Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Facebook ενισχύει τη μοναξιά

image_print

Κάθε άλλο παρά πανάκεια για τη μοναξιά αποτελεί το Facebook αφού σύμφωνα με έρευνες όσες περισσότερες ώρες περνάει κανείς σε αυτό και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο πιθανότερο είναι στο τέλος να νιώσει κοινωνικά απομονωμένος.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπράιαν Πρίμακ, διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για τα Μέσα, την Τεχνολογία και την Υγεία, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής «American Journal of Preventive Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 1.800 άτομα ηλικίας 19 έως 32 ετών.

Μέσω ερωτηματολογίων διερευνήθηκε ο χρόνος που οι χρήστες αφιέρωναν στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine και LinkedIn. Στη συνέχεια, μέσω ενός ψυχολογικού τεστ, αξιολογήθηκε ο βαθμός κοινωνικής απομόνωσης που ένιωθε κάθε χρήστης.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι περνούσαν πάνω από δύο ώρες τη μέρα στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα, είχαν διπλάσια πιθανότητα να νιώθουν κοινωνική απομόνωση, σε σχέση με όσους δεν έμεναν στα ίδια δίκτυα για πάνω από μισή ώρα καθημερινά.

Επίσης, όσοι επισκέπτονταν τις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πάνω από 58 φορές την εβδομάδα (τουλάχιστον οκτώ φορές τη μέρα κατά μέσο όρο), είχαν τριπλάσια πιθανότητα να νιώθουν κοινωνικά απομονωμένοι, σε σχέση με όσους έκαναν λιγότερες από εννέα επισκέψεις την εβδομάδα.

«Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ποιο έρχεται πρώτο: η χρήση των κοινωνικών μέσων ή το αίσθημα κοινωνικής απομόνωσης. Είναι πιθανό ότι ορισμένοι νέοι ενήλικες που ήδη νιώθουν κοινωνική απομόνωση, στρέφονται στα κοινωνικά μέσα. Ή, αντίστροφα, μπορεί η αυξημένη χρήση των κοινωνικών μέσων με κάποιο τρόπο να οδηγεί κάποιον να νιώθει απομονωμένος από τον κόσμο. Μπορεί ακόμη να πρόκειται για ένα συνδυασμό και των δύο. Όμως ακόμη και αν η κοινωνική απομόνωση ήλθε πρώτη, δεν φαίνεται το πρόβλημά της να λύθηκε, παρά τις τόσες ώρες ενασχόλησης με τα κοινωνικά μέσα», δήλωσε η βασική ερευνήτρια Ελίζαμπεθ Μίλερ, καθηγήτρια παιδιατρικής και επικεφαλής του Τμήματος Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων του Πίσμπεργκ.

«Μολονότι φαίνεται πως τα κοινωνικά μέσα παρέχουν τις ευκαιρίες για να γεμίσουν το κοινωνικό κενό της σύγχρονης ζωής και να μας φέρουν πιο κοντά, τελικά, όπως δείχνει η νέα μελέτη, μάλλον αυτή δεν είναι λύση που οι άνθρωποι προσδοκούν» πρόσθεσε ο Πρίμακ.

Διάφορες είναι οι πιθανές εξηγήσεις για το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μπορεί η χρήση των κοινωνικών μέσων να αντικαθιστά τις πιο αυθεντικές και πρόσωπο-με-πρόσωπο εμπειρίες ή μπορεί κάποιος να ζηλεύει που βλέπει στα social media γεγονότα στα οποία ο ίδιος δεν συμμετείχε ή δεν προσκλήθηκε. Ένα ανάλογο αίσθημα γεννά επίσης η σύγκριση με τα άκρως εξιδανικευμένα προφίλ αρκετών χρηστών, πράγμα που κάνει τους άλλους να νιώθουν ότι ζουν μια μίζερη ζωή.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σέρρες-εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974
image_print

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και η Ένωση Κυπρίων Νομού Σερρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στον Ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη, στην Πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων μνήμης για τα γεγονότα του 1974, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα : Έληξε η επιχείρηση απομάκρυνσης μολύβδου από την Εγνατία Οδό

image_print

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαρροής στερεού μολύβδου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καβάλα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαθιστούν πλήρως την ασφάλεια του οδοστρώματος και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου και εξειδικευμένων συνεργείων. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είχε αποκλειστεί.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φορτίο στερεού μολύβδου διέρρευσε από διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έλαβαν μέτρα για την προστασία των οδηγών και την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Διαρροή στερεού μολύβδου από δύο βυτιοφόρα στην Εγνατία Οδό

Πυροσβεστικά οχήματα στην Εγνατία Οδό μετά από διαρροή επικίνδυνου φορτίου στην Καβάλα
image_print

Συναγερμός για διαρροή μολύβδου στην Εγνατία Οδό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά από διαρροή στερεού μολύβδου από δύο βυτιοφόρα στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Καλαμίτσα Καβάλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 464ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Κήπους.

Το φορτίο θεωρείται τοξικό και επικίνδυνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο φορτηγά οχήματα μετέφεραν στερεό μόλυβδο, φορτίο που θεωρείται τοξικό και επικίνδυνο.

Κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, ποσότητα του υλικού άρχισε να διαφεύγει στο οδόστρωμα, καθιστώντας αναγκαία την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και ειδική ομάδα της 4ης ΕΜΑΚ.

Οι δυνάμεις εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών, με στόχο τον περιορισμό και την ασφαλή περισυλλογή του στερεού μολύβδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο

Λόγω της επιχείρησης, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κήπους διεξάγεται με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις.

Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία ρυθμίζει την κίνηση και καθοδηγεί τους οδηγούς μέχρι να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του υλικού και να αποδοθεί ο δρόμος με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της διαρροής και παραμένουν σε επιφυλακή για την αποτροπή περιβαλλοντικού κινδύνου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en