Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Τσέπελης | Τις ομορφιές της Ξάνθης προώθησε στην Πρόξενο της Γερμανίας

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος  του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας, κυρία Σιβύλλα Μπέντικ με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Τη Γενική Πρόξενο  συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος Κομοτηνής κ. Σταμάτιος Κουρούδης και η  αρμόδια για τα πολιτιστικά και πολιτικά θέματα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Σοφία Ελευθερίου.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Πολιτισμό και Τουρισμό του τόπου, στην πλούσια τοπική Ιστορία και στις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά την επίσκεψη δήλωσε:

« Ενημερώσαμε την κα Μπέντικ  για τις ομορφιές της περιοχής μας, για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης,  για την ιστορία  και την πλούσια πολυπολιτισμικότητα  του τόπου μας.

Εστιάσαμε στις φυσικές ομορφιές της ορεινής μας περιοχής και του εναλλακτικού τουρισμού που αυτή προσφέρει, καθώς το ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτών είναι ιδιαίτερα έντονο,  προς την κατεύθυνση αυτή»

Η  Γενική Πρόξενος  του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας, κυρία Σιβύλλα Μπέντικ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου  να  φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, το επόμενο διάστημα,  ώστε να έχει τον χρόνο να γευτεί τα τοπικά προϊόντα, να ξεναγηθεί στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στα διεθνή μονοπάτια μας,  να ζήσει την περιοχή από κοντά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες στο τζαμί της Σμίνθης – Κλήθηκε η Αστυνομία

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε την Παρασκευή (12/04) στο τζαμί της Σμίνθης, κατά τη διάρκεια επιλογής του νέου Ιμάμη της περιοχής.

Ο μέχρι πρότινος Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στην ορεινή – και όχι μόνο – ζώνη της Ξάνθης. Ακολούθως, δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Ιμάμη, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν όταν επιχειρήθηκε η παρέμβαση των γνωστών παρακρατικών δομών που συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε (σε περίπτωση που κάποιοι το λησμονούν) ότι στην Ξάνθη – όπως και στη γειτονική Ροδόπη – υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες, με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σχετικά.

Πολίτες της Σμίνθης, που βρίσκονται μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες και τέτοιου είδους λογικές, έσπευσαν να στηλιτεύσουν φυσικά το γεγονός και τα όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ορεινό οικισμό της Ξάνθης, τονίζοντας πως το Τζαμί είναι χώρος πίστεως και λατρείας και τέτοιου είδους εικόνες δεν τιμούν κανέναν, ούτε είναι αποδεκτές.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” στο Μετρό του Συντάγματος

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη, Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα.

Μήνυμα μέσω βίντεο απηύθυνε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει τα προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντας τα στο ευρύ κοινό, αλλά και αντίστροφα στοχεύει στο να δώσει μία ευκαιρία στους παραγωγούς της Περιφέρειας μας να απευθυνθούν σε μία μεγάλη αγορά.

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Συνελήφθη η γυναίκα που χτύπησε ηλικιωμένη για της αρπάξει την τσάντα, με αποτέλεσμα τον θάνατό της

Στη σύλληψη μίας γυναίκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την αρπαγή τσάντας από 75χρονη, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, η δράστις, αφού χτύπησε την 75χρονη άρπαξε την τσάντα της, ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Η δράστις αναζητήθηκε και εντοπίστηκε την ίδια ημέρα από αστυνομικούς, σε περιοχή της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, υπόθεση ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Για την υπόθεση συνελήφθημία ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (10-4-2024) το πρωί στην Ξάνθη, η δράστιδα με άσκηση σωματικής βίας, άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης, ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Στο πλαίσιο άμεσης και επιστάμενης διερεύνησης της υπόθεσης, η δράστιδα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε την ίδια ημέρα από αστυνομικούς, σε περιοχή της Ξάνθης.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθείστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en