Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ζήτημα της συνεχόμενης έλευσης προσφύγων στον Ν. Σερρών έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 8078/8-9-2016 Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξάνθο αντιστοίχως, έφερε στην Βουλή το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στον Νομό Σερρών από «τη συνεχόμενη έλευση προσφύγων».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Ερώτησή του αναφέρει ότι: «Από τον προηγούμενο μήνα, τμηματικά καταφθάνουν στον Νομό Σερρών πρόσφυγες. Για τον μήνα Αύγουστο, ο αριθμός των αφιχθέντων προσφύγων υπολογίζεται στους 425 ενώ χθες έφτασαν στον Νομό Σερρών άλλοι 120, εν πλήρη αγνοία  όλων των θεσμικών φορέων του Νομού. Φαίνεται, επίσης, ότι στον Ν. Σερρών η τοπική, κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΜΚΟ έχουν αντικαταστήσει πλήρως τον ρόλο της Κυβέρνησης και των τοπικών φορέων ως προς την μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Νομό, λειτουργώντας πλήρως εξωθεσμικά. Επιπροσθέτως, είναι γνωστές οι ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Συνεπώς, θα ήθελα να πιστεύω ότι ο προγραμματισμός για την  υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, δεν έχει αφεθεί και αυτός από το Υπουργείο Υγείας, που είναι υπεύθυνο για την δημόσια υγεία, στα χέρια των ΜΚΟ, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην δημόσια υγεία των κατοίκων του Νομού όσο και των προσφύγων». 

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να του γνωστοποιήσουν το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, τον αριθμό των προσφύγων που υπολογίζει η Κυβέρνηση ότι θα εγκατασταθούν στον Νομό Σερρών, όπως επίσης και εάν θα υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς του Νομού για την μετεγκατάστασή τους. Ακόμα, ο Βουλευτής αιτήθηκε να ενημερωθεί σε ποια κέντρα και με ποιες υποδομές εκτιμούν οι Υπουργοί ότι θα γίνει η μετεγκατάστασή των προσφύγων. Επιπλέον, ζήτησε να μάθει εάν έχει γίνει προετοιμασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών δεδομένων των ελλείψεων, τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται να του γνωστοποιηθούν πόσες και ποιες είναι οι ΜΚΟ που εμπλέκονται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στον Ν. Σερρών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Υπουργικό συμβούλιο | Συνεδριάζει αύριο υπό τον πρωθυπουργό

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2024-2030,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις, β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Παρουσίαση από την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου για τη δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας,

Εισήγηση από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τη Σύμβαση Δωρεάς για τη χρηματοδότηση εκ μέρους των Σπυρίδωνα και Ντόροθυ Λάτση της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτηρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2023/2411 σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων χειροτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων,

Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ερανιστικών νομοσχεδίων των Υπουργείων τους,

Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκη για την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.
protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκίδα | Πέταξαν σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψαν

Άγρια κτηνωδία σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/04), στη Χαλκίδα αφού άγνωστος δράστης πέταξε σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, άγνωστος πέταξε μέσα σε κάδο απορριμμάτων του κοιμητηρίου έναν σκύλο και έπειτα έβαλε φωτιά και τον έκαψε. Κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές και άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας Χαλκίδας..

Αφού έγινε η κατάσβεση της φωτιάς και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου ζώου, έγινε σκανάρισμα για τσιπ χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν το περιστατικό για τον εντοπισμό του δράστη.

protothema.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Με την εικαστική έκθεση «Τραύμα» ξεκινά το Φεστιβάλ Γνάφαλα 2024

Τι ονομάζουμε τραύμα, πως το βιώνουμε, ποια είναι τα συμπτώματα και πως το καθορίζουμε. Σε μια ζωή γεμάτη με τραύματα εσωτερικά, εξωτερικά, προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, συλλογικά, πολιτικά, σωματικά, ψυχικά βρισκόμαστε σε μια διαρκή επούλωση και ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή.

Οι άνθρωποι γεννιόμαστε από ένα τραύμα και βιώνουμε σε όλη μας τη ζωή αυτή τη βίαιη απόσπασή μας από την αρχή μας, από την αγκαλιά της μάνας μας , μεταφορικά από τον εαυτό και το κέντρο μας, από το σώμα και αυτό που μας κάνει μοναδικούς. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια τρυφερής αποτύπωσης των τραυμάτων μας, μιας προσπάθειας να τα μοιραστούμε και να τα αγκαλιάσουμε με σκοπό να τα ερμηνεύσουμε και να χαράξουμε με ένα τρόπο τον δρόμο αυτό… για την ανάκαμψη και ανασύσταση, επιστροφή στον εαυτό μας.

Με κεντρικό θέμα το «Τραύμα» το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2024 ξεκινάει το πρόγραμμα της χρονιάς του. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο χώρο του Κουκουλόσπιτου. Με σκοπό την οπτική και εμπειρική προσέγγιση του τραύματος.

Προς αναζήτηση ερμηνειών οι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν με διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις, με διαφορετικά μέσα ο καθένας τη δική του αίσθηση απέναντι στο τραύμα, τη δική του εκδοχή απέναντι στον καθορισμό του.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες με Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική, Εγκαταστάσεις, Animation, Video Projections: Katya Lisova, Γιώργος Αγάλου, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Ιωάννα Γρηγορίου, Γιώργος Καλτσίδης, Γιώργος Καρτάλης, Αγγελική Λόη, Μαρί Μασουρίδου, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ράνια Μπέλλου, Άννα Παρασκευίδου, Όλγα Στεφάτου, Κατερίνα Τσακίρη, Λευτέρης Φασούλας.

και Βίντεο έργα των Georg Alexander Ιffert, Έλενας Κρύλοβα Παχιάκου, Γιώργου Κουρσούμπα, Δέσποινας Μαργαρίτη του τμήματος Fine Art and New Media του ΑΚΤΟ Art and Design. (Επιμέλεια video projection Κατερίνα Αποστολίδου).

Διοργάνωση: Γνάφαλα Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
Επιμέλεια: Μπουρουλίτη Δήμητρα, Embryo Creative Agency
Χώρος Έκθεσης: Κουκουλόσπιτο, Σουφλί
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ώρα 20:30

Alexandroupoli Online

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en