ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μαρτύριο της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο

 Με έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα κινήθηκε το Χρηματιστήριο με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγόρότερη ολοκήρωση των διαβουλεύσεων, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το Eurogroup της Παρασκευής.

Τεχνικά o Γενικός Δείκτης έσπασε με εμφατικό τρόπο την συσσώρευση των δύο προηγούμενων εβδομάδων, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς την πρώτη αντίσταση τιμών που βρίσκεται στις 580 μονάδες. Η αντίδραση ήρθε πριν ο Γενικός Δείκτης μπει σε περιπέτειες αλλαγής τάσης αφού κατά την διάρκεια των αρνητικών συνεδριάσεων το τέλος της ημέρας έβρισκε την Αγορά να κινείται περισσότερο σε σταθεροποιητικό τέμπο παρά σε κάποιο βαθύ αρνητικό πρόσημο.

Επιπλέον η συναλλακτική δραστηριότητα δεν ήταν ικανή να πιέσει τις τιμές των μετοχών παρουσιάζοντας σημάδια εξάντλησης κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης. Η αποφόρτιση των ταλαντωτών και οι ανοδικές αποκλίσεις δίνουν πλέον καθαρό προβάδισμα στους αγοραστές για την ερχόμενη εβδομάδα, η ενίσχυση των συναλλαγών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας βάζει ακόμα ένα στοιχείο αύξησης του ενδιαφέροντος.

Το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στο Άμστερνταμ και η φιλολογία γύρω από το αν θα υπάρξει έκτακτη συνάντηση αναμένεται να διαμορφώσει το βασικό ειδησεογραφικό περιεχόμενο για την εγχώρια Αγορά. Νωρίτερα την Δευτέρα αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών όπου πιθανότατα να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Στατιστικα συνεδρίασης

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 582,51 μονάδες με κέρδη +0,63%. Άνοδος +0,6% ο FTSE 25 στις 160,67 μονάδες. Κέρδη +1,08% ο τραπεζικός δείκτης στις 44,93 μονάδες. Στα 46,4 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Κέρδη +1,05% η Alpha Bank στα 1,93 ευρώ, +3,06% η Πειριαιώς στα 0,236 ευρώ, +0,38% η Εθνική στα 0,265 ευρώ, +0,14% η Eurobank στα 0,735 ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν Τιτάνας +5,49%, ΟΤΕ +1,91%, Μυτιληναίος +1,67%, Ιντραλοτ +3,30%, ΕΛΠΕ +1,11%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version