Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κατάστημα Μαρινόπουλος γίνεται Σκλαβενίτης και γεμίζει ξανά με προϊόντα

Η εταιρεία ρίχνει το μεγάλο βάρος στα καταστήματα της επαρχίας, όπου μέχρι σήμερα, ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει παρουσία

Στο κατάστημα στην παλιά οδό Ξάνθης ο Σκλαβενίτης έχει ήδη αναρτήσει ανακοίνωση και ενημερώνει τους πελάτες ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της 
λειτουργίας των καταστημάτων

Το κατάστημα Μαρινόπουλος γίνεται Σκλαβενίτης και γεμίζει ξανά με προϊόντα. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα στην Κομοτηνή, που λειτουργεί πλέον υπό την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, θυγατρική κατά 100% του ομίλου Σκλαβενίτη, στην οποία μεταβιβάστηκε από 1η Μαρτίου το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» και θυγατρικών του εταιρειών.
Η εταιρεία ρίχνει το μεγάλο βάρος στα καταστήματα της επαρχίας, όπου μέχρι σήμερα, ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει παρουσία. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων γίνεται σταδιακά, με πρώτη μέριμνα την τροφοδοσία και στόχο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος. Μάλιστα στο εν λόγω κατάστημα στην παλιά οδό Ξάνθης ο Σκλαβενίτης έχει ήδη αναρτήσει ανακοίνωση και ενημερώνει τους πελάτες ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των καταστημάτων. Ζητάει την κατανόηση για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκληθεί από τις απαραίτητες εργασίες και ενημερώνει ότι η ομαλή λειτουργία του καταστήματος θα αρχίσει πολύ σύντομα.
Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Αγαπητοί μας πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, αναλάβαμε την ευθύνη της λειτουργίας του καταστήματος. Βασική μας αρχή είναι ο «Σεβασμός στον Πελάτη» και για αυτό προσπαθούμε καθημερινά να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση και να διαθέτουμε προϊόντα σε άριστη ποιότητα, σε μεγάλη ποικιλία και με τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά.»
Ως εκ τούτων και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτησή σας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατόν το κατάστημα σε ομαλή λειτουργία, με επάρκεια προϊόντων, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα ακόμη πιο ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.
Ζητάμε την κατανόησή σας, καθώς στο πλαίσιο των προσπαθειών μας είναι πιθανόν να δημιουργηθεί μια μικρή αναστάτωση λόγω των απαραίτητων εργασιών.
Οι εργαζόμενοι του καταστήματος είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υπόδειξη ή σύστασή σας, καθώς η Γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς».
Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της Σκλαβενίτης, για την επόμενη ημέρα της Μαρινόπουλος, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον τζίρο, η πλευρά Σκλαβενίτη εκτιμά πως θα μπορέσει να μαζέψει πίσω 1,03 δισ. ευρώ το πρώτο έτος, αυτός να αυξηθεί κατά 17% το δεύτερο φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ, το τρίτο έτος αναμένεται ετήσια αύξηση 9% στο συνολικό κύκλο εργασιών, ενώ μετά το έβδομο έτος εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σταθερός στα 1,397 δισ. ευρώ.
Με 560 καταστήματα ανά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο η οικογένεια Σκλαβενίτη κατατάσσεται στην πρώτη θέση του πίνακα με το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή δίκτυο.  Ακολουθεί η AB Bασιλόπουλος η οποία αριθμεί περί τα 350 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.  Έπεται η Μασούτης με ισχυρή παρουσία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, 265 καταστήματα και τζίρο 800 εκατ. ευρώ το 2016. Για το 2017 η Μασούτης συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, με την δημιουργία νέων καταστημάτων αλλά και την εξαγορά μικρότερης αλυσίδας. Ακολουθούν τα My Market του Ομίλου Μetro με 230 καταστήματα με τζίρο 736 εκατ. ευρώ, βάζοντας στόχο πωλήσεις 1,5 δις. ευρώ μετά την πλήρη ενσωμάτωση του Βερόπουλου. 
Τέλος, στα 148 ανέρχονται τα καταστήματα του Γαλαξία, ο οποίος το 2015 κατέγραψε τζίρο 472 εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά την Lidl το δίκτυο καταστημάτων της φτάνει τα 220.
 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιώτης Αρχοντής: “Η Θάσος δεν παραμελείται – Συνεργασία και δράσεις για την τουριστική της ανάπτυξη”

Η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή και του περιφερειακού συμβούλου Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.  Σεσυνέντευξη, ο κ. Αρχοντής απαντά στις κατηγορίες, εξηγώντας τις ενέργειες που έχουν ληφθεί για την προώθηση της Θάσου και την ενίσχυση της τουριστικής της ανάπτυξης.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αρχοντή, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι ελλιπές και ότι δεν περιλαμβάνει δράσεις για την Θάσο. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτές την κριτική;

Παναγιώτης Αρχοντής: Ευχαριστώ για την ευκαιρία να απαντήσω. Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς σχεδιασμού και έχει ως στόχο την προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας με ισομερή τρόπο. Η Θάσος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς μας και δεν έχει παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

Δημοσιογράφος: Πώς απαντάτε στην κριτική του κ. Αντωνιάδη ότι η Θάσος δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής;

Παναγιώτης Αρχοντής: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και καμπάνιες που στοχεύουν στην προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της Θάσου. Για παράδειγμα, συμμετέχουμε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οργανώνουμε διαφημιστικές καμπάνιες που καλύπτουν την περιοχή μας. Αυτές οι ενέργειες ωφελούν τη Θάσο εξίσου με τις άλλες περιοχές.

Continue Reading

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

EnEarth από την Energean, για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές CO2 -Στην Καβάλα το πρώτο πιλοτικό έργο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα

Την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, την 5 η Ιουνίου, επέλεξε η Energean για να γνωστοποιήσει τη δημιουργία της νέας εταιρείας του Oμίλου, της EnEarth, η οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί στην προσπάθεια για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου! Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δέσμευσης της Energean για την επίτευξη του Net Zero το αργότερο έως το 2050.

Η EnEarth στοχεύει στη δημιουργία “πράσινων” κόμβων, αξιοποιώντας κοιτάσματα υδρογονανθράκων που είτε βαίνουν προς εξάντληση είτε έχουν ήδη εξαντληθεί, καθώς και άλλους γεωλογικούς σχηματισμούς που θα κριθούν κατάλληλοι να μετατραπούν σε βιώσιμες αποθήκες διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η εταιρεία θα συνδυάσει υφιστάμενες εγκαταστάσεις με τεχνολογίες αιχμής, με στόχο να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η δραστηριοποίηση της EnEarth θα συμβάλλει στην προστασία των θέσεων εργασίας και της δραστηριότητας στη βιομηχανία έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε βιομηχανικές μονάδες που δεν είναι δυνατό να αποφύγουν να εκπέμπουν CO2, καθώς και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, η EnEarth θα δραστηριοποιηθεί:

-Στην αποθήκευση CO2, καταρχήν στον Πρίνο της Καβάλας, με προοπτική σε πλήρη ανάπτυξη να αποθηκεύονται μέχρι 3 εκατ. τόνοι CO2 ετησίως και να αποτελέσει ο Πρίνος πρότυπο για ανάλογα projects και σε άλλα κοιτάσματα και γεωλογικούς σχηματισμούς στη Μεσόγειο.

-Στη μεταφορά CO2 σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στις θαλάσσιες μεταφορές Prime Marine που εγγυάται την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά CO2 για αποθήκευση στον Πρίνο.

-Στην απευθείας δέσμευση CO2 από την ατμόσφαιρα (Direct Air Capture and Storage– DACS), η οποία θα βελτιώσει θεαματικά τις κλιματικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες στις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί.

Από την Καβάλα και τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη ξεκινά η πιλοτική δέσμευση CO2

Η δραστηριότητα της EnEarth ξεκινά από την Καβάλα, όπως είχε ξεκινήσει και η Energean πριν από 16 χρόνια την πορεία της για να αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία στην έρευνα και ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, η EnEarth θα υλοποιήσει πιλοτική δέσμευση CO2 απευθείας από την ατμόσφαιρα με στόχο να ξεκινήσει η λειτουργική δέσμευση CO2 από την ατμόσφαιρα της Καβάλας από τις αρχές του 2026.

Για την θέση του project σε εφαρμογή, πρόκειται να εγκατασταθεί σύστημα απευθείας δέσμευσης CO2 στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη, το οποίο λειτουργεί με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, έχοντας ως χαρακτηριστικά την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, την μη χρήση ρευστών και διαλυτών και την μηδενική παραγωγή απορριμμάτων.

Με αφορμή την ίδρυση της EnEarth, ο κ. Νικόλας Ρήγας, επικεφαλής του τομέα Αποθήκευσης Άνθρακα της EnEarth, δήλωσε σχετικά: «Με τη δημιουργία της EnEarth, προχωρούμε σε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να μετατρέψει την Βόρεια Ελλάδα σε έναν “πράσινο” κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο με την δέσμευση και την αποθήκευση CO2, εγκαινιάζοντας ένα νέο τρόπο χρήσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων υδρογονανθράκων. Η EnEarth προσφέρει μία νέα βιώσιμη και φιλική για το περιβάλλον βιομηχανική πρακτική, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση νέας τεχνογνωσίας σε παραδοσιακές βιομηχανικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά της, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής: «Η αναγγελία αυτής της νέας δραστηριότητας από την Καβάλα και μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον δεν έχει μόνο συμβολική σημασία.Ο Πρίνος έχει αποτελέσει παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου με περιβαλλοντικά ευαίσθητες και εντυπωσιακού φυσικού κάλλους περιοχές, με τον τουρισμό, με την αλιεία και, γενικότερα, με κάθε δραστηριότητα στην περιοχή. O Πρίνος έχει μια ιδανική, στρατηγική γεωγραφική θέση για να φιλοξενήσει την αποθήκευση CO2, που θα έχει προφανή οφέλη για το περιβάλλον, θα συμβάλλει στην διατήρηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και θα τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης, δημιουργώντας και τεχνογνωσία με προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέος σύμβουλος Αλιείας της ΑΜ-Θ ο Αντώνιος Φραντζής

Ο Φραντζής Αντώνιος, ένας άνθρωπος με μακροχρόνια εμπειρία και βαθιά γνώση στον τομέα της αλιείας, αναλαμβάνει τη θέση του νέου συμβούλου αλιείας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Γεννημένος το 1969 στην Κομοτηνή, ο Αντώνης Φραντζής έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην εμπορική αλιεία και την επιχειρηματικότητα, αφήνοντας το στίγμα του στον κλάδο.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (SBALA) και το American University of Rome, ο Φραντζής Αντώνιος ξεκίνησε να εργάζεται στην εμπορική επιχείρηση του πατέρα του από την εφηβική του ηλικία. Αυτή η πρώιμη ενασχόληση με το εμπόριο τον εφοδίασε με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να δημιουργήσει μαζί με τον αδερφό του μια επιτυχημένη μονάδα παραγωγής αλίπαστων ψαριών. Η μονάδα αυτή έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αποδεικνύοντας την επιτυχία και την αναγνώριση των προϊόντων τους.

Ο Φραντζής Αντώνιος δεν περιορίζεται μόνο στη διαχείριση της επιχείρησής του. Έχει εξειδικευτεί σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, από την αλίευση και την τροφοδοσία φρέσκων αλιευμάτων, μέχρι τη μεταφορά και την τελική διάθεση των θαλασσινών προϊόντων. Παρακολουθεί στενά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στην αλιεία, εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Η συμμετοχή του σε συνέδρια, ημερίδες και εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι συνεχής. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή του στην ενημέρωση και την καινοτομία στον τομέα της αλιείας. Επιπλέον, η εμπειρία του στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα είναι εκτεταμένη. Είναι εκλεγμένο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης από το 1996, όπου έχει υπηρετήσει σε διάφορες
θέσεις, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Α' Αντιπροέδρου.

Η δραστηριότητά του στα κοινά του κλάδου είναι αξιοσημείωτη, καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και την προώθηση του εμπορίου στην περιοχή.

Ο Φραντζής Αντώνιος, με την πολυετή του εμπειρία, την εκτενή γνώση και τη δέσμευσή του στη βιώσιμη αλιεία και το εμπόριο, αποτελεί μια σημαντική προσθήκη ως νέος σύμβουλος αλιείας. Η πορεία του μέχρι τώρα υποδηλώνει ότι θα συνεχίσει να προωθεί την αειφορία και την ανάπτυξη στον τομέα της αλιείας, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των θαλάσσιων πόρων και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en