ΘΑΣΟΣ

Το success story της Θάσου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 Το success story της Θάσου

 Αυξημένη η επισκεψιμότητα κατά 20%-25% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με αναφορές επαγγελματιών του τουρισμού

 Επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 20%-25%, σε σχέση με πέρυσι, πέτυχε για το καλοκαίρι του 2015 η Θάσος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο «Χ» άνθρωποι της αγοράς, ξενοδόχοι και επαγγελματίες του νησιού.

Παρά τις όποιες αντιξοότητες του φετινού καλοκαιριού, με την προσφυγή στις κάλπες για το δημοψήφισμα, την επιβολή των capital controls, αλλά και τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καθώς το εισόδημα των Ελλήνων συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια, εντούτοις το σμαραγδένιο νησί της Ανατολικής Μακεδονίας κερδίζει το «στοίχημα», με την προσέλκυση Βαλκάνιων, αλλά και Δυτικοευρωπαίων επισκεπτών.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες του νησιού, η κίνηση μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αντάξια των ημερών του Δεκαπενταύγουστου, ενώ από τις τελευταίες ημέρες, οι πληρότητες των ξενοδοχείων, αλλά και η προσέλευση τουριστών θυμίζει έντονα μέρες στην καρδιά του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξαιρετικά τα πήγαν σε επίπεδο τζίρων οι ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Καβάλα-Θάσος, αλλά και τα καταλύματα, ωστόσο χαμηλότερες είναι οι καταναλώσεις σε εστιατόρια (σ.σ. σημάδι ότι δεν ήταν έντονη η παρουσία Ελλήνων τουριστών, που θεωρούνται πιο «καλοφαγάδες»), ενώ με «γκρίνια» κλείνει η σεζόν για τα εμπορικά καταστήματα του νησιού.

Μια σεζόν, που πάντως, αναμένεται να κλείσει με πολύ καλές πληρότητες και για τον μήνα Σεπτέμβριο. Κάτι που φάνηκε από τις αναλύσεις των κρατήσεων, που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η ιστοσελίδα ταξιδιωτικών υπηρεσιών trivago (σ.σ. κατατάσσει τη Θάσο στην έβδομη θέση των προτιμήσεων για τον μήνα Σεπτέμβρη), αλλά και από το γεγονός ότι αρκετοί Τούρκοι φαίνεται ότι θα επιλέξουν τη Θάσο για να περάσουν τις ημέρες του Κουρμπάν-Μπαϊράμ, που θα γιορταστεί μεταξύ 23-26/9.

Από κει και πέρα, αρκετοί είναι και οι Έλληνες επισκέπτες, που άφησαν για τον Σεπτέμβρη να περάσουν τις διακοπές τους, με πολλούς εξ αυτών να προέρχονται από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Μπουντάς

xronometro.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version