Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 24ωρο ενός εργένη

Για αρχή πρέπει να δεχθούμε αξιωματικά κάποια πράγματα.

Πρώτον και κυριότερο, χωρίζουμε τους άντρες σε δύο κατηγορίες: τους “εργένηδες” και τους “άλλους” Δεύτερον με τον όρο εργένης δεν εννοώ αναγκαστικά τον άντρα που είναι μπακούρι, αλλά τον άντρα που η κοσμοθεωρία του δεν αλλάζει με τίποτα και συμπεριφέρεται σαν να είναι 20 χρονών ακόμα. Δηλαδή μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί εργένης παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει σχέση. Η ειδοποιός διαφορά είναι αυτός συνεχίζει να μένει μόνος του είτε σε δικό του σπίτι είτε στο πατρικό του με τους γονείς του, τρεις θείες, τον παππού και την γιαγιά( πουτάνα κοινωνία).

Λοιπόν ξεκινάμε

Πρώτα κάποια γενικά χαρακτηριστικά: Κατά 90% δουλεύει βράδυ. Τις περισσότερες γκρινιάζει για την δουλειά του και την προοπτική της αλλά δεν ψάχνει καν για κάτι διαφορετικό. Είναι βολεμένος και περιμένει να του κάτσει η καλή δουλειά από το πουθενά. Το 10% που μένει αντιστοιχεί στην πιθανότητα να είναι άνεργος και πάλι να περιμένει να του κάτσει η καλή που λέγαμε πιο πριν από το πουθενά.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο έχουμε και λέμε. Έχει μία θεωρία για όλες τις καταστάσεις( η οποία παράδοξα πολλές φορές είναι σωστή…) αλλά δεν μπορεί ποτέ να την εφαρμόσει στα δικά του μέτρα και αρκείται σε ρόλο συμβουλάτορα. Γενικότερα έχει αρκετές σχέσεις με γυναίκες γύρω του αλλά “όλο μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα”. Έχει εμπειρίες και μάλιστα πολύ δυνατές τις οποίες διηγείται συνέχεια στην υπόλοιπη παρέα. Πάντα περιμένει την γυναίκα που θα του γαμήσει το κόσμο, θα την ερωτευτεί και πάπαλα.

Πάμε λοιπόν

Το πρωί ξυπνάει…μεσημέρι. Με τα χίλια ζόρια προλαβαίνει ανοικτές τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς και έτσι μία απλή πληρωμή δόσης του αυτοκινήτου που αγόρασε μετατρέπεται σε σήριαλ πολλών εβδομάδων. Αν δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση στο πρόγραμμα το βιολογικό του ρολόι ξυπνάει γύρω στις 3 το μεσημέρι. Για κανένα λόγο δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι απότομα, μόνο αν πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το δωμάτιο με την δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο σπίτι, την τουαλέτα. Αφού κάνεις την δουλειά σου επιστρέφεις στην κρεβατάρα σου όπου προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι μέρα είναι, τι ώρα είναι, αν δουλεύεις σήμερα και τι σκατά ήπιες πάλι το προηγούμενο βράδυ με τους κολλητούς. Αν δε δουλεύεις, συνεχίζεις το άραγμα στο κρεβάτι, στρίβεις ένα τσιγαράκι να καπνίσεις και να ξυπνήσεις, ανοίγεις το pc μπαίνεις στο facebook να τσεκάρεις τι έχει συμβεί στον κόσμο… και μετά sport24 ή gazzeta για να δεις τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων και να δεις τι έγινε στην προπόνηση της αγαπημένης σου ομάδας( αλήθεια τι σε ενδιαφέρει τι έγινε στην προπόνηση;). Πολύ πιθανό όλη αυτή την ώρα να σε έχει ξαναπάρει ο ύπνος, να σου έχει πέσει το τσιγάρο από τα χέρια πάνω στα σεντόνια και να φυσάς την στάχτη κάτω. Πεινάς αλλά ποιος σηκώνεται; Θα δούμε κάτι θα γίνει και κάτι θα φας. Αν τώρα σε χτυπήσει η μοίρα και δουλεύεις εκείνη την ημέρα, λίγο πριν την καθημερινή σου ενημέρωση μέσω του pc σηκώνεσαι ανάβεις θερμοσίφωνο και συνεχίζεις την ιεροτελεστία που περιέγραψα πιο πριν. Πάντα το θερμοσίφωνο το ξεχνάς παραπάνω ώρα ανοικτό αλλά δικαιολογείσαι στον εαυτό σου ότι “τώρα θα έχει σίγουρα ζεστό νερό”. Προσοχή βασική λεπτομέρεια, όση ώρα είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά περιμένεις να ζεσταθεί το νερό. Απλά κάθεσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και ξύνεσαι. Όταν επιτέλους ζεσταθεί το νερό μπαίνεις να κάνεις αυτό το γαμημένο μπάνιο. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα βγεις από το μπάνιο είναι να τελειώσει το ζεστό νερό. Μετά από τουλάχιστον μισή ώρα βγαίνεις από το μπάνιο. Τα επόμενα δέκα λεπτά τα περνάς μπροστά στο καθρέπτη σκεπτόμενος πως θα μπορούσες να αλλάξεις το μούσι σου για το οποίο είσαι εξαιρετικά υπερήφανος ή αν δεν έχεις μούσι τι πρέπει να κάνεις για να αρχίσει επιτέλους να βγαίνει( ξύρισμα κόντρα). Αφού χαζέψεις λίγο στον ίδιο καθρέπτη τους εσωτερικούς κοιλιακούς σου και το κακτάκι ανάμεσα στα πόδια σου πας επιτέλους να ντυθείς για να πας για δουλειά. Αν όντως πας για δουλειά φοράς τα ρούχα της δουλειάς και φεύγεις για το μαγαζί στο οποίο φτάνεις πάντα καθυστερημένος αλλά έχεις πάντα την απαίτηση να μην σου πει κανείς κουβέντα, δεν φτάνει που τους έκανες την χάρη και πήγες.

Αν τώρα είσαι τυχερός και δεν δουλεύεις και έχεις κανονίσει καφεδάκι με την παρέα “για να δούμε και λίγο ήλιο ρε μαλάκα” τα πράγματα έχουν ως εξής. Για αρχή μην ξεγελιέσαι δεν πρόκειται να προλάβεις τον ήλιο. Στην συνέχεια ψήσε και τον εαυτό σου αλλά το βασικότερο τους φίλους ότι θα αργήσεις. Όλη αυτή η διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω παίρνει πραγματικά πάρα πολύ χρόνο. Τέλος πάντων αφού διαλέξεις και ρούχα φτάνεις στο καφέ που είναι ήδη η υπόλοιπη παρέα με τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση. Πίνεις 2 fredo espresso και φεύγεις για το σπίτι ξανά.

Αν σε παίρνει η ώρα ρίχνεις ένα υπνάκο για να ανακτήσεις τις χαμένες δυνάμεις σου και στην συνέχεια μιλάς με τους κολλητούς για το σε ποιο σπίτι θα μαζευτείτε για να παίξετε FIFA. Και εγώ ήμουν ανάμεσα στους ένθερμους υποστηρικτές του PRO αλλά ρε παιδιά αυτοί εκεί στο FIFA έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Το παιχνίδι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον. Αν πάλι δουλεύεις ενημερώνεσαι για το που θα μαζευτούν οι υπόλοιποι και κατά την μία πας και εσύ. Μπύρες, τσιγάρα και σουβλάκια είναι σε θέση μάχης πάντα. Το joystick από το ps4 ή το ps3 το αφήνεις από τα χέρια σου μόνο όταν δεν νιώθεις τα δάκτυλα σου. Κατά τις 4.30 με 5 φεύγεις κατάκοπος για να επιστρέψεις σπίτι σου. Εκείνη την ώρα θυμάσαι ότι δεν έχεις ρούχα για την δουλεία την επόμενη μέρα και έτσι αναγκάζεσαι να βάλεις πλυντήριο στις 5 το πρωί ενώ έχεις παραγγείλει κάτι να φας όση ώρα θα περιμένεις. Γύρω στις 5.30 – 6 απλώνεις τα ρούχα από το πλυντήριο και αφού κάνεις ένα τελευταίο τσιγάρο πας κατάκοπος στο κρεβάτι. Ανοίγεις το pc και βάζεις να ξαναδείς κάποια από τις αμερικάνικες σειρές που παρακολουθείς έτσι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Τελικά κολλάς με την σειρά και ο ύπνος σε παίρνει γύρω στις 7.30 – 8. Αν πάλι δεν μένεις μόνος σου αλλά με τους γονείς σου, η διαδικασία είναι πάλι η ίδια απλά δε βάζεις πλυντήριο καθώς για όλα αυτά φροντίζει η αγαπημένη μαμά.

Κάπως έτσι μία τυπική μέρα τελειώνει και ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς την επόμενη και την μεθεπόμενη και πάει λέγοντας. Πάω να την πέσω λίγο γιατί το βράδυ έχει FIFA… 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα

«Θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Στο Κανάλι Ένα 90.4 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι «συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία».

Γενικότερα για τις δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την πάταξη της ακρίβειας, ο υπουργός επεσήμανε ό,τι έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το υπουργείο, τα οποία, όπως είπε, βοηθούν τον καταναλωτή να ψωνίζει φθηνότερα προϊόντα.

Αναφερόμενος στο «Καλάθι του Πάσχα» υπογράμμισε ό,τι «θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ. Με το Καλάθι του Πάσχα, δίνουμε την επιλογή στον καταναλωτή να αγοράσει φθηνά». Για το δε το «Καλάθι του νονού», ο υπουργός επισήμανε ότι «θα περιλαμβάνει λαμπάδες, παπούτσια και παιχνίδια», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει βοηθήσει πολύ τα νοικοκυριά.

Τέλος σημείωσε ότι και ο ίδιος ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει τις τιμές μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα» – Τί θα περιλαμβάνουν

Σε ισχύ τίθενται σε λίγες ημέρες το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα»

Έρχονται σε λίγες ημέρες, για να δώσουν ανάσες στους καταναλωτές, το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα». Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024, ενώ το δεύτερο από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024. Σε ισχύ εντωμεταξύ έως τις 4 Μαΐου, είναι και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον λύση για τους καταναλωτές.

Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Τσουρέκι
  • Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα.

 

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια
  • Επιτραπέζια / Παζλ
  • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
  • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  • Λούτρινα
  • Μουσικά παιχνίδια
  • Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε εμπράκτως τα νοικοκυριά ώστε κάθε οικογενειακό τραπέζι να γεμίσει με τα απαραίτητα αγαθά σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές. Πρωτοβουλίες όπως το “Καλάθι του Πάσχα” αυξάνουν και τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων προς όφελος των καταναλωτών. Με το “Καλάθι των Νονών” βοηθάμε ουσιαστικά τους νονούς και τους γονείς να αγοράσουν ποιοτικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, ώστε να κάνουν χαρούμενα όλα τα παιδιά αυτές τις γιορτινές ημέρες. Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η βοήθεια και η ανακούφιση όλων των συμπολιτών μας, ιδιαιτέρως των πιο ευάλωτων».

Τα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» είναι τα εξής:

1 Ρύζι

2 Ψωμί για τoστ

3 Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)

4 Φρυγανιές

5 Μακαρόνια Νο 6

6 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7 Όσπρια (φακές)

8 Όσπρια (φασόλια)

9 Όσπρια (ρεβύθια)

10 Πάριζα

11 Γαλοπούλα (αλλαντικά)

12 Κατεψυγμένα ψάρια

13 Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)

14 Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)

15 Νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο ή μη)

16 Γάλα φρέσκο πλήρες

17 Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά

18 Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρες

19 Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) με χαμηλά λιπαρά

20 Γάλα εβαπορέ

21 Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις

22 Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά

23 Τυρί φέτα

24 Λευκό τυρί

25 Τυρί γκούντα

26 Τυρί με χαμηλά λιπαρά

27 Χυμός τομάτας διατηρημένος

28 Αυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)

29 Μαργαρίνες

30 Ελαιόλαδο

31 Ηλιέλαιο

32 Κατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια)

33 Λευκή ζάχαρη

34 Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούς

35 Προϊόντα βρώμης (τουλάχιστον ένα)

36 Κρέμα βρεφικής ηλικίας

37 Γάλα βρεφικής ηλικίας

38 Ελληνικός καφές

39 Στιγμιαίος καφές

40 Γαλλικός καφές

41 Χυμός πορτοκάλι

42 Απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες)

43 Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμού επιφανειών – χλωρίνες

44 Απορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέρι

45 Χαρτί κουζίνας

46 Χαρτί υγείας

47 Οδοντόκρεμες

48 Σερβιέτες ή ταμπόν

49 Σαμπουάν

50 Σαπούνια σε στερεή κατάσταση

51 Πάνες ακράτειας

52 Πάνες για μωρά

53 Μωρομάντηλα

54 Σαμπουάν για μωρά

55 Τροφές για σκύλους

56 Τροφές για γάτες

Στο «Καλάθι της Σαρακοστής» έχουν ενταχθεί τα εξής προϊόντα:

57 Χαλβάς

58 Νηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές – λ.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες)

κ.ο.κ.)

59 Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη)

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσιμα: Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα

Τι είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης για την άνοδο στις τιμές των καυσίμων

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στη βενζίνη είναι ανοδικές ενώ τα τελευταία γεγονότα στην Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην τιμή των καυσίμων.

Για την κατάσταση στην αγορά όπως και για την πορεία της τιμής της βενζίνης ενόψει Πάσχα μίλησε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι τιμές της βενζίνης ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από αρχές του 2024. Βιώνουμε αυξήσεις περί τα 22 λεπτά από τις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα.

Στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης δεν έχει σημειωθεί αύξηση και αυτό που έγινε στην Μέση Ανατολή το περασμένο Σάββατο με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν έχει αποτυπωθεί στις τιμές των καυσίμων».

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, μίλησε στο Newsbomb.gr.

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός – σύμφωνα με τον κ. Κιούση – ότι το αργό πετρέλαιο όχι μόνο δεν ανέβηκε αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες πέφτει κιόλας.

Ο «χάρτης» των τιμών της βενζίνης

«Στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά την τιμή της βενζίνης βρισκόμαστε στο ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια περιοχές στην Ελλάδα που έχουν τιμές στα 2,10 – 2,20 – 2,25 ευρώ. Αυτό όμως δεν συμβαίνει τώρα που πλησιάζουμε στο Πάσχα. Οι περιοχές αυτές είχαν πάντα τιμή πάνω από τα δύο ευρώ (καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα).

Η νησιωτική Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει πάνω από 2 ευρώ όπως και οι απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας», σημειώνει στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Και καταλήγει: «τώρα τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν θα σημειωθεί κάποιο άλλο γεωπολιτικό γεγονός και δεν αντιδράσουν ψύχραιμα οι αγορές παγκοσμίως όπως αντέδρασαν, ή αν αρχίσει η ελαφρά πτώση στα διυλιστήρια της νοτιοανατολικής Μεσογείου, δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κανείς.

Οπότε το να προβλέψουμε είναι λίγο παρακινδυνευμένο αλλά τα δύο ευρώ θα ισχύσουν σίγουρα και το Πάσχα και σίγουρα δεν είναι μια φθηνή τιμή».

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en