Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ για τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικο

Το Δελτίο Τύπου των 3 κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας με το οποίο δικαιολογούν την απόφαση της Κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ.
Αλήθεια, τώρα κατάλαβαν οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι το νταμάρι του Εσκί Καπού είναι πέρα για πέρα ακατάλληλος χώρος για την αξιοπρεπή προσωρινή διαμονή των προσφύγων; Ότι «η παραμονή τους στο χώρο αυτόν, υπό τις παρούσες συνθήκες, εγκυμονεί κινδύνους φυσικής εξόντωσης τους»; Δεν είδαν, δεν πληροφορήθηκαν για τις άμεσες αντιδράσεις του ΚΚΕ από την πρώτη μέρα που μετέφεραν τους πρόσφυγες στο νταμάρι, δεν άκουσαν τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας;
Δεν ήταν άραγε αυτοί οι ίδιοι που μαζί με τη σύμφωνη γνώμη της κ. Δημάρχου, με την οποία τώρα «έρχονται σε ρήξη», μετέφεραν τους πρόσφυγες από το Εκθεσιακό Κέντρο στο νταμάρι, με ελλειπή τροφοδοσία, χωρίς δημόσιες υπηρεσίες υγείας (τις έχουν παραδώσει στις ΜΚΟ), εκτεθειμένους στα καιρικά φαινόμενα.
Ή μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που υπερψήφισαν και στηρίζουν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που έφερε η κυβέρνησή τους πανηγυρίζοντας, μια συμφωνία που έβαλε σφραγίδα στην υπόθεση του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας; Μια συμφωνία που καταστρατηγεί το Προσφυγικό Δίκαιο όπως αυτό ορίζεται από τη Συνθήκη της Γενεύης.
Ας αφήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές τα παχιά και μεγάλα λόγια και ας φροντίσουν αυτοί και η κυβέρνησή τους για αξιοπρεπείς ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική αρωγή, άσυλο, διερμηνεία, εκπαίδευση) για όσο καιρό οι πρόσφυγες παραμείνουν στην Καβάλα.
Ας φροντίσουν παράλληλα να λήξει ο εγκλωβισμός τους γιατί το πραγματικό δράμα είναι οι πατεράδες να είναι στη Γερμανία ή σε άλλη χώρα της ΕΕ και οι μανάδες με τα μωρά τους να είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
Αυτοί είναι οι όροι για να μην οδηγηθούμε (είτε στο Ασημακοπούλου είτε οπουδήποτε αλλού) στην γκετοποίηση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στους πρόσφυγες και στον Καβαλιώτικο Λαό.
Όσον αφορά τη διεκδίκηση των στρατοπέδων από το Δήμο Καβάλας τους θυμίζουμε ότι είναι πριν από όλα θέμα πολιτικής βούλησης, τόσο το θέμα της ιδιοκτησίας όσο και αυτό του τρόπου αξιοποίησης τους. Ιδιαίτερα για τον τρόπο αξιοποίησης τους, ας μην τσακώνονται με την κ. Δήμαρχο γιατί δεν τους «χωρίζει άβυσσος». Μάλλον τους ενώνει η επιχειρηματική εκμετάλλευση ενός ακόμα φιλέτου που κανονικά θα έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία και που μόνο ως τέτοια μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του Καβαλιώτικου Λαού και όχι για τα συμφέροντα κατασκευαστικών ομίλων, τουριστικών επιχειρήσεων κλπ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en