ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ζήτημα της συνεχόμενης έλευσης προσφύγων στον Ν. Σερρών έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 8078/8-9-2016 Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξάνθο αντιστοίχως, έφερε στην Βουλή το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στον Νομό Σερρών από «τη συνεχόμενη έλευση προσφύγων».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Ερώτησή του αναφέρει ότι: «Από τον προηγούμενο μήνα, τμηματικά καταφθάνουν στον Νομό Σερρών πρόσφυγες. Για τον μήνα Αύγουστο, ο αριθμός των αφιχθέντων προσφύγων υπολογίζεται στους 425 ενώ χθες έφτασαν στον Νομό Σερρών άλλοι 120, εν πλήρη αγνοία  όλων των θεσμικών φορέων του Νομού. Φαίνεται, επίσης, ότι στον Ν. Σερρών η τοπική, κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΜΚΟ έχουν αντικαταστήσει πλήρως τον ρόλο της Κυβέρνησης και των τοπικών φορέων ως προς την μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Νομό, λειτουργώντας πλήρως εξωθεσμικά. Επιπροσθέτως, είναι γνωστές οι ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Συνεπώς, θα ήθελα να πιστεύω ότι ο προγραμματισμός για την  υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, δεν έχει αφεθεί και αυτός από το Υπουργείο Υγείας, που είναι υπεύθυνο για την δημόσια υγεία, στα χέρια των ΜΚΟ, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην δημόσια υγεία των κατοίκων του Νομού όσο και των προσφύγων». 

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να του γνωστοποιήσουν το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, τον αριθμό των προσφύγων που υπολογίζει η Κυβέρνηση ότι θα εγκατασταθούν στον Νομό Σερρών, όπως επίσης και εάν θα υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς του Νομού για την μετεγκατάστασή τους. Ακόμα, ο Βουλευτής αιτήθηκε να ενημερωθεί σε ποια κέντρα και με ποιες υποδομές εκτιμούν οι Υπουργοί ότι θα γίνει η μετεγκατάστασή των προσφύγων. Επιπλέον, ζήτησε να μάθει εάν έχει γίνει προετοιμασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών δεδομένων των ελλείψεων, τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται να του γνωστοποιηθούν πόσες και ποιες είναι οι ΜΚΟ που εμπλέκονται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στον Ν. Σερρών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version