ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Σαββατοκύριακο ψηφίζονται φορολογικό και ασφαλιστικό

Επισπεύδει την ψήφιση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση, όπως ενημερώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Η οριστική απόφαση να εισαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια επικυρώθηκε το μεσημέρι κατά πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, με βάση τις πληροφορίες, ήταν να έχουν ψηφιστεί τα μέτραπριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για όλους, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ 

Απεργία αύριο και το Σάββατο κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Αναλυτικότερα, την προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (6-7 Μαΐου) ανακοίνωσε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το σαββατοκύριακο στη Βουλή.
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Σερρών, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των ΠΟΕ ΟΤΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους για το υπο κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε ο  πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών διαλύει τη χώρα. 

Όπως δήλωσε ο δημοτικός υπάλληλος Λευτέρης Κατιρτζόγλου, για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο πρέπει όλοι και κυρίως οι νέοι να αναλάβουν δράση.  Απογοητευμένος από τη συμμετοχή των εργαζομένων δήλωσε και ο κ.Παπαποστόλου και απηύθυνε κάλεσμα για τις επόμενες κινητοποιήσεις. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version