ΚΑΒΑΛΑ

Το Μουσείο Καπνού Καβάλας συμμετέχει και φέτος στην 24η Διεθνή Έκθεση KAVALA EXPO2016

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ), το Μουσείο Καπνού Καβάλας συμμετέχει και φέτος στην 24η Διεθνή Έκθεση KAVALA EXPO2016 του Επιμελητηρίου Καβάλας, που λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη από την Παρασκευή 7 έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Στόχος της συμμετοχής του Μουσείου είναι η ανάδειξη της ταυτότητα της Καβάλας ως πόλης του Καπνού. Το περίπτερο του Μουσείου αναδύει το άρωμα του καπνού, που ακόμα ανιχνεύεται αχνό στα σοκάκια της πόλης με τα μνημειώδη κτίρια των εναπομεινασών καπναποθηκών.

Για πρώτη φορά φέτος, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πλαισιώνει την παρουσία του Μουσείου Καπνού με ένα μικρό δρώμενο, που θα ανεβεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της EXPO2016 στο περίπτερο του Μουσείου, το οποίο θα ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν.

Πέντε ηθοποιοί διαβάζουν αφηγήσεις καπνεργατών και εξιστορούν γεγονότα των καπνεργατικών κινητοποιήσεων. Οι ιστορίες καπνού διηγούνται ιστορίες προσφυγιάς, ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να ριζώσουν σε μια νέα πατρίδα, κοινωνικές επαναστάσεις, παγκοσμίους πολέμους. Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας, ακουμπά και σμιλεύεται μέσα στα καπνά.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί :
Δημήτρης Κοντός, Κατερίνα Πατσιάνη, Στέλιος Παυλόπουλος, Παύλος Σταυρόπουλος και Σταύρος Τσιτσόπουλος.

Πηγές :
Αρχείο-Βιβλιοθήκη Μουσείου Καπνού Καβάλας
Χρονικό των Εργατικών Αγώνων του Γιάννη Θ. Βύζικα

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version