Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πλάνο της ΚΟΕ για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

image_print

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, στη σημερινή -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίασή του, κατέληξε στο οριστικό πρόγραμμα των αθλημάτων του υγρού στίβου για το υπόλοιπο της χρονιάς, Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο των διοργανώσεών της, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρχει το «πράσινο φως» από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΚΟΕ προβλέπει ανά άθλημα τα εξής:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στόχος είναι η Α1 ανδρών και η Α΄ εθνική γυναικών να ξαναρχίσουν στις αρχές Ιουλίου και να ολοκληρωθούν εντός τριών εβδομάδων. Στους άνδρες, θα διεξαχθεί το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου (απομένουν 4 αγωνιστικές) και, αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των σωματείων, τα πλέι-οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Δεν θα γίνουν πλέι-άουτ και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στις γυναίκες, θα διεξαχθεί ο όμιλος 1-5 της Γ΄ φάσης και στη συνέχεια τα πλέι-οφ, με τη σειρά των τελικών στις δύο νίκες (αντί για τρεις που προβλέπεται στην προκήρυξη). Μία εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί και το κύπελλο γυναικών, με την εκκρεμότητα της Α΄ φάσης (Βουλιαγμένη-Πανιώνιος) και στη συνέχεια το final-4.

Εντός του Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, όπου θα γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες της Α΄ φάσης και στη συνέχεια, οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν σε final-4, διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια ανόδου. Δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου προγραμματίζεται να συνεχιστεί Β΄ εθνική γυναικών, απ΄όπου η πρωταθλήτρια θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Β΄ και η Γ΄ εθνική ανδρών μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν, πάντα εφόσον καταστεί εφικτό, τα πρωταθλήματα νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, ενώ οι αντίστοιχες διοργανώσεις μίνι παίδων και μίνι κορασίδων μετατίθενται για το φθινόπωρο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η ΚΟΕ ξεκαθαρίζει ότι θα ολοκληρώσει τα εθνικά πρωταθλήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον καταστεί δυνατή η επιστροφή όλων των αθλητών στα κολυμβητήρια ως τις 30 Ιουνίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα ηλικιακά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε επίπεδο περιφερειών ως εξής:

– Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας ή στο Εθνικό Θεσσαλονίκης, αν δεν έχει δοθεί άδεια για κλειστές εγκαταστάσεις).

– Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για τα σωματεία Θεσσαλονίκης, Σερρών, Βέροιας, Νάουσας, στο Εθνικό κολυμβητήριο.

– Περιφέρεια Ηπείρου, για τα σωματεία Ηπείρου, Πτολεμαίδας, Κοζάνης, στο κλειστό κολυμβητήριο των Ιωαννίνων ή στο ανοιχτό της Αρτας

– Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τα σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης, στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.

– Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο κλειστό κολυμβητήριο της Πάτρας ή στο ανοιχτό του Λουτρακίου

– Περιφέρεια Κρήτης-Ρόδου, στο ανοιχτό κολυμβητήριο Ηρακλείου

– Σωματεία Αττικής, Εύβοιας, Νησιών Αιγαίου, στο ΟΑΚΑ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά τα ηλικιακά, με ταυτόχρονη διεξαγωγή αγωνισμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα μετάσχουν μόνο αθλητές/τριες με όρια πρόκρισης και κάθε ένας ή μία θα μπορεί να “πέσει” σε μέχρι τρία ατομικά αγωνίσματα. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από την ενοποίηση των αποτελεσμάτων ανά αγώνισμα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα open water μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί από 17-20 Σεπτμεβρίου και το αντίστοιχο των νεανίδων από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου. Ματαιώνονται οι διοργανώσεις κορασίδων και παγκορασίδων, αλλά για την κατηγορία κορασίδων Α΄, επειδή θεμελιώνει μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα δημιουργηθεί ειδική κατάταξη από τους αγώνες της κατηγορίας νεανίδων. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης να γίνουν με τηλεδιάσκεψη (βιντεοσκόπηση και βαθμολόγηση κριτών από απόσταση).

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ και Α΄-Β΄ κατηγορίας θα γίνουν από 10 έως 13 Αυγούστου και για τις κατηγορίες Γ΄ και Δ΄ από 23 έως 25 Οκτωβρίου. Οι αγώνες θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και η συμμετοχή αθλητών από σωματεία της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη και Βόλος) θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα μετακινήσεων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Θα διεξαχθεί ενιαίο πρωτάθλημα για όλες τις κατηγορίες (και την ΟΠΕΝ), σε τέσσερις περιφέρειας: Νότια Ελλάδα στην Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, Κρήτη στα Χανιά και Νησιά Αιγαίου στη Χίο. Οι αγώνες θα γίνουν εντός του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 45 ημερών από την έναρξη της λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΕΓΑΣ και Videotex έδωσαν τον παλμό του ελληνικού στίβου μέσα από τέσσερις κορυφαίες διοργανώσεις

image_print

Η εταιρεία παραγωγής Videotex ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την ζωντανή μετάδοση των μεγάλων Πανελλήνιων Αθλητικών Διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ.

Η Videotex μετέφερε με απόλυτη αρτιότητα τον παλμό του κλασικού αθλητισμού για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ TV, καλύπτοντας τις κορυφαίες διοργανώσεις σε Ελευθερούπολη, Τρίκαλα, Σέρρες και Θήβα.

Με στόχο την πλήρη ανάδειξη των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών και την παροχή μιας κορυφαίας τηλεοπτικής εμπειρίας, η Videotex επιστράτευσε τεχνολογία αιχμής και μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα υψηλών απαιτήσεων.

Η παραγωγή των αγώνων περιλάμβανε:

Ζωντανή μετάδοση με κορυφαία ποιότητα εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων.

Συνολική κάλυψη με 9 κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία για να μη χαθεί καμία κρίσιμη στιγμή.

Instant Replay: Άμεση προβολή των πιο σημαντικών φάσεων και των οριακών τερματισμών, προσφέροντας στους θεατές ολοκληρωμένη εικόνα της δράσης.

Real-Time Drone: Εντυπωσιακά, πανοραμικά εναέρια πλάνα σε πραγματικό χρόνο, που ανέδειξαν την ατμόσφαιρα των σταδίων και τη δυναμική των αγωνισμάτων.

Έμπειρη Ομάδα: Ένα άρτια συντονισμένο 10μελές προσωπικό (σκηνοθέτες, εικονολήπτες, τεχνικοί ροής και χειριστές) που εγγυήθηκε το άψογο αποτέλεσμα κάτω από τις απαιτητικές συνθήκες των live μεταδοσεων.

Με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που τη χαρακτηρίζει, η Videotex στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, αποτυπώνοντας τις σπουδαιότερες στιγμές του στίβου με την ποιότητα που τους αξίζει.

Δείτε στο σχετικό βίντεο τα highlights και την ποιότητα της παραγωγής από την κάλυψη των διοργανώσεων:

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Energean στο πλευρό του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Στέλιος Ιγνατιάδης, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Χριστόφορος Αποστολακάκης, ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα Βασίλης Τσέτογλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Κώστας Χατζηαναστασίου
image_print

Η Energean, στο πλαίσιο της διαχρονικής της δέσμευσης για την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών υποστηρίζει τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ενισχύοντας το έργο ενός από τους πλέον ιστορικούς και δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της χώρας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας έχει καταγράψει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον ελληνικό και διεθνή σκακιστικό χώρο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην ανάδειξη νέων αθλητών. Έχει κατακτήσει επτά πανελλήνια Πρωταθλήματα, εννέα Κύπελλα καθώς και πέντε Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα, ενώ έχει αναδείξει μεγάλους πρωταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Σταυρούλα Τσολακίδου.

Σταυρούλα Τσολακίδου

Παράλληλα, είναι ο διοργανωτής του 35ου Διεθνούς Ανοιχτού Τουρνουά Σκακιού «Βασίλης Θεοδωρίδης» το οποίο διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2026 και συγκεντρώνει περίπου 500 σκακιστές από σαράντα έξι χώρες, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις σκακιού στην Ευρώπη.

O κ.Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής των Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα και Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας αποτελεί για την Energean μια ουσιαστική επένδυση σε έναν σύλλογο που προάγει την ευγενή άμιλλα, τη στρατηγική σκέψη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων της περιοχής μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στο έργο ενός συλλόγου με σημαντική προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό, με μεγάλες επιτυχίες.

Επιπλέον, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, διοργανώνει τώρα ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή τουρνουά σκακιού της Ευρώπης, αναδεικνύοντας την Καβάλα σε επίκεντρο του παγκόσμιου σκακιστικού ενδιαφέροντος και δίνοντας μια πολύ καλή αφορμή για να προβληθεί η πόλη μας. Η συνεργασία αυτή εκφράζει τη διαχρονική δέσμευση της Energean να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, συμβάλλοντας στην οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική ανάπτυξή τους, πάντα με βιώσιμο χαρακτήρα».    

Η στήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean με επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, τον Στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο 17 για τη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en