Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομάζει η διασπορά του κορονοϊού – Στο «κόκκινο» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – 52 κρούσματα σε δύο ημέρες

image_print

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΟΔΥ και λοιμωξιολόγους από τα δεκάδες κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ώρες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Χθες Τετάρτη 29/7 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής και άλλα 11 στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 28/7, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει άλλα 14 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, και 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στις δύο πόλεις σε 52 το τελευταίο 48ωρο.

57 κρούσματα χθες Τετάρτη 29/7
Ακόμη 57 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ .

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.

Τα 1.212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Οι δύο (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
18 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Τηλεφωνική απάτη με λεία χρήματα και χρυσαφικά

Καβάλα - Τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη με χρήματα και χρυσαφικά - 2026
image_print

Καβάλα: Τηλεφωνική απάτη με λεία χρήματα και χρυσαφικά

Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης εξιχνιάστηκε στην Καβάλα, με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα που πείστηκε να παραδώσει χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή σε άτομα που προσποιήθηκαν τον λογιστή της. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου 2026, ενώ η Αστυνομία ταυτοποίησε δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα δήθεν διαδικασία καταγραφής χρημάτων και κοσμημάτων, προκειμένου, όπως της είπαν, να αποφύγει πρόστιμο από την Εφορία.

Προσποιήθηκαν τον λογιστή της

Οι επιτήδειοι φέρονται να παρουσιάστηκαν ως πρόσωπα που ενεργούσαν εκ μέρους του λογιστή της ηλικιωμένης.

Με πειστικό τρόπο, κατάφεραν να την κάνουν να πιστέψει ότι έπρεπε να καταγράψει τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε στην κατοχή της.

Στη συνέχεια, την έπεισαν να τους τα παραδώσει, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει δήθεν οικονομική κύρωση από την Εφορία.

Παρέδωσε χρήματα και τιμαλφή

Η ηλικιωμένη, πιστεύοντας τους ισχυρισμούς των δραστών, παρέδωσε χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Λίγη ώρα αργότερα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και η υπόθεση καταγγέλθηκε στις Αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας διερεύνησαν την υπόθεση και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο ημεδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την αρμόδια υπηρεσία.

Έκκληση προσοχής από την Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα από άγνωστα πρόσωπα που επικαλούνται λογιστές, δημόσιες υπηρεσίες, συγγενείς ή άλλες αρχές.

Οι πολίτες δεν πρέπει να παραδίδουν χρήματα, κοσμήματα ή προσωπικά στοιχεία σε άγνωστους και καλούνται να επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία όταν δέχονται ύποπτες κλήσεις.

Παράλληλα, οι οικογένειες ηλικιωμένων καλό είναι να τους ενημερώνουν συχνά για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, καθώς οι τηλεφωνικές απάτες παραμένουν ιδιαίτερα συχνές και εξελίσσονται συνεχώς.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Νεκρή 73χρονη στη θάλασσα στο Ποσείδι

Χαλκιδική - Νεκρή 73χρονη στη θάλασσα στο Ποσείδι - 2026
image_print

Χαλκιδική: Νεκρή 73χρονη στη θάλασσα στο Ποσείδι

Νεκρή ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουλίου μία 73χρονη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι, στον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί και αναμένεται να διευκρινιστούν από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η 73χρονη ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή

Για την υπόθεση έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Η εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας.

Προανάκριση από το Λιμενικό

Την προανάκριση διενεργεί το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών, που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι Αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 73χρονη έχασε τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Στις 30 Αυγούστου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

image_print

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, καθώς από τις 30 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου η πόλη θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παραδοσιακές και λαογραφικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, εκθέσεις, δρώμενα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού οικισμού, να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και γαστρονομία, αλλά και να απολαύσουν μοναδικές μουσικές βραδιές, σε μια γιορτή που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και έντονο το στοιχείο της παράδοσης, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en