Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Κούλουμα με ήλιο και 20άρια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν τις πόλεις και μετακινούνται προς την επαρχία για να γιορτάσουν τα «Κούλουμα».

Η μαζική αποχώρηση για το τριήμερο έχει ξεκινήσει ήδη από χθες (24/02) στην Αττική, καθώς από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, μέχρι και τις 8 το βράδυ πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα(Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας), συνολικά, 67.484 αυτοκίνητα.

Μάλιστα, παρουσιάζεται αύξηση στη μετακίνηση των εκδρομέων καθώς πέρσι κατά την ίδια ημέρα είχαν φύγει από την Αττική 59.653 αυτοκίνητα.

Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής, η κίνηση ήταν αυξημένη στο κεντρικό οδικό δίκτυο, με καθυστερήσεις να παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Αττική οδό.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και σήμερα στους δρόμους, καθώς οι προκρατήσεις στους προορισμούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ξεπερνούν το 90% σε περιοχές όπως μεταξύ άλλων το Μέτσοβο, η Αράχωβα και τα Ιωάννινα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  1. Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  2. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  3. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  4. Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  5. Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  6. Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  7. Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  8. Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
  9. Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  10. Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

«Βουλιάζει» από επισκέπτες η Πάτρα – Φεύγουν λεωφορεία ανά 5 λεπτά

Προφανώς, ο προορισμός που πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των εκδρομέων λόγω του καρναβαλιού αλλά και της απόστασης από την Αθήνα, είναι η Πάτρα.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους καρναβαλιστές που φτάνουν κατά κύματα.

Η κίνηση αναμένεται να περάσει κατά πολύ τα περσινά επίπεδα ενώ τα ΚΤΕΛ αναχωρούν γεμάτα από τον Κηφισό. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 7 σήμερα το πρωί και θα αναχωρούν μάλιστα ανά 5 λεπτά.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή με τον φετινό βασιλιά Καρνάβαλος να είναι ένας κλόουν, ένας ζογκλέρ του τσίρκου και του γέλιου κυρίαρχος και ενταγμένος σε μια καλλιτεχνική, έντονα πολύχρωμη σύνθεση με πολλές φιγούρες, ζογκλέρ, καρουζέλ.

Η όλη κατασκευή θα θυμίζει ένα μεγάλο λούνα παρκ που με την κίνηση του βασιλιά καρνάβαλου θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en