Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις τρόποι για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία των ποδιών

image_print

Αντιμετωπίστε εύκολα τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα πόδια σας με τη βοήθεια του φασκόμηλου. Ακολουθήστε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους που ακολουθούν και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ξανά για τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές.

Πριν βάλεις τα παπούτσια, ρίξε στα πόδια σου αλλά και μέσα στα παπούτσια, λίγο ταλκ σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στα μωράκια. Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις το ταλκ μαζί με αποξηραμένο φασκόμηλο για άρωμα!

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνεις στα πόδια σου μασάζ με λάδι και εσάνς από φασκόμηλο ή μασάζ με λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ο ιδρώτας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κακοσμία των ποδιών.

Κάνε ποδόλουτρο με αφέψημα από φασκόμηλο. Σε μία λεκάνη ρίξε ζεστό νερό και πρόσθεσε μέσα τσάι από φασκόμηλο.
Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα, θα ήτανε καλό να κοιτάξεις τα νύχια των ποδιών σου για μύκητες. Οι μύκητες στα νύχια, πολλές φορές προκαλούν κακοσμία.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Τι ισχύει για τις ακρίδες – Οδηγίες από τη ΔΑΟΚ

Ακρίδα σε υπαίθριο χώρο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
image_print

Αναλυτική ενημέρωση για την παρουσία αυξημένων πληθυσμών ακρίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους παρέχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας και ειδικότερα το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Όπως διευκρινίζει η αρμόδια υπηρεσία, η αντιμετώπιση των αυξημένων πληθυσμών ακρίδων πραγματοποιείται μέσα από οργανωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης και συλλογικής καταπολέμησης. Για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει προηγουμένως μία αγροτική περιοχή να έχει κηρυχθεί ακριδόπληκτη.

Στόχος της διαδικασίας είναι να αποτραπεί η ανάπτυξη υψηλών πληθυσμών ακρίδων και να περιοριστούν οι ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν στις αγροτικές καλλιέργειες.

Κρίσιμος ο έγκαιρος εντοπισμός των εστιών

Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή ενός προγράμματος καταπολέμησης είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των εστιών, των λεγόμενων «κηλίδων», στις οποίες εμφανίζονται συγκεντρωμένες οι νεαρές ακρίδες.

Η παρέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται άμεσα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν οι ακρίδες βρίσκονται ακόμη στα νεαρά στάδια ανάπτυξής τους και συγκεκριμένα στο στάδιο της νύμφης, πριν από την ενηλικίωσή τους.

Όταν οι ακρίδες ενηλικιωθούν, αρχίζουν να πετούν και να διασπείρονται σε μεγαλύτερες εκτάσεις. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την παρέμβαση λιγότερο αποτελεσματική, καθώς τα έντομα δεν παραμένουν πλέον συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένα σημεία.

Σε αστικές περιοχές οι αυξημένοι πληθυσμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κατά την τρέχουσα περίοδο οι αυξημένοι πληθυσμοί ακρίδων εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές αστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, ακρίδες έχουν παρατηρηθεί σε πάρκα, πεζοδρόμια, δρόμους και χώρους στάθμευσης. Τα συγκεκριμένα σημεία γειτνιάζουν με ακαλλιέργητες και ασκεπείς εκτάσεις.

Η υπηρεσία διευκρινίζει ότι η παρουσία των εντόμων στις περιοχές αυτές δεν σχετίζεται με ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στα σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι πληθυσμοί εντοπίστηκαν είδη που ανήκουν στην οικογένεια των Τεττιγονιδών (Tettigoniidae), δηλαδή στις μακρόκερες ακρίδες. Πρόκειται για είδη που συναντώνται συνήθως σε χέρσες ή δασικές περιοχές.

Πότε εφαρμόζεται πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης

Για να υλοποιηθεί πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης με την επίβλεψη και την ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, πρέπει να προηγηθεί η κήρυξη μιας αγροτικής περιοχής ως ακριδόπληκτης.

Μετά την κήρυξη λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης των πληθυσμών στην επόμενη γενιά των εντόμων. Οι παρεμβάσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη του επόμενου έτους, όταν οι ακρίδες βρίσκονται ακόμη στα νυμφικά στάδια.

Στη συγκεκριμένη φάση τα έντομα εμφανίζονται σε εντοπισμένα σημεία και δεν έχουν ακόμη διασπαρεί σε μεγάλη έκταση, καθώς δεν έχουν ενηλικιωθεί και δεν έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα πτήσης.

Η διαδικασία συλλογικής καταπολέμησης αφορά γεωργικές ή ακαλλιέργητες εκτάσεις και έχει ως βασικό στόχο την προστασία της φυτικής παραγωγής.

Δεν ενδείκνυται η καταπολέμηση των ενήλικων ακρίδων

Η χημική καταπολέμηση των ακρίδων κατά το στάδιο του ενήλικου εντόμου, το οποίο παρατηρείται αυτή τη χρονική περίοδο, δεν ενδείκνυται.

Όπως εξηγεί η υπηρεσία, οι ενήλικες ακρίδες παρουσιάζουν μεγαλύτερη διασπορά, καθώς έχουν τη δυνατότητα να πετούν και να μετακινούνται. Παράλληλα, εμφανίζουν μικρότερη ευαισθησία στα διαθέσιμα εντομοκτόνα σκευάσματα.

Για τους λόγους αυτούς, οι ψεκασμοί κατά τη συγκεκριμένη περίοδο δεν θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πού απαγορεύονται οι ψεκασμοί

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής επισημαίνει ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση ψεκασμών μέσα σε ειδικούς χώρους προστασίας.

Στις περιοχές όπου απαγορεύονται οι ψεκασμοί περιλαμβάνονται:

  • οι κατοικημένες περιοχές,
  • οι οικισμοί,
  • τα νοσοκομεία,
  • τα δημόσια πάρκα,
  • οι παιδικές χαρές,
  • καθώς και άλλοι χώροι στους οποίους απαιτείται ιδιαίτερη προστασία του πληθυσμού.

Η απαγόρευση προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 9269/246316/05-09-2020, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 4032.

Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σκευάσματα για βοσκοτόπους και χέρσα εδάφη

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των ακρίδων σε βοσκοτόπους και χέρσα εδάφη.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα για την αντιμετώπιση ακρίδων σε συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις είναι δυνατόν να χορηγούνται, κατά παρέκκλιση, άδειες διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά για την αντιμετώπιση των ακρίδων σε:

  • ακαλλιέργητες εκτάσεις,
  • βοσκοτόπους,
  • καθώς και συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Οι άδειες αυτές μπορούν να χορηγηθούν κατόπιν αιτιολογημένων αιτημάτων που υποβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση όχλησης

Σε περίπτωση που παρατηρείται επίμονη όχληση από ακρίδες μέσα ή γύρω από κατοικίες, οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε τοπική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων υγειονομικής σημασίας.

Θα πρέπει να επιλέγονται αποκλειστικά προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε κατοικημένους χώρους, όπως:

  • οικίες,
  • αυλές,
  • καταστήματα,
  • αποθήκες,
  • και άλλοι αντίστοιχοι χώροι.

Η χρήση των προϊόντων πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Τα συγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα διατίθενται στα γεωπονικά καταστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία και την αντιμετώπιση των ακρίδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Την ενημέρωση υπογράφει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Σωτηρία Αλεξανδρίδου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Παρέμβαση του Νίκου Πλακιά και ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας

Ο Νίκος Πλακιάς στη διάρκεια της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών
image_print

Ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα (20/7) κατά τη διάρκεια της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όταν ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του στην τραγωδία, αντέδρασε σε τοποθέτηση συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορούμενου στελέχους του ΟΣΕ.

Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η αντίδραση του Νίκου Πλακιά

Η ένταση εκδηλώθηκε όταν ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι τα στελέχη του ΟΣΕ που εκπροσωπεί δεν σχετίζονται με τα αδικήματα που διερευνώνται στην υπόθεση.

Τότε, ο Νίκος Πλακιάς αντέδρασε έντονα από την αίθουσα, λέγοντας:

«Ο δικός σου ήταν άσχετος; Αυτούς εδώ ήρθατε να υπερασπιστείτε;»

Μετά το επεισόδιο, το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση, πριν συνεχιστεί η διαδικασία.

Τα αιτήματα της υπεράσπισης

Νωρίτερα, ο ίδιος συνήγορος είχε ζητήσει να κηρυχθεί άκυρο το κλητήριο θέσπισμα, επικαλούμενος αοριστία και αντιφάσεις στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας και κατηγορούμενη υπάλληλο του ΟΣΕ, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή μετάταξης του σταθμάρχη της νυχτερινής βάρδιας, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση καθήκοντος χωρίς ηθικό αυτουργό.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η διαδικασία πρόσληψης και μετάταξης του σταθμάρχη είναι, κατά την άποψή του, ανεξάρτητη από τις πλημμέλειες που του αποδίδονται.

Συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία

Η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών συνεχίζεται με την εξέταση των διαδικαστικών ζητημάτων και των αιτημάτων των συνηγόρων, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Κορωπί κοντά στην Αττική Οδό: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Καπνοί από τη φωτιά στο Κορωπί κοντά στην Αττική Οδό
image_print

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (19/7) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί, κοντά στην Αττική Οδό, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των αρμόδιων αρχών.

Οι πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, γεγονός που οδήγησε στην ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

καπνοι απο την φωτια στο κορωπί

καπνοι απο την φωτια στο κορωπί

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πάτημα Κορωπίου, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα ανέφερε:

«Πυρκαγιά στην περιοχή Πάτημα Κορωπίου της Περιφέρειας Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ισχυρές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν συνολικά:

  • 78 πυροσβέστες
  • 30 πυροσβεστικά οχήματα
  • 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων
  • 3 ελικόπτερα
  • 2 αεροσκάφη

Η επιχείρηση ενισχύθηκε και με συνεχή εναέρια επιτήρηση μέσω drone, το οποίο παρείχε εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ με θερμική και οπτική κάμερα, διευκολύνοντας τον συντονισμό των δυνάμεων.

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιοχή βρισκόταν σε κατηγορία κινδύνου 3 για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Μετά τον περιορισμό του μετώπου, στο σημείο μετέβη το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής, το οποίο διερευνά τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΥΓΕΙΑ

Τρεις τρόποι για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία των ποδιών

image_print

Αντιμετωπίστε εύκολα τη δυσάρεστη μυρωδιά από τα πόδια σας με τη βοήθεια του φασκόμηλου. Ακολουθήστε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους που ακολουθούν και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ξανά για τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές.

Πριν βάλεις τα παπούτσια, ρίξε στα πόδια σου αλλά και μέσα στα παπούτσια, λίγο ταλκ σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στα μωράκια. Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις το ταλκ μαζί με αποξηραμένο φασκόμηλο για άρωμα!
Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνεις στα πόδια σου μασάζ με λάδι και εσάνς από φασκόμηλο ή μασάζ με λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ο ιδρώτας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κακοσμία των ποδιών.
Κάνε ποδόλουτρο με αφέψημα από φασκόμηλο. Σε μία λεκάνη ρίξε ζεστό νερό και πρόσθεσε μέσα τσάι από φασκόμηλο.
Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα, θα ήτανε καλό να κοιτάξεις τα νύχια των ποδιών σου για μύκητες. Οι μύκητες στα νύχια, πολλές φορές προκαλούν κακοσμία.

Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου «Η Αγάπη» στις 23 Ιουλίου

Αφίσα αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη».
image_print

Την 52η εθελοντική αιμοδοσία για το 2026 διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη», καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια ακόμη δράση προσφοράς ζωής.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, από τις 17:00 έως τις 21:00, στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (πάνω από το Δημοτικό Πάρκινγκ, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης), με την υποστήριξη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Με κεντρικό μήνυμα «Και αυτό το καλοκαίρι δηλώνουμε, δρούμε και είμαστε παρόντες», ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στους εθελοντές αιμοδότες να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ασθενών κατά τη θερινή περίοδο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους που χρειάζονται αίμα για να συνεχίσουν τη θεραπεία και τη ζωή τους.

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Αυξημένη προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι

image_print

Την προσοχή των πολιτών στις τροφικές δηλητηριάσεις που παρουσιάζουν αυξητική τάση κατά τους θερινούς μήνες συνέστησε ο Νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όταν τα τρόφιμα δεν διαχειρίζονται σωστά.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυξάνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης των τροφίμων, κυρίως λόγω της έκθεσής τους σε υψηλές θερμοκρασίες και της μη σωστής συντήρησής τους. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι η σωστή διαχείριση των τροφίμων είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόληψης των τροφικών δηλητηριάσεων.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένη κατά τη μεταφορά τροφίμων στις παραλίες, στις εκδρομές και σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν γρήγορα τα ευπαθή προϊόντα και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης τροφικών δηλητηριάσεων.

Ο Νομίατρος Καβάλας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν πιστά τις βασικές οδηγίες ασφαλούς διαχείρισης των τροφίμων, τονίζοντας ότι η πρόληψη αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Ιστορική πρωτιά για την Καβάλα: Ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος στην Κλινική «Ιπποκράτης»

image_print

Ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της ορθοπαιδικής χειρουργικής στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε στην Κλινική «Ιπποκράτης», όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με τη συνδρομή ρομποτικής τεχνολογίας.Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο οποίος είναι και Επιστημονικός Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Τμήματος της Κλινικής «Ιπποκράτης» Καβάλας.

Η συγκεκριμένη ιατρική πράξη αποτελεί σταθμό για την περιοχή, καθώς εισάγει μια σύγχρονη χειρουργική μέθοδο που επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της επέμβασης. Με τη βοήθεια του ρομποτικού συστήματος, ο χειρουργός μπορεί να προσαρμόσει τη διαδικασία στα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς και να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα με αυξημένη ακρίβεια.

Η ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μία από τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές στον χώρο της σύγχρονης ορθοπαιδικής. Στόχος της είναι η καλύτερη λειτουργική αποκατάσταση της άρθρωσης, η ενίσχυση της ασφάλειας της επέμβασης και η ομαλότερη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.Η επιτυχής πραγματοποίηση της πρώτης τέτοιας επέμβασης στην Καβάλα διευρύνει τις δυνατότητες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να έχουν πρόσβαση σε προηγμένες χειρουργικές τεχνικές χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε μεγάλα αστικά κέντρα.Με την πρωτοβουλία αυτή, η Κλινική «Ιπποκράτης» Καβάλας ενισχύει τον ρόλο της στον τομέα της σύγχρονης ιατρικής φροντίδας, ενώ ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και η επιστημονική του ομάδα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών προς όφελος των ασθενών.

Η πρώτη ρομποτική ολική αρθροπλαστική γόνατος στην Καβάλα δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική ιατρική επιτυχία, αλλά και μια νέα αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της ορθοπαιδικής χειρουργικής στην περιοχή.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en