Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το pre game της 24ης αγωνιστικής

Άλλο ένα ντέρμπι την Κυριακή. Το τέταρτο σερί! Αυτή τη φορά η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και θέλει το τρίποντο για να επιβεβαιώσει την ανοδική της πορεία και να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό ενόψει πλέι οφ.

Οι πράσινοι από την άλλη πλευρά δεν έχουν χάσει πρωτιά στη μίνι διοργάνωση. Για να τα δούμε όλα αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς 15:00

Παναιτωλικός – Ξάνθη 17:15

ΠΑΟΚ – Αστέρας 19:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Ολυμπιακός – Βέροια 15:00

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 17:15

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 17:15

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 19:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2

Ατρόμητος – Ηρακλής 19:30

Το ποινολόγιο της 24ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Ροντρίγκο Γκάλο, Πέτρος Μάνταλος.

Βέροια: Δημήτρης Γιαννούλης.

Ηρακλής: Λευτέρης Ιντζόγλου.

Λεβαδειακός: Γκιόργκι Μερεμπασβίλι.

Ολυμπιακός: Άλμπερτ Μποτία.

Παναιτωλικός: Φαμπιάν Μουνιός.

Πανθρακικός: Αλφρέδο Μεχία.

Πανιώνιος: Βαγγέλης Οικονόμου.

ΠΑΟΚ: Χάρης Χαρίσης.

ΠΑΣΓιάννινα: Ηρακλής Γαρουφαλιάς.

Πλατανιάς: Γιαγιά Μπανανά.

Ξάνθη: Δήμος Μπαξεβανίδης, Μανώλης Μπέρτος.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Πογέτ VS Στραματσόνι

Μετά την αποτυχία του μεγάλου τους αντιπάλου στην Ευρώπη (Ολυμπιακός) ο νικητής του συγκεκριμένου ντέρμπι θα πάρει περισσότερους πόντους. Ειδικότερα αν αυτός θα είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού πριν λίγες ημέρες. Μία ισοπαλία σημαίνει πως δεν θα θυμάται κανείς αυτό το παιχνίδι. Άσος ή διπλό θα φέρει μεγάλη συζήτηση. Πάνω απ όλα όμως θέλουμε να δούμε ωραία μπάλα. Κάτι σπάνιο σε ντέρμπι τα τελευταία χρόνια.

2) Καλή παράδοση ο Παναθηναϊκός

Σίγουρα η ΑΕΚ του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ του πρόσφατου χθες. Τα στατιστικά είναι στατιστικά, όμως, οπότε οι πράσινοι τα τελευταία χρόνια τα πηγαίνουν καλύτερα. Μάλιστα η Ένωση έχει σκοράρει λίγες φορές και τα μισά της γκολ έχει πετύχει ο Κλωναρίδης που πλέον αγωνίζεται στους πράσινους!

3) Η διαφορά από τα πλέι οφ

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως όλη η φασαρία γίνεται για τη διαφορά του 2ου, 3ου και 4ου από την πέμπτη θέση. Και αυτό γιατί από τη διαφορά τους από την 5η θέση θα προκύψει η βαθμολογία στα πλέι οφ (δια του 5). Έτσι, για τους πράσινους το διπλό έχει ιδιαίτερα σημασία, αφού με νίκη και γκέλα του ΠΑΟΚ θα πάρει έναν ακόμα πόντο. Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση.

4) Ευκαιρία να αντιδράσει

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαρύ αποκλεισμό στην έδρα του από την Άντερλεχτ. Σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγάλη, όμως στο “Καραϊσκάκης” την Κυριακή το παιχνίδι απέναντι στην Βέροια θα έχει εορταστικό χαρακτήρα. Με νίκη οι ερυθρόλευκοι κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο για πρώτη φορά τόσο γρήγορα! Η “βασίλισσα” προσφέρεται για εύκολες βραδιές, αφού βάσει προϊστορίας συνήθως δέχεται 3+ γκολ.

5) Το μυαλό στο Κύπελλο

Καλό το ματς την Κυριακή για τον Ολυμπιακό, όμως το μυαλό πλέον βρίσκεται στο Κύπελλο Ελλάδας. Και αυτό γιατί εκεί βρίσκονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο Μάρκο Σίλβα θέλει να αποδείξει πολλά απέναντι σε παραδοσιακά δυνατούς αντιπάλους με σκοπό να αλλάξει λίγο το κλίμα και για τον ίδιο. Ο Πορτογάλος έχει πάρει φέτος αποφάσεις που δεν του βγήκαν καθόλου με αποτέλεσμα να έχει βάλει σε διάφορες σκέψεις πολλούς ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Και ο ίδιος, λοιπόν, θα κριθεί στα επόμενα παιχνίδια.

6) Η τελευταία τους ευκαιρία

Καλλονή – Πλατανιάς, Παθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτά είναι τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουν οι δυο ομάδες αν θέλουν να έχουν έστω και ελάχιστες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Ειδικότερα οι “κροκόδειλοι”, που ελπίζουν και σε τιμωρία του Ατρόμητου με αφαίρεση βαθμών, έχουν τις περισσότερες ελπίδες. Όλα αυτά με δεδομένο να έχουμε άσους. Όπως δείχνουν οι δυο ομάδες…. δύσκολο.

7) Δεν σκοράρει με τίποτα

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα. Τριάντα έξι τελικές προσπάθειες έχει κάνει στα τελευταία τρία παιχνίδια η Καλλονή όμως έχει σκοράρει ένα μόλις γκολ! Και η ατυχία (ή αστοχία) έχει παίξει το ρόλο της στην κακή πορεία της ομάδας που σίγουρα βλέποντας τα παιχνίδια της καταλαβαίνεις πως άξιζε περισσότερους βαθμούς.

8) Γράφει ιστορία και κλειδώνει τα πλέι οφ

Ιστορικού χαρακτήρα το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για τον… ιστορικό Πανιώνιο. Αν κερδίσει ή δεν χάσει την Κυριακή τον Λεβαδειακό, τότε θα γράψει ιστορία, καθώς θα μείνει για 12 σερί παιχνίδια αήττητος κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 25 χρόνια.

9) Μάχη για μία θέση

Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Αστέρας, Παναιτωλικός, Ηρακλής και Ξάνθη είναι μέσα στο κόλπο για την 5η θέση και τα πλέι οφ. Έτσι μία νίκη ή ήττα το τριήμερο που ακολουθεί μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα υπάρχουν φαβορί, όμως με την εικόνα των ομάδων τις τελευταίες αγωνιστικές, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

10) Να μην μπει σερ περιπέτειες

Το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Ηρακλή την Δευτέρα έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα του Περιστερίου. Αν ο Πανθρακικός κερδίσει την Κυριακή, το τρίποντο θα αποτελεί μονόδρομο, αφού υπάρχει και ο κίνδυνος για το -3 από τα επεισόδια με την ΑΕΚ. Εκτός αυτού, η νίκη επί της Ένωσης δεν έχει… εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή του Τραϊανού Δέλλα. Όσο δεν έρχονται τα γκολ και οι νίκες, τόσο θα δίνει κάθε “Κυριακή” εξετάσεις.

Η “προϊστορία” των αναμετρήσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς 15:00

Η Καλλονή δεν έχει χάσει ποτέ στον γήπεδο της από τον Πλατανιά μετρώντας 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Πλατανιάς μετρά μόνο νίκες στη δική του (5 στα 5!). Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για αγώνες έδρας. Όλα τα παιχνίδια στην έδρα της Καλλονή ήρθαν άντερ με σκορ 1-0 (Χ2), και 0-0 (Χ2). Σπάνια έχουμε αποβολές στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Παναιτωλικός – Ξάνθη 17:15

Το απόλυτο μετράει στην έδρα του ο Παναιτωλικός με αντίπαλο την Ξάνθη. Σε τέσσερα ματς έχει τέσσερις νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Το εντυπωσιακό από τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πως στα τελευταία πέντε ματς (εντός/εκτός) έχουν μπει συνολικά 19 γκολ! Στο Αγρίνιο, πάντως, σε τέσσερα ματς μόλις μία φορά έχει σκοράρει η Ξάνθη.

ΠΑΟΚ – Αστέρας 19:30

Σχετικά καλή παράδοση για τον ΠΑΟΚ αν και ο Αστέρας τσιμπάει βαθμούς αρκετά συχνά. Ο δικέφαλος μετρά 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 φορές έχει κερδίσει ο Αστέρας σε όλες τις διοργανώσεις. Το φοβερό είναι πως στα τελευταία οκτώ παιχνίδια (εντός/εκτός) ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη! Ο Αστέρας έχει κερδίσει τα πέντε και τρία ήρθαν ισόπαλα. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε το 2013. Τότε, μάλιστα, οι δυο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους έξι φορές σε ένα ημερολογιακό έτος! Τέσσερις νίκες είχε ο ΠΑΟΚ και 2 Αστέρας. Στα τελευταία έξι ματς στην Τούμπα, ο Αστέρας έχει σκοράρει δυο φορές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Ολυμπιακός – Βέροια 15:00

Το απόλυτο μετράει ο Ολυμπιακός στην έδρα του με αντίπαλο την Βέροια. Σε 17 παιχνίδια έχει 17 νίκες. Στα περισσότερα από αυτά μάλιστα πετυχαίνει 3+ γκολ! Το όβερ λοιπόν εμφανίζεται σχεδόν πάντα, ενώ στα τελευταία δυο παιχνίδια των δυο ομάδων είχαμε τρεις κόκκινες! Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός σκοράρει τα περισσότερα γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο σε αυτά τα ματς τα τελευταία χρόνια.

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 17:15

Καλή παράδοση για την ομάδα των Ιωαννίνων. Μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία φορά έχει κερδίσει ο Πανθρακικός. Βασικά γενικότερα μία φορά έχει κερδίσει η ομάδα της Κομοτηνής. Βέβαια στα τελευταία τέσσερα ματς στα Γιάννινα, έχουμε μία νίκη για τον Άγιαξ” και τρεις ισοπαλίες. Έχει κι αυτό τη σημασία του.

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 17:15

Σούπερ παράδοση για τον “ιστορικό”. Μετρά 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα και αυτή το 1993. Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Λεβαδειακός σκοράρει στην Νέα Σμύρνη παρότι δεν παίρνει εύκολα αποτέλεσμα. Το γκολ/γκολ δηλαδή είναι καλή ευκαιρία.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 19:30

Μοιρασμένα τα πράγματα σε επίπεδο Α Εθνικής. Η ΑΕΚ μετρά 23 νίκες, 21 έχει ο Παναθηναϊκός και 14 ματς έχουν έρθει ισόπαλα. Στα τελευταία τέσσερα ματς (εντός/εκτός) ο Παναθηναϊκός μετρά 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Στα τελευταία 12 ματς με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουμε 5 νίκες για την Ένωση, 5 για τον Παναθηναϊκό και 2 ισοπαλίες. Από τα τέσσερα τελευταία γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ εναντίον του Παναθηναϊκού, τα δυο έχει πετύχει ο Κλωναρίδης ο οποίος παίζει πλέον στους πράσινους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2

Ατρόμητος – Ηρακλής 19:30

Μακρά ιστορία όμως λίγα τα παιχνίδια πρόσφατα. Ο Ατρόμητος μετρά 4 νίκες και 5 ισοπαλίες. Με λίγα λόγια ο γηραιός δεν έχει κερδίσει ποτέ. Βέβαια από τα τέσσερα τελευταία ματς ο Ατρόμητος έχει κερδίσει το ένα και τρεις φορές είχαμε ισοπαλία με το σκορ 1-1 να εμφανίζεται τρεις φορές. Τρεις κόκκινες στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Πηγή : sport24.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en