ΚΑΒΑΛΑ

Το ΤΕΕ καλεί σε συνεργασία τον Δήμο Καβάλας για την επίλυση στα προβλήματα έκδοσης οικοδομικών αδειών

Επιστολή κάλεσμα σε συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης και  λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Καβάλας, προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας, με κοινοποίηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, απέστειλε  ο  Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΑΜ.

Η επιστολή καλεί σε συνεργασία με πρωτοβουλία του ΤΕΕ-ΑΜ, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιλυθεί το οριακό πρόβλημα στο οποίο έχει περιέλθει η λειτουργία, κυρίως λόγω αδυναμιών στελέχωσης, της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καβάλας, η οποία στο μεταβατικό στάδιο των προβλέψεων της διοικητικής μεταρρύθμισης του ‘’Καλλικράτη’’, εκδίδει και όλες τις οικοδομικές άδειες των Καλλικρατικών Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, με αποτέλεσμα μη παραδεκτή ταλαιπωρία συναδέλφων μηχανικών και συμπολιτών μας ιδιοκτητών ακινήτων, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

 

Ειδικότερα αναφέρεται:

Είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την οικονομία των Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ γενικότερα, να δίδονται προθεσμίες πολλών μηνών (πλέον αρκετά πέραν του εξαμήνου) με αυξητική τάση, προκειμένου να εξεταστούν αιτήματα νέων  αδειών δόμησης, σε μία εποχή που η οικοδομική δραστηριότητα, από την οποία πέραν των μηχανικών τουλάχιστον άλλα 150 επαγγέλματα αποκτούν κύκλο εργασιών και δυνατότητα επιβίωσης στηρίζοντας την τοπική οικονομία, καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των ιδιαιτεροτήτων της Π.Ε. Καβάλας, με θετική συμβολή από τον τουρισμό,  έχει μεταβληθεί σημαντικά η γεωγραφική κατανομή του αριθμού των αιτούμενων αδειών δόμησης και  πλέον ισοκατανέμεται περίπου στις περιοχές των  Δήμων της Π.Ε. Καβάλας.

Αδυνατούντος, παρά τις προσπάθειες, του Δήμου Καβάλας να στελεχώνει  σε κάθε χρονική στιγμή την Υπηρεσία Δόμησης,  ώστε η λειτουργία της υπηρεσίας να καλύπτει επαρκώς τα αιτήματα έκδοσης νέων αδειών υποστηρίζοντας αρμοδιότητες που προβλέπεται να αναληφθούν από κάθε Καλλικρατικό Δήμο, καλούμαστε όλοι σε μία συνεργασία, με προσφορότερη κατά την γνώμη μας αυτήν της Προγραμματικής Σύμβασης, στην οποία πέραν των Καλλικρατικών Δήμων προτείνεται να συμβάλλει και να συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ και το ΤΕΕ-ΑΜ, η οποία θα δώσει διέξοδο στην ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, με βασικό άμεσο στόχο την στελέχωση και την καλύτερη λειτουργία, η μη επίλυση του οποίου ζημιώνει ιδιαίτερα την οικονομία της περιοχής.

Το ΤΕΕ-ΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την δημιουργία αυτής  της συνεργασίας, προκειμένου η διαδικασία διεκπεραίωσης αδειών δόμησης στην Π.Ε. Καβάλας να προσεγγίσει τα χρονικά περιθώρια που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις και να υποβοηθηθεί ταυτόχρονα η διαδικασία πλήρους ανάληψης σε τακτό χρονοδιάγραμμα του συνόλου των αρμοδιοτήτων Υπηρεσιών Δόμησης από κάθε Καλλικρατικό Δήμο, με έναρξη της πρωτοβουλίας την άμεση διενέργεια μιας συνάντησης εργασίας, στην οποία  κληθούν  να συμμετάσχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version