ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το προσφυγικό “ακύρωσε” την έκθεση SYNERGIA 2016

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΠΑΜΘ γνωστοποίησε την ακύρωση της διοργάνωσης της έκθεσης ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην Καβάλα ως αποτέλεσμα της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό και ειδικότερα με την παραμονή 740 προσφύγων στο εκθεσιακό κέντρο Απ. Μαρδύρης όπου και θα λάμβανε χώρα σε λίγες ημέρες η έκθεση.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει «Μετά τα τελευταία γεγονότα, της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, επήλθε αβεβαιότητα για την δυνατότητα επιτυχούς διεξαγωγής της διοργάνωσης της «Synergia», ενός πρωτοποριακού και δυναμικού θεσμού που αναφέρεται στην οικονομική ανάπτυξη και τη συνοχή της Περιφέρειας.

Η αβεβαιότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την αποχώρηση των προσφύγων αλλά και με την διαπιστωθείσα απροθυμία εξ αυτού του λόγου των δυνητικών συμμετεχόντων.

Κατόπιν τούτων, η « 3η Synergia» της ΑΜΘ  θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017 στην Καβάλα ενώ η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε μια από τις Περιφερειακές Ενότητες»

Την ακύρωση της έκθεσης στην Καβάλα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι και ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο ENA CHANNEL.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης στάθηκε τόσο στο κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί για το αν θα αδειάσει το εκθεσιακό όσο και ότι υπήρχε πολύ χαμηλό ενδιαφέρον για συμμετοχή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version