδαπών σκαφών, τα οποία αν και εκτελούν τουριστικές διαδρομές, στερούνται των απαραίτητων αδειών

  4. Η ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των επαγγελματικών σκαφών, τα οποία θα πρέπει να τελούν σε διαφορετικό τιμολογιακό καθεστώς σε σχέση με τα διερχόμενα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφορία: Μόλις το 15% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση | Οι διορίες και τα πρόστιμα

Με αργούς ρυθμούς «τρέχει» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι χθες, μόλις το 15% των υπόχρεων έχουν υποβάλει δήλωση.

Μόλις το 15% έχει υποβάλει δήλωση

Εχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των δηλώσεων και μόλις χθες έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Πέρσι, την ίδια εποχή είχαν υποβληθεί 2,15 εκατ. δηλώσεις, ενώ το 2022 πλησίαζαν τα 2 εκατ. στο τέλος Μαϊου.

Οι μισές δηλώσεις είναι μηδενικές
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 51,48% των δηλώσεων είναι μηδενικές.

Χρεωστικές είναι το 26,66% και πιστωτικές το 21,86%.

Δύο διαφορετικές διορίες για την υποβολή δηλώσεων
Εν τω μεταξύ, προσοχή πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι με τις διορίες και αυτό γιατί από φέτος εφαρμόζεται το καθεστώς των προσυμπληρωμένων δηλώσεων.

Συγκεκριμένα:

Στις 2 Ιουλίου θα υποβληθεί αυτόματα η δήλωση για όσους από το 1,3 εκ. φορολογούμενους δεν την υπέβαλαν νωρίτερα. Από τις 2 Ιουλίου και μετά, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με την εκκαθάριση θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Για τους φορολογούμενους που ανήκουν στο 1,3 εκ. των προσυμπληρωμένων δεν υπάρχει χρονική διορία για την τροποποιητική, αρκεί να μην προκύπτει φόρος παραπάνω από 100 ευρώ συγκριτικά με την αρχική δήλωση.

Για τους υπόλοιπους υπόχρεους, η διορία υποβολής είναι μέχρι τις 26 Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Τα πρόστιμα

Σημειώνεται ότι από πέρσι δεν επιβάλλεται πρόστιμο για όσους «χάσουν» την διορία, αρκεί το βεβαιωθέν ποσό φόρου να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής είναι τα εξής:

100 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών προσώπων

250 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με απλογραφικά βιβλία

500 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με διπλογραφικά βιβλία

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Εφικτή η συνολική συμφωνία τον Απρίλιο

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινωνία με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής εάν ζήτησε από την κ. Λαγκάνρτ να δεσμευτεί το ΔΝΤ δίπλα στην Ελλάδα, απάντησε ότι ζήτησε από το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

«Με τη διευθύντρια του ΔΝΤ είναι γνωστό πως έχω διαρκή επικοινωνία. Αυτή η επικοινωνία δεν είναι πάντα εύκολη, οι διαφωνίες είναι δεδομένες, αλλά είναι ειλικρινής επικοινωνία» είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ζήτησε από το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλάει χρόνο, να κρατήσει μία σταθερή θέση και να δεσμευτεί ότι με βάση τα τεχνοκρατικά πρότυπα που απαιτούνται για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Σε αυτήν τη βάση, ναι, βεβαίως, ζήτησα τη δέσμευση του ΔΝΤ να μην είναι α λα καρτ, δηλαδή μόνο με μέτρα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις. Θα φτάσουμε πολύ σύντομα σε μία συνολική λύση για το ελληνικό πρόβλημα τον Απρίλιο» τόνισε.
Ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις είπε πως είναι εφικτό να έχουμε την τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου και τον Απρίλη να έχουμε τη συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Σημείωσε, μάλιστα, πως υπάρχει καθυστέρηση και είναι γνωστό πού οφείλεται αυτή, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχει προοπτική θετικής διεξόδου.
Ερωτηθείς σχετικά με τις επαφές που είχε στο περιθώριο της συνόδου σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, απάντησε ότι ιδίως η γερμανίδα καγκελάριος ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη. Τόνισε, δε, πως οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες προεξοφλούν ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζήτημα εντός των επόμενων ημερών και ότι οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι τον Απρίλη θα πάμε σε μία συνολική λύση.

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ο Μακεδόνας Μακεδόνα» – Προκαλεί υποψήφια ευρωβουλευτής με το DEB

Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές η υποψήφια του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας Ευγενία Νατσουλίδου.

Σε προεκλογικό βίντεο της αναφέρει ότι «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκος και ο Μακεδόνας Μακεδόνα»! «Είμαι η Ευγενία Νατσουλίδου, υποψήφια στις Ευρωεκλογές 2024 με το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της ‘τουρκικής’ μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Για να δυναμώσει η φωνή μας με τη δική τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος, όταν ψηφίζουμε ‘Μακεδόνες’. Μόνο χαμένος χρόνος υπάρχει. Καιρός είναι οι μειονότητες να αλληλοϋποστηρίζονται, για τα προβλήματα είναι ίδια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Αισιόδοξο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές έστειλε η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην παραλία της Καβάλας, με μαζική παρουσία του λαού και της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μπέλλος και ο Βάιος Τσαπρούνης, υπολοχαγός εν ενεργεία και πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Στην κεντρική ομιλία της χτεσινής συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι αναγκαίο. Είναι δυνατό, πηγάζει μέσα από τις εξελίξεις, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ισχυρό σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην περιοχή σας. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα.

Η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όλα τα άλλα κόμματα με τα προγράμματά τους, ετοιμάζουν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων και συμμετοχή στους πολέμους, για να πετύχει, να συνεχιστεί, η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση.

Εδώ, από την Καβάλα, από όλη την περιοχή σας, τον Εβρο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, να σταλεί μήνυμα για πιο δυνατό ΚΚΕ: Δεν θα γίνει η Ελλάδα και η περιοχή σας φωλιά των αρπακτικών, των ματοβαμμένων με το αίμα των λαών ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Στην Θάσο την Κυριακή 2 Ιουνίου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα επισκεφτεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, τη Θάσο.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

11:45 -13:30 Άφιξη στο Αρχαίο Θέατρο -Ξενάγηση στο Μνημείο

14.00-14.30 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Αρχαία Αγορά

15:15-15:40 Άφιξη στα Λιμενάρια-Επίσκεψη στο κτίριο Παλατάκι. Ξενάγηση

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en