Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος και φρίκη με αιμομικτική οικογένεια στην Αυστραλία

Τέσσερις γενιές κράτησε η αποτρόπαιη πρακτική στους λόφους μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης…

Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στο φως είναι σοκαριστική, καθώς η ηθική εξαχρείωση έχει υπερβεί όλα τα εσκαμμένα.

Όχι λιγότεροι από 40 ενήλικες και παιδιά, δεμένοι μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, ζώντας σε παραπήγματα, αχυρώνες και σκηνές κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έκαναν το αδιανόητο: αναπαράγονταν μεταξύ τους για 4 ολόκληρες γενιές.

Η ιστορία που δύσκολα τη χωρά ο νους κατέληξε με τα παιδιά να μη γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το χαρτί τουαλέτας ή τι είναι το βούρτσισμα των δοντιών, την ίδια στιγμή που αδερφές και αδερφοί πλάγιαζαν μαζί στο ίδιο κρεβάτι κάθε νύχτα.

Στους λόφους λοιπόν μιας γραφικής αγροτικής κοινότητας, σε μια κοιλάδα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, κρυβόταν το σκοτεινό μυστικό, άγνωστο στους 2.000 κατοίκους του χωριού. Και δεν μιλάμε απλώς για μια υπόθεση ασύλληπτης παιδικής κακοποίησης αλλά για μια από τις χειρότερες περιπτώσεις αιμομιξίας που ήρθαν ποτέ στο φως.

Το παιδικό δικαστήριο της Αυστραλίας πήρε μάλιστα τη σπάνια απόφαση να δημοσιοποιήσει την ετυμηγορία αλλά και την απόφασή του να απομακρύνει άμεσα τα παιδιά από τα «τέρατα» της «οικογένειας Colt», όπως ονομάστηκε για να προστατευτεί η πραγματική ταυτότητα των ανηλίκων.

Τέσσερις γενιές αιμομικτικών σχέσεων έλαβαν χώρα στην κοιλάδα του New South Wales της Νότιας Αυστραλίας, με την οικογένεια να μετακινείται μάλιστα συχνά στα 40 αυτά χρόνια για να καλύψει τις πομπές της και να αποφύγει το σκάνδαλο. Οι Αρχές «θορυβήθηκαν» από το γεγονός και μόνο ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν στο τοπικό σχολείο και θέλησαν να ελέγξουν την κατάσταση, με το θέαμα που αντίκρισαν στην απομονωμένη ορεινή περιοχή να φέρνει τρόμο και πανικό.

Αστυνομικοί και υπάλληλοι κοινωνικών υπηρεσιών εντόπισαν ένα καραβάνι 40 ενηλίκων και παιδιών, που ζούσαν στη βρόμα και τη δυσωδία μέσα σε σκηνές και παραπήγματα, σε μια περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα: η σκόνη κάλυπτε τα πάντα, τα σάπια λαχανικά ήταν γεμάτα μύγες, οι ακαθαρσίες περιέβαλλαν τις παράγκες, ενώ μέχρι και καγκουρό βρήκαν να κοιμάται στο κρεβάτι των παιδιών.

Τουαλέτες και ντουζιέρες δεν υπήρχαν φυσικά, τα παιδιά ήταν μέσα στη δυσωδία, με μύκητες να καλύπτουν τα πόδια τους, ενώ πολύ λίγα από αυτά ήταν ικανά να αρθρώσουν ανθρώπινο λόγο. Όλα τους ήταν ωστόσο ντροπαλά και απέφευγαν την επαφή των βλεμμάτων. Και βέβαια υπήρχαν οι δυσμορφίες και οι τερατογενέσεις, που -όπως θα αποδείκνυαν οι κατοπινές ιατρικές εξετάσεις- οφείλονταν στην αιμομιξία και τα ταυτόσημα γονίδια των γονιών τους, που είναι βέβαια συγγενείς μεταξύ τους, συνήθως αδέλφια.

Τα περισσότερα παιδιά πάσχουν από αναπτυξιακές καθυστερήσεις αλλά και διανοητικές αναπηρίες, καθώς είναι καρποί απαγορευμένου έρωτα μεταξύ αδελφών, θείων και ανιψιών, πατεράδων και θυγατέρων, γιων και μητέρων. Στην οικογένεια περιλαμβάνονται ακόμα και προπαππούδες, που είναι βεβαίως αδέλφια μεταξύ τους.

Η φρικιαστική συνήθεια της φαμίλιας να αναπαράγεται αποκλειστικά στους κόλπους της επέβαλε μάλιστα στα παιδιά να έχουν σεξουαλικές επαφές από ιδιαίτερα τρυφερή ηλικία, με ανήλικα 8 και 10 ετών να επιδίδονται σε ακολασίες με τους μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς τους.

Στις λίγες εβδομάδες που ακολούθησαν την ανακάλυψη του γεγονότος, τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνονταν: οι πέντε οικογενειακές ομάδες αποτελούνται λοιπόν από τρεις αδερφές, τη 47χρονη Rhonda, την 33χρονη Martha και την 46χρονη Betty Colt (ψευδώνυμα όλα), οι οποίες πλάγιαζαν κάθε βράδυ με τον αδερφό τους Charlie, καθώς και από τις δύο κόρες της Betty, που έχουν απογόνους από παράνομες ενώσεις με άλλους συγγενείς.

Πέρα από τα προβλήματα σωματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας, τα σε ημιάγρια κατάσταση παιδιά δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει υγιεινή. Ο 15χρονος γιος της Betty, Bobby, έχει πρόβλημα στη βάδιση, σοβαρή ψωρίαση και χρειαζόταν επειγόντως οδοντιατρική περίθαλψη. Ο λόγος του δεν είναι κατανοητός, ενώ δεν έχει ακόμα αναπτύξει την ικανότητα να συγκρατεί τα ούρα και τα κόπρανά του, με τη νοητική του ηλικία να βρίσκεται καθηλωμένη σε προσχολικό στάδιο.

Οι γιοι της Martha, ο 15χρονος Albert και ο 14χρονος Jed, εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα ομιλίας, υγιεινής και νοητικής υστέρησης. Ο 14χρονος γιος της Betty, Billy, ήταν υποσιτισμένος και υποφέρει από προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς και νοητική υστέρηση. Η 14χρονη εγγονή της Betty, Raylene, ήταν επίσης υποσιτισμένη και δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε τις απλούστερες καθημερινές λειτουργίες, όπως το βούρτσισμα των μαλλιών της. Όσο για τον 12χρονο γιο της Betty, Brian, που οι οφθαλμοί του δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, δεν γνώριζε καν την έννοια του μπάνιου.

Παρόμοιες δυσμορφίες και αντίστοιχα σωματικά, νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα συναντάμε και στα 12 παιδιά της φαμίλιας, τα οποία έχουν πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες της Αυστραλίας στην προστασία τους. Όσο για τις ιστορίες που διηγούνται σήμερα στους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους, υπερβαίνουν ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία: η 13χρονη Kimberly εξομολογείται ερωτικές επαφές με τον θείο της Dwayne, ο οποίος είναι 9 χρόνια μεγαλύτερός της, κάτω από το βλέμμα της 8χρονης θείας της, Carmen!

Οι αδελφές Ruth, 7 χρονών, και Nadia, στα 9 της, είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τα αδέρφια τους, τον Albert, 15 χρονών, τον Jed, στα 14, και τον 12χρονο Karl. Οι μαρτυρίες των παιδιών για τη σεξουαλική κακοποίησή τους γέμισαν κυριολεκτικά πάμπολλες σελίδες της δικογραφίας, ενώ οι γενετικοί έλεγχοι απέδειξαν τη στενή συγγενική σχέση των γονέων τους.

Όσο για την καταγωγή της αιμομικτικής φαμίλιας, φαίνεται ότι οι γονείς της μητέρας των αδελφών Betty, Martha και Rhonda ήταν αδέλφια, οι οποίοι και ξεκίνησαν το απαγορευμένο συγγενολόι: τα 13 παιδιά της Betty έχουν πατέρα τον παππού τους (πατέρα της Betty), Tim, και τον αδελφό της, Charlie. Αλλά και τα παιδιά της Martha προέρχονται πιθανότατα από τον πατριάρχη της οικογένειας, Tim. Όσο για τον θάνατο που καραδοκεί διαρκώς στις τάξεις της οικογένειας, έχει να κάνει με γονιδιακούς εκφυλισμούς λόγω της αιμομικτικής πρακτικής (Σύνδρομο Zellweger).

Η κοινή γνώμη της περιοχής προσπαθεί πλέον να ξεπεράσει το τραύμα της απίστευτης αυτής ιστορίας, η οποία μας φέρνει στον νου την άλλη διαβόητη υπόθεση της πλέον αιμομικτικής και αιμοβόρας οικογένειας που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια Ιστορία…

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Φόβοι για σημαντικές διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εκφράζονται μετά τη σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με γέφυρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Το πλοίο Dali προσέκρουσε σε κολόνα στήριξης της γέφυρας Francis Scott Key τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Η γέφυρα κάλυπτε την είσοδο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι των ΗΠΑ για εξαγωγές αυτοκινήτων και το ένατο πιο πολυσύχναστο συνολικά.

Έξι άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέστειλε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και ξεκίνησε αποστολή ανέλκυσης. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην έρευνα για το τι πήγε στραβά, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των μεταφορών να ελπίζει να επιβιβαστεί στο πλοίο και να ανακτήσει τον καταγραφέα δεδομένων του, σύμφωνα με το BBC.

Aξιωματούχοι δήλωσαν ότι η θαλάσσια κυκλοφορία μέσω του λιμανιού – η οποία πέρυσι ανήλθε σε περισσότερους από 47 εκατομμύρια τόνους ξένου φορτίου – θα ανασταλεί «μέχρι νεωτέρας».

Μιλώντας στο BBC, ο Marco Forgione, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγών και Διεθνούς Εμπορίου, το οποίο εκπροσωπεί βρετανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε ότι η αναστολή θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

«Πάνω από 750.000 αυτοκίνητα και οχήματα μεταφέρθηκαν μέσω της Βαλτιμόρης τον περασμένο χρόνο», δήλωσε στην εκπομπή The World Tonight του Radio 4.

«Πρόκειται για μεγάλες αμερικανικές μάρκες και του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ, από τη General Motors και τη Ford έως την Jaguar Land Rover, τη Nissan, τη Fiat και την Audi.

«Επιπρόσθετα, η Βαλτιμόρη είναι σημαντικός εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αυτό θα προκαλέσει επιπλοκές και στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περίπου 500.000 τόνοι LNG διακινούνται σε μηνιαία βάση από την Βαλτιμόρη οπότε οι επιπλοκές από αυτό που έχει συμβεί είναι σημαντικές και θα κλιμακωθούν πριν να επανέλθει η κανονική λειτουργία του λιμανιού».

Παράλληλα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης εργάζονται 15.000 άτομα, ενώ όσοι επηρεάζονται από τη διακοπή της λειτουργίας του υπολογίζονται σε επιπλέον 140.000.

Μετά την κατάρρευση, η δανέζικη εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων Maersk, φορτίο της οποίας μετέφερε το Dali που έπεσε πάνω στη γέφυρα Francis Scott Key τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσε ότι «θα αφαιρέσουμε τη Βαλτιμόρη από όλες τις υπηρεσίες μας για το προσεχές διάστημα».

Παράλληλα, εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο άνθρακα έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις για διαταραχή στις εξαγωγές.

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλλάζει η ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πλησιάζει η θερινή | Μία ώρα μπροστά οι δείκτες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας και το πέρασμα στη θερινή ώρα. Αυτό θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή 31 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα οι δείκτες θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά, άρα θα χάσουμε μία ώρα… ύπνου. Ωστόσο, θα κερδίσουμε περισσότερες ώρες με το φως του ήλιου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 33 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά των Οθωνών. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι χθες και σήμερα έχουν προηγηθεί κι άλλοι σεισμοί μικρότερης έντασης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en