Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το 1ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης συμμετείχε στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το 1ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης πήρε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με θέμα «Ο εποικισμός του Άρη».

Συμμετείχαν δύο ομάδες με τους παρακάτω μαθητές:

1η Ομάδα: Robotschool

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Στ΄

Πασχαλίδης Ιωάννης Στ΄

Λυρόπουλος Βασίλειος Στ΄

Τσακαλή  Αποστολία Στ΄

Μπόλη Κυριακή Ε ΄

Σέκουλα Ευαγγελία Στ΄

2η Ομάδα : Robotkids

Βακαλοπούλου Ευδοξία Ε΄

Κολοκυθάς Νικόλαος Ε΄

Σουραβλής Ταξιάρχης Ε΄

Τζανοπούλου Χριστίνα Στ΄

Μηνιάδου – Κζούνια Δέσποινα Ε΄

Μπεζάνοβα Μαριάνα Στ΄

Θεοδοσιάδης Ιάσονας E΄

 

 

Προπονητής των δύο ομάδων ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Μιχαήλ Σαλωνίδης.

Η πρώτη ομάδα παρουσίασε τη ρομποτική κατασκευή που αφορούσε την εξόρυξη ζιργκονιών από ορυχείο στον Άρη για την κατασκευή συσκευών ακριβείας.

Η ρομποτική κατασκευή της δεύτερης ομάδας αφορούσε την αναζήτηση έμβιας ζωής στον Άρη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου που μας βοήθησε στη μετακίνηση των ομάδων, στον κ. Ιωάννη Χατζησάββα της εταιρίας «Ακρόλιθος», που με τη χορηγία του προμηθευτήκαμε το πρώτο ρομποτικό κιτ και την εταιρία Cosmote για τη χορηγία του δεύτερου ρομποτικού κιτ.

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πάσχα | Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου θα χτυπήσει για τελευταία φορά το κουδούνι στα σχολεία καθώς στη συνέχεια ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές,

Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου ενώ η μεγάλη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, ενώ θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Φινάλε στις 14 Ιουνίου

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα Αριστερά | Η πολιτική του Μητσοτάκη, ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς

Ευθεία κριτική στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι δεν απάντησε στα στοιχεία των Financial Times ενώ τον χαρακτηρίζει βασικό χορηγό της ακροδεξιάς.

«Το να εμφανίζεται ως αντίπαλος της αποτελεί φαρσοκωμωδία» προσθέτει.

Η ανακοίνωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό για τα τελευταία στοιχεία που αναδημοσιεύσαν οι FT. Στοιχεία που δείχνουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Φτωχοποίηση των πολιτών, έκρηξη του κόστους ζωής, μείωση των πραγματικών μισθών και ενίσχυση των κερδών των λίγων

Στον αντίποδα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και των δημοκρατικών διεκδικήσεων, που αποτελεί την απάντηση, όχι μόνο στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις μισαλλόδοξες φωνές. Σε αυτό τον στόχο η Νέα Αριστερά θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en