ΔΡΑΜΑ

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετείχε στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 17 Απριλίου στην Πάτρα και στο Αίγιο. Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός σύλλογος Ίωνες και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ενώ τελούσε και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Χορού και Λαϊκής Τέχνης ΙΟV που ευρίσκεται σε λειτουργικές σχέσεις με την UN.

Συγκεκριμένα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες Μουσικών Σχολείων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας μαζί με τα αντίστοιχα Μουσικά Σχολεία από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, με τους καθηγητές τους κατάφεραν να μεταφέρουν τον νεανικό παλμό τους, αντάλλαξαν πλούσια πολιτισμικά στοιχεία και δημιούργησαν γέφυρες επικοινωνίας της διαφορετικότητας των λαών με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας πολιτιστικής κοινότητας, θεμελιωμένης επάνω στην παιδεία και το ελεύθερο πνεύμα των νέων, διατηρώντας παράλληλα την ετερότητα της προσωπικής τους ταυτότητας.

Ειδικότερα, την τελευταία ημέρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λήξης του Φεστιβάλ, όλα τα συμμετέχοντα μουσικά σχολεία συνέπραξαν σε μία Συναυλία ή μουσική παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο μας καλλιτέχνη, Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια του.
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας εκπροσώπησαν δύο Μουσικά Σύνολα, ένα της Jazz Orchestra και ένα της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νικολάου Γιαμαλή, και τη συμμετοχή δύο καθηγητών, του Βασίλη Τριανταφύλλου και του Μιχαήλ Σιφναίου. Πραγματοποίησαν συναυλίες στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αίγιο.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Δράμας και οι Μαθητικές Κοινότητες εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην εταιρεία PAVLIDIS MARBLE AE (ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ) για την οικονομική επιχορήγηση που προσέφερε στους μαθητές μας, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της συμμετοχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Μουσικό Σχολείο Δράμας στους παρακάτω συνδέσμους:

1) Συναυλία Τζαζ Μουσικού Σχολείου Δράμας Σάββατο 17-4-2016 VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=n9Cqxubn-1s

2) Μουσικό Σύνολο Ποικίλης Ελληνικής Μουσικής

Συναυλία Μουσικού Σχολείου Δράμας στην τελετή λήξης VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=CWTpantFmJU

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version